Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A hűtlenség ellenszere
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Építsünk családi fészket!
A házasság még nem a mennyország
Panasz utca Elköltöztünk
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
Vegyetek erőt! Folk Iván.
(A tudomány szemszögéből)
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Jézus enyém, s én az Övé, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus, amen! Elvezet a friss vizekre, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus,
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
"Keresd az életben mindig a szépet
Az életedet TE írod.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Olvasd lassan és csendben!.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Szeretet nélkül kapcsolat-romboló erő, szeretettel kötőanyag
Kedves Fiam ....
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Kész az én szívem, Istenem, vedd Uram áldó énekem
Olvasd lassan és csendben!
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Hamvazó- szerda.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Nem tudom mikor lesz.
A hűség értelme Isten hűséges,
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Nélküled, Uram gyenge vagyok. Gyenge, mint porszem, ha szél kavarog
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Véred árán, hogy megválts.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Kérdések az alkalomhoz:
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Előadás másolata:

Hogyan maradhatunk tiszták szennyes áradatban? Ruhája szegélye piszkos; nem gondolt a jövendőre. Szörnyű mélyre süllyedt, nincs vigasztalója. JSir 1, 9 Boldog, aki vigyáz, és őrzi ruháját… Jel 16, 15 Összeállította: Pálhegyi FerencA képek forrása részben: Internet

Ha ránk zúdul a szennyes áradat… önzés gyűlölködés felelőtlenség szex szeretet nélkül abortusz válás hűtlenség irigység Ki lehet térni előle?

Élj úgy, mint a remete, aki tiszta akar maradni a világ szennyétől!? Ne nézz oda! Ne menj oda! Ne is érintsd! De Jézus így imádkozott: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Jn 17,15

Jól teszed, ha nem mész oda, ahol megfertőzhetnek Trágár beszéd Korrupt kollégák Rossz társaság Ivócimborák Szexuális erkölcstelenség De még jobban teszed, ha megerősíted lelki immunrendszeredet A látóhatárig elterülő árvizet nem tudod kikerülni

Mit tehetsz, ha az Úr a mocsárban fuldoklók (szenvedélybetegek, prostituáltak, bűnözők) mentésére küld? A mentő is besározódikVan védő felszerelésed? Ef 6, A lelkigondozó is „bemosakszik” beszélgetés előtt. Utána is újra „meg kell mosakodnia” (Gyökössy) Légy őszinte magadhoz: Valóban Isten küldött fuldoklókat menteni, vagy te is dagonyázni szeretnél a sárban? A megfürdött disznó sárban hentereg 2Pt 2, 22

Ha lelkileg sterilen szeretnél élni (remete módjára) • soha nem nézhetnél tévét • nem beszélhetnél a szomszédoddal • nem vehetnél kézbe egy napilapot sem • nem mehetnél ki az utcára Nem tudjuk elhagyni életközegünket A halak sem tudnak elmenekülni a szennyezett tóból Mit tehetünk?

Ebből az üvegből hogy lehetne eltávolítani a levegőt? Ki lehet szivattyúzni és lezárni. Ennél jobb ötlet: színültig megtölteni folyadékkal Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon! Kol 3, 16 Teljetek meg Lélekkel! Ef 5, 18 Erősítsük meg lelki immunrendszerünket!