Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A MATARKA használata a Nyíregyházi Főiskolán Pillanatképek egy tájékoztató könyvtáros életéből. Nyíregyházi Főiskola Központi KönyvtárHatvani István.
A nevelési tanácsadók szerepe a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos organikus okra vissza nem vezethető rendellenessége.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
Korai fejlesztés a bölcsődénkben
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
élménypedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei a tanitásban
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Méltányossági elvek a közoktatásban
A különleges bánásmódot igénylő gyerekek 2.
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
A „Storyline” - módszer alkalmazása a tanulásban akadályozott gyermekek ismeretszerzésében Szakál Judit Siteri Anikó Bárczi Gusztáv EGYMI Debrecen.
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
„A három-ötperces eseményeknek különös varázsa van az életünkben” Bródy János.
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
A pályaválasztási szakemberek kompetenciái
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
"Legyen az esély egyenlő ..."
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A művészeti nevelés hozzájárulása az oktatási– nevelési folyamat interdiszciplináris jellegéhez az elemi osztályokban.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Az integrált terápiák elvének szakmai modelljei
Előadó: Dr. Nagy Erzsébet Debrecen, január 29.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Iskolai közösségi szolgálat
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
Üdvözli a Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola!
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A többcélú közösségi terek fejlesztése program régiós szakmai műhelye Bemutatja: KANDIKÓ Rita Becsehely, TÁMOP A – 12/ Mi.
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
A tehetséggondozás rögösebb útján
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
Család – és Gyermekjóléti Központ
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Mindent lehet még jobban tenni
Előadás másolata:

Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás Marianna

Hajdu Zsolt vagyok, egy Európai Uniós pályázat szociális szakembereként dolgozom lakóhelyemen Ibrányban. Célunk a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élők segítése, felzárkóztatása, képzések és egyénenkénti probléma feltárás révén. Munkámban napi szinten találkozom a szegénység különböző formáival. Látni ezeket az embereket, maga a valóság húsbavágó élménye, amelyet a tankönyv szövege nem tud hitelesen átadni. Én is a Nyíregyházi Főiskolán végeztem szociálpedagógusként. Életem legmeghatározóbb időszakát töltöttem el a főiskolán, ahol is a gyakorlatok és a sok önkéntes munka révén egy határozatlan gyermekből, az életre felkészített szakember lettem, így hát remek lehetőség ez bárkinek, hogy kibontakoztassa tehetségét, szorgalmát, tenni akarását, meglássa a sokszor rideg valóságot. Az itt tanító pedagógusok szakértelmükkel és nem utolsó sorban önkéntes munkájukkal is, jó példával szolgálnak a fiataloknak. A főiskola tehát egyfajta „egyéniség fejlesztő”, ami a mai napig óriási kitörési lehetőség az itt élőknek!

Az önkéntességről általában… Ha neked is vannak határozott céljaid, ha te is érdeklődő és igényes vagy arra, hol töltsd el, életed legmeghatározóbb időszakát, ha szeretnél tapasztatot szerezni és ki akarsz mozdulni a biztonságot jelentő tankönyvek mögül, akkor jelentkezz önkéntesnek! Tanáraid segítséget nyújtanak ebben, fordulj hozzájuk bizalommal!

Az önkéntesség előnyei: -Értékes tapasztalatszerzés, mind a szakma, mind a munka világában -Szakmai fejlődés lehetősége, szakmai identitás fejlesztése -A képességek és készségek fejlesztésének lehetőségei -Kapcsolatépítés, élményszerzés -Attitűdformálás, egyéniségfejlesztés, önismeret, jellemformálás - Jó pont a leendő munkahelyeken -Jó pont a tanárok körében

Ha komolyan érdekel a dolog… Ha bírod a hajtást, jókedvű kreatív személyiség vagy, és el sem tudod képzelni, hogy ne gyerekekkel foglalkozz, akkor ebben az esetben jelentkezz egy Tanoda típusú, a gyermekek alternatív nappali ellátását szolgáló intézménybe! Egy Európai Uniós pályázat révén általános iskolás gyermekeknek (alsó és felső tagozatos gyermekek részére egyaránt) Ibrányban Tanodát működtetünk, ahol egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat tartunk, segítséget nyújtunk a házi feladatok elkészítéséhez és a mindennapi tanuláshoz. Közösen kirándulunk, táborozunk, programokat szervezünk… A Tanodánkba járó gyermekek, szinte kivétel nélkül sajátos nevelésű igényűek, többen enyhe értelmi fogyatékosok, magatartászavar problémáival küzdők! Olyan önkénteseket keresünk, akinek igénye van a folyamatos fejlődésre. A Tanoda kiválóan alkalmas arra, hogy kipróbáld tudásod, képességied, megismerd a gyermekekkel való munka rejtelmeit. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor keresd Dudás Marianna tanárnőt, aki minden információt és elérhetőséget megad, hiszen ő is önkénteseink táborát gyarapítja.

Pillanatképek Ibrányi Tanodánk életéből…

A programunk során eddig is és eztán is szívesen láttunk és várunk minden olyan végzett vagy leendő szociális szakembert aki érdeklődik, továbbá szívesen megismerkedne e különleges világ rejtelmeivel. A Tanoda kiválóan alkalmas a leendő tanítók, tanárok, illetve szociálpedagógus, szociális szakemberek képességeinek és készségeinek kialakítására, fejlesztésére, kiváló lehetőséget nyújt, az egyéni és kiscsoportos foglalkozások levezetésének gyakorlására, a gyermekek egyéni és csoportos fejlesztésére.

Jelentkezésedet várjuk… -Dudás Marianna tanárnőnél (Szociálpedagógia Intézeti Tanszék B épület fsz. 024.)

Köszönjük a figyelmet!