Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (mechanikai beszerelés)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (mechanikai beszerelés)"— Előadás másolata:

1

2 bemutatja…

3 Daewoo Lanos tükörfűtés (mechanikai beszerelés)

4

5 Kezdjük az elején! Először is pattintsuk le a műanyag takarólapot! 2db kis fém pöcök tartja! Leszedése nem kíván erőszakot :D

6

7 A műanyag leszedése után, ez a látvány fogad! Amit ki/le kell szednünk: -3 db csavart kiszedni (Sárga nyíl) - Műanyag állító és a gumi porvédőt lehúzni! (Piros nyíl) - Sajnos az állítókar miatt nem látszik, de van egy 4. kis csavar, amit csak meg kell lazítani és a komplett tükörtest már le is esett! Nem árt fogni!

8 Tipp! Én a további szerelést lakásban folytattam. Ki kell szedni a tükörlapot a házból, érdemes ezt óvatosan megtenni! Mivel eléggé rideg, nem akartam hogy eltörjön, ezért hajszárítóval átmelegítettem az egész műanyag házat. (kb. 5-10 perc) Ezután könnyedén kilehetett pattintani a tükörlapot. Annyira kifordítjuk a tükröt amennyire lehet, mögé benyúlva kis feszítéssel már kis is pattan!

9

10 Itt már sikeresen kipattant a tükörlap!

11

12 Ez maga a tükörlap, hátulról nézve! A 4 nyíl jelöli a 4pár rögzítő pöcköt! Következő feladat, a tükörlap kivétele magából a házból ! Nem csak egy keret fogja, hanem egy fekete ragasztóanyag is van rajta, csak meggondoltan feszegessük!

13 Tipp! Mivel a tükörlap nem csak bepattintva van, hanem egy ragacs is fogja ezért óvatosan feszegessük mert törik az üveg! Ha megmozgatjuk magát a fekete keretet érezni hogy rideg, merev. Ismét elővettem a hajszárítót és rendesen átforrósítottam az egészet, maga az üveg is szinte forró volt. Ebben az állapotban, ha gyorsak vagyunk, akkor a lágyabb műanyagot és a meglágyult fekete ragacsot is könnyebben szét tudjuk szedni sikeresen!

14

15 Ha ügyesek voltunk, akkor ilyen lesz a tükörlap és a keret külön-külön. Nyíllal jelöltem azt a részt ahol a fekete ragacs volt nekem!

16

17 A tükörlap és a fűtőfólia, láthatjuk az arányokat. Az elöző képen látható kék fóliát leszedtem! A helye látható is! Az új fűtés felszerelése következik!

18

19 Láthattuk, hogy a fűtőfólián az elektromos bekötés 2db fekete szurokburokkal van levédve, tehát nem sima a felület. Ez gondot jelent mert a tükörlap teljes terjedelmében felfekszik a műanyagra! Ezért MCmester módjára csinálunk helyet a csatlakozásnak. Én pisztolypákával kiolvasztottam a sárgával jelölt részt! Arra vigyázzunk hogy a rögzítő pöckök körébe ne menjünk bele, mert nem fogjuk tudni a tükröt bepattintani a helyére! Ilyenkor már nincs benne a tükörlap, csak szimbolikus ez a kép!

20

21 Itt már látszik a kiolvasztott/vágott rész! Inkább többször faragjunk, vágjunk apránként mint egyszer nagyon rosszul!

22

23 Belepróbáltam a fóliát a műanyag házba. Ragasztásnál nem a Tükörlapra ragasztottam a fóliát és úgy be a helyére, hanem lefogattam a műanyagba hátulról szigszalaggal a fűtőt és megfelelő ideg tartó hajszárítós melegítés után, a tükörlapot betettem a helyére Ez a sárga fólia a ragasztót védi. Tükörlap betevése előtt ne felejtsük lehúzn!!!!i

24

25 Így néz ki a behelyezett tükörlap, a ráragasztott fóliával és a elektromos csatlakozással. Jól látszik az általunk kivágott rész szerepe!

26 Most lássunk neki a tükörház bekábelezésének. Személy szerint nekem biomotoros (kézi állítású) a tükör. Ezért készüljünk fel, hogy bowdenes mozgatással találkozunk Sok mocsok, kosz van itt, ezért egy takarítás sem árt! Fogjunk neki!

27

28 Ez a tükör lakása. Ide kell becibálnunk a tápot! Nyíllal jelölt résznél megy a 3 bowden az állítókarhoz. Én itt húztam be az új kábelt!

