 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az esemény vagy eseménysorozat katasztrófává minősítése Jogszabályi háttér § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről.
Advertisements

Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
ERA A vasútvállalatokra vonatkozó kötelező üzemeltetési szabályok a hazai vasúti hálózatra vonatkozóan.
A Rendőrség szolgálati tagozódása
Az új Ptk. szerkezete, alapelvei
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
A BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Jogszabályi háttér
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
A stratégiai tervezés módszertana
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
KIEMELT INFRASTUKTÚRA- NAGYBIZTONSÁGÚ ÜZEM- VÉDELME.
A XXI. század kihívásai és a magánbiztonsági ágazat válaszai MBVE X. Konferencia Tapolca Német Ferenc Az SzVMSzK elnöke.
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
A pártfogó felügyelet speciális magatartási szabályai
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Állam munkavédelmi feladatai
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
MIHÁLY PÉTER Nemzeti Közlekedési Hatóság
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
Változások a szabálysértési jogban
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Polgári biztonságvédelmi tevékenység
Bevezetés.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
A kitelepítés, kimenekítés, befogadás, visszatelepítés
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
1 Az EMC témaköre, EMC Irányelv Zavarok frekvencia tartomány szerinti elhelyezkedése Az EMC megvalósításának módszere.
Az orvos szabálysértési felelőssége
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Térfigyelő rendszer Baján
Mediátor képzés Kártérítés.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
Magyarországon független, demokratikus jogállami berendezkedés, azaz független, alkotmányos demokrácia van, amelyben a közigazgatás részeként funkcionáló.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM 2006/2007. tanév II. félév MEBIR. Munkahelyi egészségvédelem és biztonság MEB Feltételek, és tényezők, amelyek hatással vannak a munkavállalók,
Együttműködés a rendőrség és a biztonsági szervezetek között.
A politikai rendszerváltás utáni években egyes szervezett bűnözői körök gyorsan végrehajtható, jelentős profittal kecsegtető, ugyanakkor nagy kockázattal.
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Munkaszervezési ismeretek
2014. november Rendek Tímea
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
2. Előadás Kötelmi jog - szerződés
Minőségbiztosítási ismeretek
A munkaviszony megszüntetése
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Az off-label gyógyszerhasználat és az orvosi felelősség
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
„Aperitif” Innovációs potenciál az Arany János Kollégiumi és Kollégiumi Szakiskolai Programba programban AJKP-AJKSZP ORSZÁGOS TANÉVNYITÓ Kiskunfélegyháza.
Előadás másolata:

 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras csomagvizsgáló  Fémkereső kapu, kézi fémkereső  Kábítószer, és robbanóanyag maradvány kimutatására alkalmas eszközök  Hogyan?  Olyan biztonsági rend kialakításával, amely védi a megbízó érdekeit, teljesíti a rendőrség szakmai elvárásait, és illeszkedik a vagyonvédelemre és az őrzésvédelmi tevékenységre vonatkozó jogszabályok előírásaihoz.  Miért?  Bűnmegelőzési, és gazdasági érdekek kielégítésére  A biztonsági típusú kockázatok hatékony kezelése érdekében és a rendeltetésszerű működés fenntartásáért, akár rendkívüli helyzet esetén is. Gál János, Hauser Tamás

Kockázat, vagy kockázati tényező olyan szándékos, vagy gondatlan magatartás, és azok következményeként várhatóan bekövetkező esemény, vagy azok bekövetkezését lehetővé tevő, illetve elősegítő körülmény, ami a védendő személy életére, testi épségére, a védendő vagyonra, beleértve az adatvagyont is vagy a védendő objektum, szervezet rendeltetésszerű működésére veszélyes lehet. Gál János, Hauser Tamás

Általános őrzésvédelmi kockázatok Vagyon elleni bűncselekmények kockázata Küldemények kockázata Tevékenységből adódó speciális kockázatok Különösen nagy érték Minősített adat, információ Veszélyes anyag A működőképesség fenntarthatóságának kockázata Az őrzésvédelmi szolgáltatás kockázata Rendkívüli esemény, rendkívüli helyzet

Gál János, Hauser Tamás

Jogszabályi háttér:  A évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól  Tájékoztatási kötelezettség a használt eszközökről, és eljárásokról, valamint a védett objektum területére nem bevihető tárgyak köréről. Gál János, Hauser Tamás

Meghatározás, csoportosítás  Jogszabályok által meghatározható  Birtoklása jogszabály által tiltott  Birtoklása, tartása, viselése jogszabály által engedélyhez kötött  175/2003. (X.28.) Kormányrendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről  Megbízó által meghatározott  Az objektumra veszélyes tárgyak (nem tartoznak jogszabályok hatálya alá, de valamilyen tulajdonságuk alapján alkalmasak lehetnek a rendeltetésszerű működés zavarására, vagy akadályozására)  a megbízó által tiltott egyéb tárgyak gyakorlatilag bármi, kivéve a személyes tárgyak, és ruházat (általában olyan eszközök, tárgyak, amelyek alkalmasak a rendeltetésszerű működés megzavarására, vagy a megbízó érdekeit sértik, például ide sorolhatóak adott esetben a kép vagy hang rögzítésére alkalmas eszközök). Gál János, Hauser Tamás

A kutatás olyan szervezett keresési tevékenység, amit erre a célra kiképzett személyzet hajt végre a megfelelő speciális eszközök segítségével, az eljárás céljához köthető tárgyak, eszközök, anyagok felderítése, előtalálása érdekében. A kutatási eljárás célja: tiltott tárgyak felderítése előtalálása. A kutatást befolyásoló tényezők csoportosítása  emberi tényező, képzés (elmélet, gyakorlat), számonkérés, szemlélet kialakítása  az eszközök képessége  eszközök működésének alapszintű ismerete, a működésből adódó rejtési módok Gál János, Hauser Tamás

NEM AKKREDITÁLT BIZTONSÁGI REND SPECIÁLIS FELDERÍTŐ ESZKÖZÖK NÉLKÜL AKKREDITÁLT BIZTONSÁGI REND SPECIÁLIS FELDERÍTŐ ESZKÖZÖKKEL  A személy és gépjármű forgalom beléptetése szabályozott – regisztrált  Az objektum területén való tartózkodás nem szabályozott  Küldemény, csomagátvizsgálás nincs  A személy és gépjármű forgalom beléptetése szabályozott – regisztrált, adott esetben van lehetőség átvizsgálásra  Az objektum területén való tartózkodás szabályozott  Küldemény, csomagátvizsgálás van Gál János, Hauser Tamás

 115/2003. (X.28.) OGY. határozat a társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiájáról  A bűnmegelőzési stratégia, a társadalom több szereplőjére nézve is előír feladatokat, illetve meghatároz tevékenységeket.  például a rendőrség és vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozások közötti együttműködés  Akkreditált biztonsági rend esetén a Rendőrség az objektumot érintő eljárás során időt nyer a szükséges intézkedések végrehajtására, anyagi, személyi, és eszköz oldali erőforrásokat takaríthat meg. Gál János, Hauser Tamás

 Az akkreditált biztonsági rend egyszerre nyújt megoldást az általános és speciális őrzésvédelmi feladatok ellátására, valamint lehetőséget biztosít a működőképesség fenntartására akár rendkívüli helyzetben is (pl. közveszéllyel fenyegetés). Gál János, Hauser Tamás

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Gál János, Hauser Tamás