Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Fogyatékosok helyzete Magyarországon
Az akadálymentesítés szakmai háttere, indokoltsága Horváth Péter SZMM Országos Fogyatékosügyi Tanács titkára Budapest, június 7.
ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Inclusion Europe Respect - Solidarity - Inclusion Az ENSZ Fogyatékosügyi Konvenciója: Kihívások és szükség a változásokra Klaus Lachwitz.
Humán rendszerek, közszféra
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
Állampolgársága végképp eltörölve
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Közösségi részvétel a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban.
„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió
A gondnoksággal kapcsolatos szemléletváltás az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályaiban Kovács Melinda Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik.
ENSZ Egyezmény a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól Diszkriminációk a társadalomban és jogi kezelésük.
Az állam a nemzetközi jog alanyaként Állam = szervezett politikai közösségnek alávetett terület és népesség Állam: a nemzetközi jog (NJ) egyetlen alanya.
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Az államhatalom terjedelme és korlátai
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Az új klasszifikációs ajánlás Szilády Szilvia Tudományos munkatárs Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztály szeptember.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Bevezetés.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS A KÖZSZOLGÁLTATÁSOKHOZ SZMM, OFT Horváth Péter, szakmai tanácsadó, titkár június 17.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Társadalmi reintegráció, a gondnokság szabályozásának átgondolása
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
A múlt megismerhetősége, mint a közérdekű és személyes adatok kapcsolódási pontjai C SINK L ÓRÁNT főosztályvezető (KIM) egyetemi adjunktus (KRE)
A helyi önkormányzatok az Alaptörvényben
Mediátor képzés Kártérítés.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Az Identitás Erősítése a Maros Megyei Iskolákban Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO)
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
Támogatott döntéshozatal
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Állampolgári jogok és kötelességek
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Speciális gyermekvédelem
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
2. Előadás Kötelmi jog - szerződés
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
Az adatvédelem szabályozása
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
1 Felelősségvállaló szereplő avagy mit tehet a könyvtár a fogyatékosok érdekében.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
4. Az Alkotmány.
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
Alapvetés, az emberi jogok rendszere
Szociális és társadalombiztosítási jog Bevezetés
Egyenlő esélyű hozzáférés mozgáskorlátozott személyek számára a turizmusban és az autóbuszos utaztatásban Kovács Ágnes elnök.
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

Powerpoint Templates

Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az értelmi fogyatékossággal élők naivak, nem tudnak önállóan döntéseket hozni

Powerpoint Templates Page 3  A cselekvőképességre vonatkozó szabályok az elmúlt húsz évben jelentősen átalakultak a világ több országában  Cselekvőképesség=társadalmi részvétel biztosítása  Magánjogi megközelítés > alapjogi megközelítés  Cselekvőképtelenség – korlátozott cselekvőképesség – cselekvőképesség (támogatott döntéshozatal)

Powerpoint Templates Page 4 A Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezményben a paradigmaváltás egyetemes igénnyel jelenik meg:  A fogyatékosság az emberi sokszínűség része  A fogyatékossággal élő emberek ugyanúgy jogok birtokosai, mint bárki más  A fogyatékosság nem az egyénben rejlő probléma, hanem a környezettel való kölcsönhatásban meglévő akadályok (fizikai, információs, attitűdbeli) eredménye – fogyatékosság társadalmi modellje

Powerpoint Templates Page 5 1. A részes államok újólag megerősítik, hogy a fogyatékossággal élő személyeknek joguk van ahhoz, hogy a törvény előtt mindenhol személyként ismerjék el őket. 2. A részes államok elismerik, hogy a fogyatékossággal élő személyeket az élet minden területén másokkal azonos alapon megilleti a jog-, illetőleg cselekvőképesség. 3. A részes államok meghozzák a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő személyek cselekvőképességének gyakorlásához esetlegesen szükséges segítség hozzáférhetővé váljon.

Powerpoint Templates Page 6  4. A részes államok biztosítják, hogy a cselekvőképesség gyakorlására vonatkozó valamennyi intézkedés, a nemzetközi emberi joggal összhangban, megfelelő és hatékony biztosítékokat tartalmaz a visszaélések megelőzésére. Az ilyen biztosítékok garantálják, hogy a cselekvőképesség gyakorlására vonatkozó intézkedések tiszteletben tartják a személy jogait, akaratát és választásait, összeférhetetlenségtől és indokolatlan befolyástól mentesek, arányosak és a személy körülményeire szabottak, a lehető legrövidebb időre vonatkoznak, továbbá hogy a hatáskörrel rendelkező,független és pártatlan hatóság vagy igazságügyi szerv rendszeresen felülvizsgálja azokat. A biztosítékok azzal arányosak, amilyen mértékben az adott intézkedések érintik a személy jogait és érdekeit.  5. E cikk rendelkezéseire figyelemmel a részes államok minden megfelelő és hatékony intézkedést megtesznek a fogyatékossággal élő személyek egyenlő jogának biztosítására a tulajdonhoz való joghoz és az örökléshez való joghoz, saját pénzügyeik ellenőrzéséhez, továbbá bankkölcsönhöz, jelzáloghoz és más pénzügyi hitelhez való egyenlő hozzáféréshez, illetve biztosítják, hogy a fogyatékossággal élő személyeket önkényesen ne foszthassák meg vagyonuktól.

Powerpoint Templates Page 7  A fogyatékossággal élő személyek, nem fogyatékos társaikkal egyenlően cselekvőképesek  A Konvenció biztosítja a cselekvőképesség gyakorlásához szükséges segítséget, elismeri hogy cselekvőképes az is, aki segítséggel tesz jognyilatkozatot  Garanciák biztosítása a cselekvőképesség gyakorlására vonatkozó intézkedések során

Powerpoint Templates Page 8  Szűkebb értelemben: jognyilatkozatot eredményező döntések  Tágabb értelemben: viszonyrendszer, működésmód a fogyatékossággal élő emberek lehető legteljesebb autonómiájának, önrendelkezésének biztosítása érdekében

Powerpoint Templates Page 9  A döntéshozatal egyetlen esetben sem egy elszigetelt folyamat – érvényesül a társadalmi környezet hatása  A (bonyolultabb) döntéseinkhez általában segítséget veszünk igénybe  Döntéseinknek minden esetben érzelmi motívuma is van

Powerpoint Templates Page 10  Valamennyi döntéshozatalában akadályozott személynek segítséget tud nyújtani a támogatott döntéshozatal Az értelmi fogyatékossággal élő személyek:  Évtizedek óta fennálló jogfosztott helyzet  Társadalomban létező akadályok, sztereotípiák  A döntési tapasztalat hiánya

Powerpoint Templates Page 11  Átfogó jogszabályi reform - Gondnoksági szabályok felülvizsgálata - Garanciák a támogatással való visszaélés ellen (súlyos fogyatékossággal élő személyek) - A kommunikáció sajátos módjainak elismerése  Intézményrendszer biztosítása  Önérvényesítők, szülők, szakemberek képzése

Powerpoint Templates Page 12 dr. Danó Réka Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége 1093 Budapest, Lónyay u. 17. I/1. Tel.: 1/