Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan"— Előadás másolata:

1 Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
„Együtt a fogyatékos emberekért” Szakmai nap Szombathely, Készítette: Bercse László és Czakó Tibor

2 Az ÉFOÉSZ jelentése: Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ben alakult szülői kezdeményezésre. Jelenleg 25 helyi szervezettel rendelkezik és 22 ezer egyéni taggal. Mi az ÉFOÉSZ?

3 Mit csinálunk? Az ÉFOÉSZ az értelmi fogyatékossággal élő emberek
családtagjaik és szakemberek érdekeit védi. Rendezvényeket és konferenciákat szervez. Kiadványokat készít. Tárgyal a döntéshozókkal. Szolgáltatásokat működtet. Például: támogatott lakhatást és támogató szolgálatot. Mit csinálunk?

4 Önérvényesítés az ÉFOÉSZ-nál
Nagyon fontos a közös munka az érintettekkel. Mi vagyunk a saját életünk igazi szakértői.

5 1. Önérvényesítő csoportok látogatása
Meglátogatjuk az ÉFOÉSZ helyi szervezetinek csoportjait. Kíváncsiak vagyunk, ki mivel foglalkozik. És milyen módszerekkel dolgoznak. kinek mire van szüksége a hatékony munkához. Például tréningekre, vagy kiadványokra. 1. Önérvényesítő csoportok látogatása

6 2. Önérvényesítő csoport működtetése
Érintett segítők bevonásával. Az önismerettel indult idén nyáron. A következő témánk a szabadidő és időbeosztás volt. Más szakmai és jogi témákról is beszélgetünk. Például: önérvényesítésről, kiváltásról, önálló életvitelről, és az ENSZ Egyezményről. 2. Önérvényesítő csoport működtetése

7 3. Tréning szakembereknek
Tréninget tartottunk a helyi szervezeteink új dolgozóinak, hogy hatékonyan tudjanak önérvényesítőkkel dolgozni. Átadtuk a szükséges elméleti és gyakorlati tudást. Ismertettük a magyarországi és a külföldi jó gyakorlatokat. Megosztottuk egymással a tapasztalatainkat. A későbbiekben több ilyen képzést is tervezünk. A régebbi dolgozóknak is. 3. Tréning szakembereknek

8 3. Az Együtt Velünk honlap

9 Miért jött létre a honlap?
Hogy az önérvényesítéssel foglalkozzon. És más olyan témákkal, amik fontosak az értelmi fogyatékossággal élő emberek számára. Hogy információkat közöljön az érintettek számára hozzáférhető formában. A honlapot együtt szerkesztik szakemberek és önérvényesítők. Miért jött létre a honlap?

10 Mi a honlap célja? 1. Tájékoztatás, tapasztalatok megosztása
Szeretnénk megosztani a tapasztalatainkat az ÉFOÉSZ tagszervezeteivel és másokkal is. Önérvényesítőkkel, szakemberekkel, szülőkkel, és más érdeklődőkkel. Mi a honlap célja?

11 Mi a honlap célja? 2. Figyelemfelhívás
Szeretnénk minél több ember figyelmét felhívni az önérvényesítés fontosságára. 3. Kapcsolatteremtés A későbbiekben szeretnénk bevonni a munkába más önérvényesítőket is. Szeretnénk egy országos önérvényesítő hálózatot építeni. Mi a honlap célja?

12

13 Mi található a honlapon?
1. Az önérvényesítéshez kapcsolódó hírek és információk Magyarországról és külföldről is. Például a most indult csoportot is itt hirdettük. 2. Nemzetközi szervezetek dokumentumai és hírlevelei Magyarul, könnyen érthető formában. Például EPSA Hírlevél. Mi található a honlapon?

14 Mi található a honlapon?
3. Az értelmi fogyatékossággal élő embereket súlyosan érintő témák Például az inkluzív oktatás és a támogatott döntéshozatal. 4.Egyéb tartalmak könnyen érthető formában Például cikk az Olimpiai játékokról. Mi található a honlapon?

15

16 Szeretnénk, ha a honlap érdekes és érthető információkat tartalmazna
Szeretnénk, ha a honlap érdekes és érthető információkat tartalmazna. Értelmi fogyatékossággal élő emberek és mások számára is.

17 További terveink Országos Önérvényesítő Fórum létrehozása
Szorosabban összefogni a helyi csoportok munkáját

18 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan"

Hasonló előadás


Google Hirdetések