A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
KÖZBESZERZÉSEK ROMÁNIÁBAN. A közbeszerzések rendszere Romániában •Nemzeti Közbeszerzési Szabályozó és Ellenőrző Hivatal (N.A.R.M.P.P.);
11. tétel. Alaphelyzet: • Az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárásában biztosítani kívánja, hogy az abban részt vevő ajánlattevők ajánlattételi szándékuk.
Közbeszerzési tudnivalók
13. tétel. • Egy költségvetési szerv jön létre, amelyre kiterjed a közbeszerzési törvény alanyi hatálya, mivel klasszikus ajánlatkérőnek minősül. Az ajánlatkérő.
Készítette: Burg Péter hivatalos közbeszerzési tanácsadó
A közbeszerzési törvény változásai
15. tétel.
12. tétel. • Egy klasszikus ajánlatkérőnek rendkívül összetett beszerzési igénye van. Számos követelmény meghatározása nehézségeket okoz. • A beszerzés.
Közbeszerzési tudnivalók.  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
1 AZ „EGER, FELNÉMET VÁROSRÉSZ REHABILITÁCIÓJA” közbeszerzési eljárások ismertetése 2009.Szeptember 29.
Konzultációs rendezvénysorozat I október 24. Alkalmasság igazolása, alvállalkozók, kapacitást nyújtó szervezetek KÖZBE-SZERDA.
II./F. KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK LEBONYOLÍTÁSA
Közbeszerzési praktikák, tanácsok:
Közbeszerzési tudnivalók  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott.
A közbeszerzési törvény változásai
A közbeszerzési törvény módosítása I.
Közbeszerzési tájékoztató
A KÖZBESZERZÉSRŐL Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal POLGÁRMESTERI KÉPZÉS 2010.
Phare „Integrált helyi fejlesztési akciók
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
A minősített adatot, az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő vagy a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos.
CHSH Dezső Dr. Dezső A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazásának tapasztalatai és a közbeszerzési törvény.
Közbeszerzési eljárások Műszaki ellenőr megújító tanfolyam Pirossal kiemelve az új elemeket és az építési beruházásra vonatkozó részeket február.
Magyar Egészségügyi Közbeszerzési Szakmai Egyesület1 Néhány vitatható ajánlatkérői módszer a közbeszerzési eljárások során Néhány vitatható ajánlatkérői.
A KBT ÁPRILIS 1-TŐL HATÁLYOS MÓDOSULT RENDELKEZÉSEI
A KÖRNYEZETVÉDELEM TERÜLETÉN LEFOLYTATOTT KÖZBESZERZÉSEKKEL KAPCSOLATOS JOGORVOSLATI ELJÁRÁSOK SORÁN SZERZETT TAPASZTALATOK Hámori András közbeszerzési.
A Kbt évi módosításai KÖSZ január 15. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1.Szabályozási kérdésekSzabályozási kérdések 2.Az ügyvédi és tanácsadói tevékenységekAz ügyvédi és tanácsadói tevékenységek 3.Közbeszerzési szabályozásKözbeszerzési.
MAGYAR KÖZBESZERZÉSI INTÉZET
Közbeszerzési tudnivalók A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1 Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Willinger Kornél.
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
LEADER közbeszerzési tájékoztató
Közbeszerzési tudnivalók
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Új közbeszerzési szabályok július 1-től
Új közbeszerzési szabályok július 1-től
Uniós támogatások és közbeszerzés
Készítette: Burg Péter hivatalos közbeszerzési tanácsadó
1 KÖZBESZERZÉS KÖTELEZETTSÉGE A PÁLYÁZATOK MEGVALÓSÍTÁSA SORÁN, A KÖZBESZERZÉS FŐBB SZABÁLYAI Előadó: Dr. Schablauer Péter vezérigazgató Magyar Közbeszerzési.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Tárgyalásos eljárások VII szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
A zöld közbeszerzés lépései Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Általános eljárás IV szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Támogatásból megvalósuló közbeszerzések
Röviden a közbeszerzésről
A közbeszerzési törvény 2017-es újdonságai
Közbeszerzési jogorvoslat, a Döntőbizottság aktuális döntései Dr
Előzetes piaci konzultáció
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
Közbeszerzési tudnivalók
A folyamatba épített ellenőrzés
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
Dr. Kovács László főtitkár
2018. november 15. Varga Ervin Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Államtudományi és Közigazgatási Kar Közbeszerzési tanácsadó szakirány továbbképzési szak.
Közbeszerzési szabályok változása és
„Az elektronikus közbeszerzés eddigi tapasztalatai” „Lak Vilmos”
Közbeszerzési Hatóság
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési kartellek és a korrupció elhatárolása
Előadás másolata:

A Kbt. 123. §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –

2013. július 1-től: építési beruházásokra is alkalmazható!!!

