A levegővédelmi jogszabályok változásainak hatása a hatósági felügyeleti munkára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jogszabályi változások és hatásuk az ellenőrzési, felügyeleti munkára.
Advertisements

Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Levegővédelmi jogszabályi előírások alkalmazása a megújuló energiaforrás engedélyezése során, különös tekintettel a biogáz-, biofermentáló üzemekre és.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
A távközlési piac állami felügyelete dr. Orosi Renáta Hírközlési Felügyelet Hírközlési Felügyelet.
Levegőtisztaság-védelem 9. előadás
Projektindító konferencia
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A tűzvédelmi bírság
A környezetvédelem intézményrendszere
monitoring rendszerek
dr. Szelesné Kutas Borbála ATIKTVF
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
A környezetirányítás jogszabályi háttere
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
Állam munkavédelmi feladatai
Levegőtisztaság-védelem 5. előadás
Levegőtisztaság-védelem 9. előadás
Levegőtisztaság-védelem 13. előadás
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Levegőtisztaság-védelem 3. előadás Természetes és antropogén eredetű légszennyezők. Pont-,vonal-, diffúz források.
Levegőtisztaság-védelem 13. előadás
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 3. előadás Természetes és antropogén eredetű légszennyezők. Pont-,vonal-, diffúz források.
MIHÁLY PÉTER Nemzeti Közlekedési Hatóság
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Változások a szabálysértési jogban
Változások a hazai zaj- és rezgésvédelmi védelmi szabályozásban
Bemutatkozás Ágosrton Csaba1 – Béres András2
Az új levegőminőségi szabályozás
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Levegőtisztaság védelme
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Adatszolgáltatás a levegőtisztaság-védelem területén
Adatszolgáltatás a levegőtisztaság-védelem területén
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
Beruházásokhoz kapcsolódó Környezetvédelmi tervezés és engedélyeztetés
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Eljárás fajták a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás alá tartozó tevékenységek szerint.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Levegőminőség-védelem – hazai helyzet. Legfőbb szennyezőforrások Közlekedés (> 50%) Energia szektor ( 30%) Ipar (20%)
hatásterület lehatárolása az IMMI 2011 szoftver segítségével
Jogorvoslatok a Ket-ben
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
TÁJÉKOZTATÁS TÁJÉKOZTATÁS A LEVEGŐTISZTASÁG - VÉDELEM ÚJ SZABÁLYOZÁSÁRÓL március 8. Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
GEOTERMIKUS ENERGIA KINYERÉS JOGI HÁTTERE, HATÓSÁGI FELTÉTELEI Készítette : Hojdákné Kovács Eleonóra Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
-1- Katasztrófavédelmi bírság és katasztrófavédelmi hozzájárulás Horváth Gergely tű. fhdgy február 9.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
A közigazgatási perek április 3..
Kárelhárítás Zöldi Irma OVF.
23. Az építésügyi hatósági ellenőrzés szabályai
Előadás másolata:

A levegővédelmi jogszabályok változásainak hatása a hatósági felügyeleti munkára

Néhány fogalom •Bűz: szaghatással járó légszennyező anyag vagy anyagok keveréke, amely összetevőivel egyértelműen nem jellemezhető, az adott környezetben környezetidegen, és az érintett terület rendeltetésszerű használatát zavarja. •Szagegység: az a szaganyagmennyiség 1 m 3 standard állapotú szaganyagot tartalmazó gázban, amely már szagérzetet vált ki a szagmérés során az észlelők 50%-ában. •Szagkoncentráció: 1 m 3 standard állapotú szaganyagot tartalmazó gázban a szagegységek száma; mértékegysége a szagegység/köbméter (SZE/m 3 )

•Légszennyezés: légszennyező anyag kibocsátási határértéket meghaladó mértékű levegőbe juttatása. •Levegővédelmi követelmény: jogszabály vagy hatósági határozat által megállapított előírás, tilalom - beleértve a határértékeket is -, amelynek célja a levegőterhelés megelőzése vagy csökkentése. •Vizsgálat: a levegőterheltségi szint mérésére, számítására, modellezésére, előrejelzésére vagy becslésére használt módszerek alkalmazása

•Levegőminőségi tervek: légszennyezettség-csökkentési intézkedési programok, amelyek az egészségügyi határértékek vagy a célértékek elérése érdekében intézkedéseket határoznak meg.

Üzemelés, üzemeltetés •Tilos a légszennyezés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezettséget okoz. •Légszennyező forrás (pont vagy diffúz) üzemeltetése során a levegővédelmi követelményeket érvényesíteni kell.

•Hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos. •Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék - az elemi kár kivételével - bármilyen okból kigyullad. •Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.

B Ű Z •Ha az elérhető legjobb technika nem biztosítja a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelésének megelőzősét, további műszaki követelmények írhatók elő: –szaghatás csökkentő berendezés alkalmazása, –meglévő berendezés leválasztási hatásfokának növelése. •Ha a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelésének megelőzése műszakilag nem biztosítható, a bűzzel járó tevékenység korlátozható, felfüggeszthető vagy megtiltható.

