Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre 2008. április. 3.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre 2008. április. 3."— Előadás másolata:

1 Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre 2008. április. 3.

2 Az A4-es lapot hosszában PONTOSAN félbehajtjuk, majd újra kinyitjuk. Végig vigyázzunk a nagyon pontos hajtásokra!

3 A füleket lehajtjuk PONTOSAN a középvonalhoz

4 A behajtott füleket lehajtjuk PONTOSAN a középvonalhoz

5 Kb 1,5 cm-re egy kis fület visszahajtunk

6 Így fog kinézni

7 A B Az „A” csücsköt óvatosan és pontosan behajtjuk a ferde piros hajtásvonallal jelzett helyen úgy, hogy az „A” pont a kis fül alá, a középvonalra, a piros körrel jelzett pontba kerüljön, a behajtott A- A1 él pedig a felhajtott fül szélénél legyen. Ugyanezt elvégezzük a másik oldalon a „B” csücsökkel. Ha bonyolultnak tűnik, nézd meg a következő ábrán, hogy milyen lesz. A1 B1

8 Ha ilyen lett, akkor jól csináltad.

9 A középvonal mentén hajtsd félbe úgy, hogy a kis fül kívül legyen

10 Ezt fogod látni oldalról. Ha a két szárny ferde élei nem pontosan fedik egymást, akkor most meg kell igazítani egy kis újrasimítással, mert különben a gép aszimmetrikus lesz és nem egyenesen repül!!!

11 Az egyik szárnyat lehajtjuk úgy, hogy az M-N ferde szakasz pontosan az alsó élre, az M1-N1 szakaszra kerüljön. Ha pontos az illeszkedés, alaposan lesimítjuk. M M1 N N1

12 A másik szárnyat is lehajtjuk, de azt már nem az alsó élhez, hanem a kettős vonallal jelzett középső élhez igazítjuk. Persze, ha pontosan dolgoztunk, akkor az alsóhoz is igazodni fog..

13 Oldalról ilyen lesz a gépünk.

14 Most még kell hajtanunk egy kis lassító farkat a végére. Ennek a mérete a papír súlyától függ, kb 1 cm a végétől, de ha zuhan, a gép akkor nagyobbat, vagy éppen bukdácsol akkor kisebbet kell hajtani. Ha nagyon nehéz a papír (zuhan a gép), lehet az orrban is ilyet hajtani.

15 Végül a szárnyakat be kell állítani úgy, hogy reülés közben vízszintesen álljanak, azaz, a hajtásvonal mentén kicsit megemeljük őket. Ilyen hátulról, mikor kész a hajtogatás. Ilyen legyen, ha azt szeretnénk, hogy repüljön.

16 Ne dobd erősen, mert akkor nem száll szépen! Csak finoman, vízszintesen dobd előre és nagyon klasszul fog repülni. JÓ JÁTÉKOT!


Letölteni ppt "Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre 2008. április. 3."

Hasonló előadás


Google Hirdetések