A Kbt. 123. §-a szerinti eljárás alapja A szabályozás alapját a Bizottság 2006/C 179/02 számú, a közbeszerzési szerződésekről szóló irányelvek által nem, vagy csak részben szabályozott közbeszerzési eljárásokra alkalmazandó közösségi jogról szóló értelmező közleménye adja.

A szerződés odaítélésének alapvető követelményei a bizottsági Közlemény alapján Átláthatóság megfelelő mértékű nyilvánosság biztosítása Hirdetmény tartalma: - az odaítélendő szerződés legfontosabb részletei - az odaítélés módjának rövid leírása - az ajánlatkérővel való kapcsolatfelvételre von. felhívás Odaítélési eljárás: - pártatlan - átlátható - jogorvoslat biztosított Minimum: saját honlapon történő közzététel, de lehetőleg központi honlap Speciális esetben: kis értékű, helyi piacra irányuló szerződés esetén: Helyi média Önkormányzati hirdetőtábla

Könnyítések és egyszerűsítések a Kbt. 123. §-a szerinti eljárásban

A közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény A közbeszerzési eljárást megkezdő felhívást hirdetményben kell közzétenni, ebben meg kell jelölni különösen beszerzés tárgyát, mennyiségét, szerződéses feltételeket, az értékelési szempontokat és módszert, ajánlattételi határidőt, az ajánlattevővel való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat.

Ajánlattételi határidő Az ajánlattételi határidő a többi eljárásfajtához képest jóval rövidebb lehet. Javasolt a 15 napos határidő, egyszerű árubeszerzés esetében még rövidebb is lehet.

Kiegészítő tájékoztatás Az ajánlatkérő ne határozzon meg konkrét dátumot a kieg.táj. kérésére/megadására Egyedileg kell elbírálni mi számít ésszerű határidőnek.

Kizáró okok A Kbt. 56. § (1) bekezdés k) és 56. § (2) bekezdés szerinti kizáró előírása kötelező. Ezeken túl csak indokolt esetben szükségesek további kizáró okok.

Alkalmasság igazolása Közös ajánlattevők együtt is igazolhatják az alkalmasságot Külső szervezet bevonása az ajánlatkérő akár ki is zárhatja külső szervezet igénybe vételét az alkalmasság igazolásához A transzparenciát minden esetben biztosítani kell!

Bírálati szempont Javaslat: az összességében legelőnyösebb ajánlat Jelen eljárásrendben szabadabban lehet meghatározni a szempontokat, bírálati szempontként nem csak a beszerzés tárgyára közvetlenül vonatkozó szempontokat lehet megjelölni

Tárgyalás alkalmazása Javaslatok és lehetőségek a tárgyalás alkalmazására: a legkedvezőbb ajánlatban szereplő ellenszolgáltatás magasabb mint a fedezet a beérkezett ajánlatok alapján egyéb olyan kérdés felmerül, amely miatt ajánlatkérő tárgyalás tartását szükségesnek látja

Bővített hiánypótlás Javaslat: az általános szabályoknál bővebb körben is lehetőség biztosítható a hiányok pótlására

Érvénytelenségi, eredménytelenségi okok Az érvénytelenségi és eredménytelenségi okok kiegészíthetők, például: a Kbt.-ben foglaltakhoz képest további eredménytelenségi esetek: pl. az önkormányzat működésével, gazdálkodásával összefüggő ok kirívóan alacsony ellenszolgáltatás esetén; ugyanakkor némely érvénytelenségi ok nem alkalmazandó Visszaélésszerű alkalmazás tilos!

A kérdéseket és véleményeket az alábbi e-mail címekre várjuk: hat A kérdéseket és véleményeket az alábbi e-mail címekre várjuk: hat.kozbeszerzesi@nfm.gov.hu tunde.hajas@nfm.gov.hu

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!