A szagegység alkalmazása •Csak pontforrás esetén írható elő határértékként a szagegységben kifejezett egyedi kibocsátási szagkoncentráció. •A szagkoncentráció meghatározására az MSZ EN 13725:2003 szabványt kell alkalmazni. •Immissziós panaszok kezelése ezután sem lesz egyszerű: szubjektív érzet.

Jogkövetkezmények

•Ha a helyhez kötött légszennyező forrás létesítése esetén az OLM keretében nem áll rendelkezésre adat, a felügyelőség az engedélyezéshez szükséges alap levegőterheltség megállapítása, vagy a légszennyezettségi határértékek betarthatóságának ellenőrzése érdekében a légszennyező forrás üzemeltetőjét a helyhez kötött légszennyező forrás hatásterületére vonatkozó levegőterheltségi és levegőterhelési mérési terv elkészítésére kötelezheti. • A felügyelőség, ha a mérési terv megfelel a követelményeknek, a mérési tervet jóváhagyja, és a mérési tervben foglaltak szerint az engedélyest mérések elvégzésére kötelezi.

•A környezetvédelmi hatóság az üzemeltetés során a légszennyező pontforrás üzemeltetőjét mérésre kötelezheti. •Környezetvédelmi engedély vagy egységes környezethasználati engedély köteles tevékenységek esetén a felügyelőség az engedélyben megállapítja a bejelentésre kötelezett diffúz források körét.

•Az előzőeken túl a felügyelőség a diffúz légszennyező források közül azok üzemeltetőjét, amellyel szemben hatósági intézkedés szükséges, a forrás bejelentésére kötelezi. •Ezen bejelentésre kötelezett diffúz légszennyező forrás működtetéséhez engedély szükséges.

•A levegőminőségi tervek végrehajtása érdekében a felügyelőség a légszennyező forrás üzemeltetőjét intézkedési terv kidolgozására kötelezi. •(Levegőminőségi tervek: légszennyezettség- csökkentési intézkedési programok, amelyek az egészségügyi határértékek vagy a célértékek elérése érdekében intézkedéseket határoznak meg.)

•A környezetvédelmi hatóság a levegővédelmi követelményt megsértő természetes és jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet részére kötelezést ad ki –a jogsértő tevékenység megszüntetésére, –illetve a mulasztás pótlására. •És egyidejűleg levegőtisztaság-védelmi bírságot szab ki! •Intézkedési terv benyújtására kötelezés nem adható ki.

A bírság kiszabása •Figyelembe veendő szempontok: –a mulasztás körülményei, –a kötelezettségszegés súlyossága, –a kötelezettségszegés időtartama, –a kötelezettségszegés ismétlődése. •A bírság összege kötelezettség- szegésenként legfeljebb 75%-kal csökkentett összegben állapítható meg.

•A környezetvédelmi hatóság a)a kibocsátási határérték túllépése, b)a környezetveszélyeztetéssel vagy környezetkárosítással járó, az a) ponton kívüli egyéb levegővédelmi követelmény nem, vagy nem jogszerű teljesítése, c)a levegővédelmi terv (levegőminőségi terv?) alapján kidolgozott intézkedési terv be nem tartása, vagy d)a füstköd-riadó terv alapján elrendelt intézkedés be nem tartása •esetén - ha jogszabály másként nem rendelkezik - a levegőterhelő tevékenységet korlátozza, felfüggeszti vagy megtiltja.

A levegővédelmi követelmények megsértésének esetei 1. Engedélyköteles légszennyező pont- és diffúz forrás engedély nélküli üzemeltetése, légszennyező forrásonként; Ft 2. Engedélyköteles légszennyező pont- és diffúz forrás engedélytől eltérő üzemeltetése, légszennyező forrásonként; Ft 3. Engedélyköteles légszennyező pont- és diffúz forrás engedélytől eltérő üzemeltetése a hatóság jogszerű magatartásra való felhívását követően, légszennyező forrásonként; Ft/nap 4. Az engedélyezéshez szükséges adatokban bekövetkezett változás be nem jelentése; Ft 5. A bejelentésre kötelezett diffúz forrás bejelentésének elmulasztása; Ft

7. Az 50 MWth és annál nagyobb névleges bemenő hőteljesítményű tüzelőberendezés füstgáz-kéntelenítő berendezésének kén-dioxid kibocsátási határértéket meghaladó kibocsátása esetén évente az első 10 nap időtartamára; 15 Ft/kg SO 2 8. Az 50 MWth és annál nagyobb névleges bemenő hőteljesítményű tüzelőberendezés füstgáz-kéntelenítő berendezésének kén-dioxid kibocsátási határértéket meghaladó kibocsátása esetén a 10. napon túli időtartamára; 30 Ft/kg SO 2 9. Az 50 MWth és annál nagyobb névleges bemenő hőteljesítményű tüzelőberendezés megengedett éves összkibocsátásának túllépése esetén 60 Ft/kg SO Az 50 MWth és annál nagyobb névleges bemenő hőteljesítményű tüzelőberendezés megengedett éves összkibocsátásának túllépése esetén 60 Ft/kg NO X

