Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében 2010. január 15.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében 2010. január 15."— Előadás másolata:

1 A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében 2010. január 15.

2 Pályázati előzmények Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ 2004. november 1-2005. október 31. JÓVÁTÉTELI PROGRAMOK A FŐVÁROSBAN 2007.szeptember 1.- 2008.április 30.

3 Eddigi eredmények 2004. november 1. óta működik a Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató Integrálódtak az új típusú közösségi büntetések, alternatív technikák, körvonalazódtak a végrehajtás színterei: -Jóvátételi programok -Csoportos technikák, foglalkozások -Fejlesztő programok Együttműködés kialakítása a civil szférával.

4 A pályázat célja Közösségi büntetések végrehajtása színtereinek bővítése A közösségi büntetések végrehajtásában az együttműködés kapcsolódási pontjainak kirajzolása, módjának, módszerének meghatározása A Közösségi Foglalkoztatóval való kapcsolatfelvétel elősegítése, a nyilvánosság tájékoztatása és bevonása

5 A pályázat elemei A.Protokoll: a pártfogó felügyelők, a közösségi foglalkoztató, a közösségi szereplők együttműködési folyamatának modellezése az egyes módszerek alkalmazási gyakorlatának, a szereplők kompetenciájának, felelősségi határainak rögzítése. (minimum 4 tevékenységi kör) B. Hálózatbővítés: Önkéntesekből álló csoport létrehozása amelynek feladata a civil szervezetek és az egyéb közösségi szereplők felkutatása, kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, a civil kapcsolati háló építése és fenntartása, további önkéntesek bevonása. C.Honlap információkat tartalmaz a kapcsolatfelvétel lehetőségét bővíti, kapcsolattartást lehetővé tesz a foglalkoztató különféle formában (pl hírlevél) közvetlenül kapcsolatot tart az együttműködő partnerekkel A honlapon közreadjuk a kidolgozott protokollokat, így az érdeklődő, új szervezetek megismerhetik az együttműködés lehetséges formáit.

6 Várható eredmények A protokoll használata következtében hatékonyabbá válik a közösségi büntetések végrehajtása. A pártfogó felügyelők munkaterhei optimális esetben csökkenhetnek, így javul az esetkezelés színvonala. A közösség részvétele a büntetések végrehajtásában növeli a büntetés hatékonyságát. Összességében hatékonyabban csökkenthetők a bűnismétlés kockázatai a rendszer optimális működésével. Az önkéntes munka presztízse a pártfogói munka támogatásaként növekszik, szakszerűbbé, tudatosabbá válik. A pártfogói reform következményeként megvalósuló szakmai megújulás nyilvánosság felé történő bemutatása fontos célunkká vált. Ennek eszköze:- az eljárás alá vont kliensek, intézmények, civil szervezetek számára létrehozott honlap. A meglévő szolgáltatások, programok, naprakész bemutatása gördülékenyebbé teszi az információhoz való hozzáférést. A hálózatépítésnek köszönhetően, a jóvátételi munkának új színterei jelennek meg, színesebbé, egyénre szabottabbá válik a közösségi jóvátétel. A társadalom kisközösségi szinten befogadóbbá válik, problémaérzékenyebbé a helyreállítás iránt.

7 Projektfelelős: Csáki Ildikó CsakiI@pjsz.gov.hu


Letölteni ppt "A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében 2010. január 15."

Hasonló előadás


Google Hirdetések