Bemutatja…. bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Advertisements

Mivel fűtünk majd, ha elfogy a gáz?
Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító
Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre április. 3.
Kémia Ammónia szökőkút Kedves Néző!
Lanos sedan hangszóró csere
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
A 95-éves Don Juan eldönti, hogy megnősül és felesé- gül veszi a 25-éves Annát.
Gondolatok a barátságról
bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (mechanikai beszerelés)
THUNDER CREEK STEP BY STEP. Szükséges anyagok: - Horog: Drennan 10-es méretű, hosszúszárú. - Cérna: 0,06-os piros színű. - Súly: Lead wire 0,5-ös. - Arany.
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
A Pérvadász kötési útmutatója A Sajó felső szlovákiai szakaszán legfőképpen pér horgászatához bevált szárazlégy.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Készítette: a Dalai Láma
(A tudomány szemszögéből)
KÉP KÉSZÍTÉSE ÁTLÁTSZÓ HÁTTÉRREL 1 PERC ALATT.
Daewoo Nexia hibakód kiolvasás
:00 --Atom-- Rézfaszú bagoly és további híres nemlétező dolgok tárlata - röhejes kiállításon jártam:) Nemrégiben Busával a nemlétező tárgyak-dolgok.
Valószínűségszámítás
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
A Venn-diagram használata
Számitástechnikai alapismeretek
FIRMEN – Consulting… n A közeljövőben az Önök cégénél lényeges változások fognak történni... n Íme pár tanulságos jótanács hogyan lehet az ilyet könnyebben.
Daewoo Nexia tükörfűtés
A bőr színe…..
Lanos sedan hangszóró csere
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Most pedig jöjjön a mai napunk sztárja: a J/  részecske!
Butadién, kaucsuk, műgumi, vulkanizálás, ebonit
A hőmérséklet mérése.
Maczkó Gyula.
A hőmérséklet mérése. A hőmérő
Színek.
Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.
Készítette: Garay Adrienn
Tk.: oldal + Tk.:19. oldal első két bekezdése
Bemutatjuk a híres/fontos W  és Z 0 Bozonokat Sheldon Glashow Steven WeinbergAbdus Salam Ők jósolták meg elméletileg. Nobel díj: 1979 Ők pedig felfedezték.
Molekuláris elektronika Hajdu Ferenc Elektronikai Technológia Tanszék 2003.
Nyomtatók.
A fény hullámjelenségei
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
ELEKTROKRÓM TÜKÖR-PROJEKT BY rsi
PVC ablak beépítés.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Mi így gyűjtjük a szemetet
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Horoszkóp teszt!.
Laddomat 21 Fatüzeléses kazánba való befűtés 1. ábra
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Sarud Természetismereti Tudor tábor 2008 augusztus.
Hőméréskelt változás Okt.23-.nov.6. A hőmérséklet méréseink alapján diagrammokat készitettünk, melyeken feltüntettük az átlag, a minimum és a maximum.
FFFF eeee kkkk eeee tttt eeee tttt eeee ssss tttt s s s s uuuu gggg áááá rrrr zzzz áááá ssss.
Hát én lennék, és Botond!! 
Rubik.
Bekezdések formázása 1..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Elektromos áram, áramkör
A következő dián még van pár információ.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
HŐMÉRSÉKLETMÉRÉS Udvarhelyi Nándor április 16.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
70 cm-es fix yagik, Fotókon az első cső és a további lehetséges elhelyezési pontok, közben leírás a konkrét telepítéshez. További – és nagyobb –
Elektromosság 2. rész.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
ATX PC-táp átalakítása
ELEKTROMOS SEGÉDPROGRAMOK
Épületelemek árnyéka.
Előadás másolata:

bemutatja…

Daewoo Lanos tükörfűtés (elektromos beszerelés)

helyeken lévő csavarokat kitermeljük, utána a burkolat leemelhető! Ezt a műanyag kerete is le kell pattintani! Előzőleg addig jutottunk, hogy a kábelt behúztuk az ajtó belsejébe. Most innen folytatjuk! Ezt a műanyagot necces leszedni, mert könnyen törik. Előzőleg behúztuk a kábelt az ajtóba. Most innen folytatjuk. A sárga nyíllal jelölt helyeken lévő csavarokat kitermeljük, utána a burkolat leemelhető!

Ha ügyesek voltunk akkor levétel után ezt látjuk a műanyag burkolat alatt…. De nekünk ennél mélyebbre kell „ásnunk”…. A nyíllal jelölt fém konzolt csavarozzuk le, majd szedjük le a fehér fóliát is.

Ezt a vezetéket kell az utastérbe bevarázsolni a gumicsövön keresztül! Ez a tükörfűtés kábele Itt kell becibálni a kábelt A csupasz ajtó!  Képen látszik a fehér kábel, amit előzőleg bejuttattunk az ajtóba! Ezt a vezetéket kell az utastérbe bevarázsolni a gumicsövön keresztül!

egy üres gumicső, a kasztninál egy csatlakozóban végződik (sárga nyíl) Itt a csatlakozó! Ezt ki kell pattintani Közelebbről a gumicső amiben a kábelek futnak, ajtóból az utastérbe! Sajnos ez nem egy üres gumicső, a kasztninál egy csatlakozóban végződik (sárga nyíl)

egy üres résznél egyszerűen átfúrjuk a csatlakozót! A kipattintott csatlakozó. Ez az ami megnehezíti a dolgunkat. Legegyszerűbb, ha egy üres résznél egyszerűen átfúrjuk a csatlakozót!