11. A légszennyező forrás kibocsátásának ellenőrző vizsgálatának (folyamatos, időszakos mérések) el nem végzése, illetve a hatóság által elrendelt vizsgálatok feltételeinek nem biztosítása, vagy a hatósági határozatban előírt mérési kötelezettségek nem teljesítése; Ft 12. A füstköd-riadó tervben előírt kötelezettség nem, vagy nem megfelelő teljesítése (gazdasági tevékenységet folytató nem természetes személy esetében) Ft 13. A füstköd-riadó tervben előírt kötelezettség nem, vagy nem megfelelő teljesítése (gazdasági tevékenységet nem folytató természetes személy esetében) Ft 14. A környezetvédelmi hatóság által jóváhagyott intézkedési tervben szereplő határidő be nem tartása; Ft 15. A diffúz légszennyező források nem az előírásoknak megfelelő működtetése, felületének kezelése; Ft/m2

16. Az ingatlan tulajdonosa, kezelője, illetőleg használója, a közterületek tisztaságáért, porzás mentesítéséért felelős nem teljesíti rendszeres karbantartási és tisztántartási kötelezettségét; Ft 17. Bármely anyag a jogszabályi előírásokat megszegve, illetve engedély nélkül háztartási tüzelőberendezésben történő égetése; Ft 18. Bármely anyag a jogszabályi előírásokat megszegve, illetve engedély nélkül a nyílt téren történő égetése; Ft 19. Vonalas létesítmény mentén növényzet, lábon álló növényzet, tarló, vagy növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék égetése; Ft 20. A hulladék- és anyagtároló vagy hulladék öngyulladását, meggyulladását nem akadályozza meg, illetve az eloltásról nem gondoskodik (10 m 3 feletti mennyiség esetén); Ft

21. A hulladék- és anyagtároló vagy hulladék öngyulladásának, meggyulladásának meg nem akadályozása, illetve az eloltásról való nem gondoskodás (legfeljebb 10 m3 mennyiség esetén); Ft 22. Szállítással gazdasági tevékenység keretében diffúz légszennyezés okozása; Ft 23. Szállítással nem gazdasági tevékenység keretében diffúz légszennyezés okozása; Ft 24. A tárolt vagy leválasztott anyagok nem megfelelő kezelésével határértéken felüli légszennyezettség okozása; Ft 25. Gazdasági tevékenység keretében végzett, lakosságot zavaró bűzhatást okozó technológia vagy berendezés üzemeltetése; Ft 26. Nem gazdasági tevékenység keretében végzett, lakosságot zavaró bűzhatást okozó tevékenység folytatása, technológia vagy berendezés üzemeltetése; Ft

Néhány adat a Hatósági Felügyeleti Iroda évi működéséről

Szakterület Hatósági felügyelet Kötelező határozat Bírság határozat Ellenőrzés Tevékenység korlátozása, felfüggeszté- se, megtiltása adminisztra- tív jellegű helyszíni Büntető-, szabálysértési eljárás kezdeménye- zés Levegővédelem Zajvédelem Felszíni vízvédelem FA víz- és talajvédelem Hulladékgazdál- kodás Természetvédelem, Tájvédelem Vízgazdálkodás Komplex Egyéb* (VKJ mulasztási is) Összesen

Panaszok •497 panasz, 359 helyszíni ellenőrzés: –levegővédelem 62 db, –zaj- és rezgésvédelem 39 db, –felszíni vízvédelem 19 db, –felszín alatti víz- és talajvédelem 37 db, –hulladékgazdálkodás 149 db, –természetvédelem 29 db, –vízgazdálkodás (vízügyi felügyelet) 24 db

Bírságolás •I. fokon kivetett: 515 db, ,- Ft •Jogerős: 407 db, ,- Ft •Befizetett: 253 db, ,- Ft

Jogorvoslati eljárások •I. fokon meghozott döntés: 1052 db •Beérkezett fellebbezés: 121 db •Saját hatáskörben elbírált: 49 db •II. fokon helybenhagyó: 34 db •II. fokon megváltoztató: 17 db •II. fokon megsemmisítve: 9 db •II. fokon új eljárásra utasítva: 10 db •II. fokon eljárás megszüntetése: 2 db

Megnevezésdb Bírósági döntések37 Helybenhagyó34 Hatályon kívül helyező és új eljárásra utasító1 Hatályon kívül helyező1 Folyamatban lévő1 Újrafelvételi eljárás0 Felügyeleti eljárásban felülvizsgált döntések1 Megváltoztató0 Megsemmisítő1 Megsemmisítő és új eljárásra utasító0 Ügyészi intézkedések6 Óvás5 Felszólamlás1

Köszönöm figyelmüket!