Szakmai nap a képesítések elismeréséről

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs szakigazgatási szervek működési folyamatai
Advertisements

Tíz éves a Filozófiai Kert
Tisztelt Leendő Partnerünk! Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassuk kereskedésünket. Köztudott, hogy a takarítás, tisztítás szakipar területén egyre.
Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer fejlesztése
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
Szegedi Magatartástudományi Napok, jún. 5-6.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Távmunkások informatikai alapképzése
Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.
E-KERESKEDELEM SZABÁLYOSAN
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Belügyminisztérium Belügyminisztérium dr. Bitay Márton Önkormányzati Stratégiai Főosztályvezető Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
Balatonvilágos, május 09. Előadó: Dr. Szedlacsek György 1.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Az Oktatási Minisztérium bemutatkozása december.
Szabálysértési méltányossági kérelem
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
1 A REPÜLÉSBIZTONSÁGI HELYZET ALAKULÁSA KISGÉPES TERÜLETEN A HALÁLOS BALESETEK TÜKRÉBEN KBSZ SZAKMAI NAPOK – REPÜLÉS BUDAPEST, november 11. Sipos.
Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztály
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Pedagógus oklevelek elismerése
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Oklevélmelléklet előállítása Neptun
Information Society Research Institute 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u. 3. St ép 108. Telefon: Telefax: Web:
Ágazati szakképzés változásai
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
Szakképzési dokumentumok
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
Dr. Mészáros Gábor november 17. Közös képzések a hazai jogszabályi környezetben Dr. Mészáros Gábor november 17. Magyar Ekvivalencia és Információs.
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
Az Oktatási Hivatal új feladatai a közoktatási törvény módosítása után Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Elektronikus aláírás és iratkezelés
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
DARUS a gyermekekért.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Vitarendezés az EU belső piacán
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
DARUS a gyermekekért.
Előadás másolata:

Szakmai nap a képesítések elismeréséről Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Szakmai nap a képesítések elismeréséről Budapest, 2008. november 10.

Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm Önöket az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ nevében. Dr. Mészáros Gábor főosztályvezető      

A szakmai nap célja: megmutatni... ... mi az elismerés ... milyen módozatai vannak az elismerésnek

Témáink, előadóink A bolognai folyamat és a Lisszaboni Elismerési Egyezmény – dr. Juhász Júlia Milyen speciális rendelkezéseket tartalmaz az Elismerési törvény a Ket. általános szabályaihoz képest? – dr. Víg Roland Az Elismerési törvény általános része szerinti elismerés – dr. Mészáros Gábor Jogorvoslatok az elismerési eljárásban – dr. Hudák Annamária (Oktatási és Kulturális Minisztérium)

Témáink, előadóink Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése – dr. Ruszthi Zsolt Pedagógus oklevelek elismerése – Orosz Ilona Szakképesítések elismerése 1994-től, illetve 2001-től; hatósági bizonyítvány szakmai gyakorlatról és a szakképesítést tanúsító bizonyítványokról – Prepeliczay Istvánné Az elismerést segítő információforrások – dr. Juhász Júlia Hozzászólások, konzultáció

Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Dr. Mészáros Gábor Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ 1054 Budapest, Báthory utca 10. Telefon: (06-1) 374-2201 Telefax: (06-1) 374-2492 E-mail: ekvivalencia@om.hu Internet: www.ekvivalencia.hu