29 Az előző képen említett rész! Jól látszik a 3 bowden, illetve hogy mennyi hely van mellette. Folytatás a forgórészben….

30

31 Ez a tükörház, alulnézetben. A 3db csavar kicsavarása után annyira szétnyílik a forgórész hogy kényelmesen tudunk szerelni!

32

33 Ez látszik, miután szétszedtétek a forgórészt! A 3 bowden jól kivehető. A kép, már a kábel behúzása után készült, ezért a vezetéket ne keressétek a forgórészben!  Itt megy a 3 bowden az állítókarhoz! Én ezek alatt húztam be a kábelt!

34

35 Ez az utastér felöli oldal, az állítókarral. Ehhez a gumitakarás le kell venni! Látszik a 3 bowden ahogy bekanyarodik a karhoz. Gyárilag van beragasztva ezzel a fehér ragasztóval. Én ezt egy meleg szöggel (tűzhely + fogó) átolvasztottam akkorára, hogy a kábel átférjen, ahogy látni. A következő képen jobban megfigyelhető! Aki akarja kibányászhatja a fehér ragacsot és akkor könnyedén behúzható a kábel! A 3 bowden itt kanyarodik Itt van kiolvasztva a ragacs

36

37 Ezen a képen jól látszik a kiolvasztott rész és a behúzott kábel! Ez az a Henkell féle ragacs ami szerintem mindenkinek van otthon! Itt is elmondom, ha nem akarsz ezzel szórakozni, akkor fehér ragacs kibányászása után, kábel simán befűzhető. Utána ajánlatos ismét beragasztani!

38

39 Itt látszik a behúzott kábel. Megfelelő ráhagyásokkal elvezetjük és a forgórészt összerakhatjuk (3 csavar). Már csak a tükör bekötése van hátra. Ezt a kábelt húztam be

40 •A tükörlapba beletettük a fűtést. •A házba behúztuk a kábelt. • Már csak a vezetékeket kell megfelelő technikával összeilleszteni. Én, személy szerint, sodortam, forrasztottam és zsugorcsővel szigeteltem az elektromos kötéseket. A kötések a házban szerintem biztonságban vannak, eléggé védett helyen, ráhagyással. •Összeillesztés után a megfelelő mozgást ellenőrizzük. Minden irányba legyen állítható, illetve a tükör behajtható! •Azért nem közvetlenül a saját kábelét húztam be, mert túl rövid volt. A forgórésznél lett volna a vége. 

41 •Ha a kötés is kész van, a tükör mozog minden irányban, akkor szereljük össze az egészet és már csak a kocsiban kell elhelyezni a megfelelő módon. •A tükörház hátsó gumiborításán fúrunk egy lyukat, ahol a kábel kitud bújni.

42

43 Látható a gumiborítás, illetve ahol a kábel kijön a tükörből! Ha ez is megvan, már csak az ajtóba kell a kábelt bejuttatni! Itt csináltunk egy lyukat a kábelnek Ez a nagy háromszög a gumiborítás

44 A tükör helye, kívülről! Jobban megnézve látható 2 nagy rés. Itt fog a kábel bejutni az ajtóba, kényelmesen!

45 A nyíllal jelölt helyen vezetjük a kábelt az ajtóba. Nagyon kényelmesen elfér a Vastagabb vezeték is. Amelyik rés szimpatikus, ott vezessük a kábelt!

46 •Ha átvezettük a kábelt, akkor vissza is szerelhetjük a tükröt a helyére! •Mindent visszarakunk, csavarokat meghúzzuk és kész is!

47

48 Nem is látszik semmi, pedig mi tudjuk, hogy ez más mint egy sima tükör! 

49 •Az elektromos bekötésről egy másik prezentációban próbálok majd segítséget nyújtani azoknak, akik ezt a módszert választanák a „Tuning” eme formájának! •A bemutatót készítette: Futee a Magyar Daewoo-Chevrolet Klub megbízásából, Önként! :☺

50 •A technikai segítségért, köszönet jár Josh-nak, aki hasznos ötletekkel járult hozzá ehhez a projecthez! •Illetve köszönet a Magyar Daewoo—Chevrolet Klub tagjainak! Ne kérdezzétek miért! 

51 Vigyázz a tükör baromi meleg! Ne tapogasd, oké?!

52


Letölteni ppt "bemutatja… Daewoo Lanos tükörfűtés (mechanikai beszerelés)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések