Blog, Fórum, Chat, E-mail. Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Feladat Kapcsolat a külvilággal SPAM és Vírus szűrés Biztonság Nem része a szervezetnek Nem AD tag Minimális kommunikáció a szervezettel.
Elektronikus levelezés [webmail]
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
Biztonság az Interneten
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Az Internet adta lehetőségek
Internet Felépítése, működése.
„Amikor közel jön a távol”
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
küldés.
NETIKETT.
Távoli online adatbázisok használata és FTP
Egy példa a könyvtárszerkezetre
A Z ELA LCMS BEMUTATÁSA, KURZUS SZERVEZŐI LEHETŐSÉGEI, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A T ÉRINFORMATIKÁRA.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Netikett offline kommunikáció
Levelezési alapismeretek
Az internetről.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Az internet.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Hálózat menedzsment Óravázlat Készítette: Toldi Miklós.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Élet az Interneten.
Az Internet.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Műveletek mappákkal és a fájltípusok
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
A HTML alapjai Az internet és a web.
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Számítógépes ismeretek
Készítette: Sedlák Kata
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Blog, Fórum, Chat,

Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat (többnyire legfrissebb bejegyzés található legfelül). Példa:

Fórum Internet fórum egy webaplikáció amely alkalmas vélemény- vagy eszmecserére. Az üzenetek kategória-, téma- és időszerint vannak csoportositva. Példa:

Chat Chat (ang.: csevegés) kommunikációs forma két vagy több felhasználó között, számítógépek és hálózatok segítségével, méghozzá valós időben (real-time). Többnyire nagyon rövid üzenetekről van szó, amit a felhasználó azonnal lát, amint a chat- partner megnyomja az Enter-t.

vagy elektronikus levél nem más mint levélküldés Interneten. Levélre lehet csatolni egy vagy több fájlt az Attachment parancs segítségével. cím a következő elemekből áll össze: domain (Domainpélda: gmail.com, yahoo.com, hotmail.com, stb) Cím példa:

options Delete, Reply, Forward, Spam, Move

opciók  Delete – levél törlése  Reply – válasz a feladónak  Forward – másolat továbbküldése  SPAM – bejegyzés nemvárt levélként (erről a címről több nem fog érkezni)  Move – áthelyezni egy tetszőleges mappába (például: „Fontos“, „Munka“, stb.)

létrehozása cím – (akinek küldjük) Subject – levél címe Text box – levél szövege