Nóé bárkája Legenda vagy valóság?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az élet igéje október.
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Folyamodjatok az Úrhoz,
A Biblia Isten szava.
Csillagászati földrajzzal kapcsolatos feladatok
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
A SIKERES ÉLET TITKA.
ÖRÖMBURGER.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (1-2.)
Két ellentétes kijelentés Istenről:
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Copyright © 1998 Child Evangelism Fellowship. All rights reserved. G y ermekek E vangéliumi T anítása - 2.
6) 7) 8) 9) 10) Mennyi az x, y és z értéke? 11) 12) 13) 14) 15)
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Isten?.
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Gitáros énekek.
szakmérnök hallgatók számára
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Életige 2007 Május.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
A központi igazság alkalmazása
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
A sörfüggvény és a női lábak
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Nagyságrendi becslések és oktatásuk a természettudományokban Timár Gábor tanszékvezető egyetemi docens ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Eötvös Loránd.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Noé Bárkája.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Nem tudom mikor lesz.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Igeolvasás.
Miért olyan fontos a hit?
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
A teremtő és gondviselő Atya
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

Nóé bárkája Legenda vagy valóság? Gonda Béla bela@nezzjezusra.hu

Milyen nagy volt Nóé bárkája? Sing (könyök) ami kb. fél méter Hossz:135-140m szélesség:22-23m magasság:13-14m A hajó arányai:6:1 Nóé bárkájának mérete egy egy emeletes ház méreteihez képest.

Mennyi állat fért bele? A bárkán több, mint 9000m2 hely volt Ez nagyobb mint 20 kosárlabdapálya vagy 1 focipálya mérete Térfogata: 39-40 ezer m3 = 569 élőállat szállító vagon A földön mintegy 1 millió faj él ezek többsége vízben is tud élni.

Hány állatot kellett a fedélzetre vinni? A bárkára elég volt csak 2000 állatot vinni DE TEGYÜK FEL Tegyük fel, hogy 50000 állat volt a bárkán Vegyünk egy 2 szintes élőállat-szállító vagont

240 db birka 3x69x240= 49680 db állat 5x72x240= 86400 37% 240 db birka A fennmaradt 63%=361 vagonnyi hely=5 egyenként 72 vagonból álló szerelvénnyel 3x69x240= 49680 db állat 5x72x240= 86400

Hogyan gyűjtötték össze azt a sok állatot? Óriási probléma lett volna ezt a sok állatot összegyűjteni Még jó, hogy erről nem is Nóénak kellett gondoskodnia Vándorlási ösztön? Más megközelítésből 4Móz 22,23-31; Jón 2,1

Hogyan látták el az állatokat? 371 napon át kellett az állatokat ellátni Téli álom-az állatokban megtalálható a hibernálódás képessége

Volt elég víz? Felmerül a kérdés volt e elég víz egy világméretű özönvízhez. Egyes szkeptikusok szerint 3x annyi vízre lett volna szükség ahhoz, hogy az a Mount Everestet is ellepje.

Volt akkor Globális özönvíz? A babilóniai legendák és a bibliai történetek kapcsolódnak egymáshoz mivel nagyon sok hasonlóság van köztük. De a bibliai özönvíz nem egy másik legendának kiszínezett változata.

Összefoglalásként Miért is olyan fontos ez a kérdés? Ha Mózes első könyvének történelmi eseményeit megkérdőjelezzük akkor megkérdőjelezzük Jézus és az Ő apostolainak szavahihetőségét és vitába kerülnénk velük. Lk 17,27; Zsid 11,7; 1Pt 3,20

Befejezésül Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük.Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak. 2Tim 4,3-4

Higgy, Isten igéjének, és higgy Jézus Krisztusban aki azért jött, hogy megmentsen téged bűneidből, és a pokol gyötrelmeitől.