Mivel én már régebben áthuzaloztam a hangszórókat, ezért már kivan nekem fúrva a csati. A képen a hangszóró kábelei láthatóak. Emellé kell behúzni a tükör kábeleit.

az utunkat az utastér felé! Hangszóró kábelei Tükörfűtés kábelei Itt már a 2 kábel be van húzva. Most a 2 hangszórókábel mellett kell folytatnunk az utunkat az utastér felé!

kis szervizajtót pattintsuk ki! Ha áthúztuk a kábelt a csatlakozón, akkor az utastérben a műszerfal oldalán levő kis szervizajtót pattintsuk ki!

Feladat, hogy a kábelt bejutassuk a műszerfal mögé. Ha a csatlakozón átjutott a kábel, a szervizajtót kipattintottuk, akkor a legnehezebb Feladat, hogy a kábelt bejutassuk a műszerfal mögé. Mivel a kasztni üreges nincs egyszerű dolgunk, a műszerfal mögötti részen meg egy kátránypapírral szerűséggel van leragasztva a nyílás. Én ezt úgy oldottam meg, hogy bentről egy merev rézdrótot kibujtattam erre kötöttem rá a 2 behúzott vezetéket és már csak bekellett húzni az utastérbe.

A leszedett szerviz nyílás, és a behúzott 2 kábel látható. Ha ezzel megvagyunk akkor már szerelhetjük is össze az egész ajtót!

A másik oldalon is megismételjük ezt a procedúrát, erről nem készítettem fotókat. Ha az is megvan akkor jön a kis szakértelmet igénylő rész, az elektromos bekötés.

Íme a Lanos fűtés konzoljának elektromos bekötése Íme a Lanos fűtés konzoljának elektromos bekötése. A bekeretezett rész a hátsó ablakfűtés, ami minket érdekel, mert ide szeretnénk rácsatlakozni a tükrökkel!

A rajzból kiderül hogy a hátsó ablakfűtés a C203-as csatlakozóban levő PPL színű (Lila) vezeték. Erre kellene nekünk az utólagos tükörfűtést ráakasztani! Ez lesz a „+” ág. A testet „-” bárhol a kasztnihoz fogathatjuk.

Nagy segítség ez a bekötéshez! A bekarikázott rész a C203-as csatlakozó, a biztosítéktábla melletti részen. Nagy segítség ez a bekötéshez!

hogy hozzáférhessünk a C203-as csatlakozóhoz. Az utastérben található biztosítéktábla. Ezt a műanyag takaróelemet le kell szednünk hogy hozzáférhessünk a C203-as csatlakozóhoz.

takaró műanyagot el is tudjuk távolítani! A pedálok melletti részen van egy ilyen csavar… ha ezt kiszedjük, a biztosítéktábla takaró műanyagot el is tudjuk távolítani!

Ez a borzalmas látvány fogad minket. Rengeteg kábel és dróthalmaz Ez a borzalmas látvány fogad minket! Rengeteg kábel és dróthalmaz. A pirossal bekarikázott csati a C203! Ha ezt kihúzzuk, akkor a LILA vezetékre kell kötnünk.

tükörfűtés vezetékével! A kihúzott C203 csatlakozó, jól látszik a LILA vezeték. Erre kell rácsatlakoznunk a 2 tükörfűtés vezetékével!

Én forrasztással oldottam meg a csatlakozást. De előtte a 3 vezetéket összesodortam. A végén szigetelőszalaggal rendesen betekertem a forrasztást!

A „-” csatlakozást én egy szemes saruval oldottam meg. Préseléssel és forrasztással rögzítettem! A biztosítéktábla tetején lévő testelési ponthoz kötöttem!

Ez egy gyári testelési csomópont Ez egy gyári testelési csomópont. Az előbb elkészített csatlakozást ide rögzítem!

Ha mindent gondosan bekötöttünk, elvezettük a kábeleket, szigeteltük a kötéseket, akkor a C203-as csatlakozót tegyük vissza a helyére, szereljük össze a burkolatokat és próbáljuk ki, hogy mit alkottunk. A hőmérsékletmérést én egy lézeres hőmérővel végeztem a tükörlapon , mégpedig úgy, hogy egy darab fekete szigetelő szalagot ragasztottam az üvegre, hogy a lézersugarat ne zavarja a mérésben.

Hát igen, kicsit hideg volt amikor szereltem a tükröt…. 0,6 C fok a tükörlap hőmérséklete!

Kb. 2 perc után, erős gőzölgés közepette, már 59C fok volt a tükörlap! Szerintem több bizonyíték nem is kell arra hogy működik!

Az elektromos bekötéshez segítséget nyújtott Josh Cartárs! A bemutatót készítette: Futee a Magyar Daewoo-Chevrolet Klub megbízásából, Önként! :☺

Magyar Daewoo—Chevrolet Klub tagjainak! Köszönet a Magyar Daewoo—Chevrolet Klub tagjainak! Ne kérdezzétek miért! 

Vigyázz a tükör baromi meleg! Ne tapogasd, oké?!