Tanfelügyelet – A megújuló külső értékelési rendszer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pedagógiai-szakmai ellenőrzés
Advertisements

Tanfelügyelet – egységes külső értékelés
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Az OH TÁMOP fejlesztései
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
A minősítés és az önértékelés kapcsolata, szerepe a minőségfejlesztésben Barlai Róbertné.
Tanfelügyelet és minősítés
A VEZETŐ MUNKÁJÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE ÓVODA
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Az iskolai oktatás minőségének értékelése
A pedagógusminősítési rendszer
Országos pedagógiai – szakmai ellenőrzés
A minősítésfejlesztés lehetősége és szükségessége
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az intézményi önértékelés és kapcsolódása a külső értékeléshez
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
A megújuló köznevelés értékelési keretrendszere
„A XXI. századi köznevelés”
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Intézményi minőségfejlesztés (TÁMOP-3.1.8)
Országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet
Tanfelügyeleti ellenőrzés ÉS intézményi öNÉRTÉKELÉS (TÁMOP-3.1.8)
Felkészülés a pedagógusok szakmai ellenőrzésére
Az intézményi minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok a TÁMOP-3. 1
A fejlesztő célú szaktanácsadás
Pedagógus értékelési rendszer
Tanfelügyelet és intézményi önértékelés – a megújuló külső és belső értékelési rendszer (TÁMOP-3.1.8)
Pedagógusminősítés, tanfelügyelet
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/ A TANTÁRGYGONDOZÓ ÉS A SZERVEZETI SZINTŰ SZAKTANÁCSADÁS KÉZY ÁGNES TÉMAVEZETŐ TÁMOP
Intézményvezető helye és szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében
Pedagógus – vezetői – intézményi ÖNÉRTÉKELÉS
Startol a tanfelügyelet a legfontosabb változásokról, kiegészítésekről
Startol a tanfelügyelet – összefoglaló a legfontosabb változásokról, kiegészítésekről Maus Pál szakmai vezető TÁMOP
A köznevelési intézmények értékelési keretrendszere
Szakmai műhelyfoglalkozás november 27. Bedőné Fatér Tímea Blog: Intézményi önértékelés - a vezető és a pedagógus.
A köznevelési intézmények értékelési keretrendszere A tanfelügyelet és az önértékelés Készítő/előadó: OH POK munkatársainak szakmai anyaga alapján Bártfai.
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
„Önértékelés, ahogyan mi tervezzük” NPK Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozat.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Minősítés Tanfelügyelet Pedagógus, vezető, intézmény KÜLSŐ értékelése. Önértékelés Pedagógus, vezető, intézmény BELSŐ értékelése..
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Az intézményi szabályozó dokumentumok felülvizsgálata az önértékeléshez és tanfelügyelethez kapcsolódóan.
Min ő sítés, Tanfelügyelet, Önértékelés Összefüggések, praktikus kérdések augusztus 26. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakért ő NPK Országos Elnökség.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
A SZAKTANÁCSADÁS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TANFELÜGYELET MINŐSÍTÉS KAPCSOLÓDÁSA.
A TANFELÜGYELETHEZ KAPCSOLÓDÓ INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS (TÁMOP-3.1.8)
„Az utolsó csepp nem tehet róla, hogy éppen ő az utolsó csepp, hiszen amúgy semmiben sem különbözik az előző cseppektől.” Mérő László.
Barlai Róbertné Maus Pál anyagának felhasználásával
Vezetői önértékelés Barlai Róbertné
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Barcsák Marianna KPSZTI
Tanfelügyelettel kapcsolatos előzetes feladatok - intézményvezetők
NEVELŐI ÉRTEKEZLETRE A FÉLÉVES ÉRTÉKELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Farkasné Egyed Zsuzsanna saját óvodai munkaanyag, forrásként felhasználható.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet standardjai
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Vezetői célok és feladatok
A TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK VEZETŐI ÉS HELYETTESI FELADATAI
Farkasné Egyed Zsuzsanna
Előadás másolata:

Tanfelügyelet – A megújuló külső értékelési rendszer Maus Pál szakmai vezető TÁMOP-3.1.8 Oktatási Hivatal Budapest, 2014. 03. 12.

A minőségfejlesztés alapja az EU szerint Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2001 februárjában elkészült a tagországoknak tett ajánlása “Európai együttműködés az iskolai oktatás minőségének értékelésében“ (2001/166/ EC): A külső értékelés fejlesztése annak érdekében, hogy az módszertani segítséget nyújtson az iskolai önértékelés számára és olyan külső képet nyújtson az iskolának, amely bátorítja a folyamatos fejlesztést, biztosítva azt, hogy ez ne szorítkozzék egyszerűen csak adminisztratív ellenőrzésre.

A megújuló köznevelés értékelési keretrendszere Minősítés Tanfelügyelet Önértékelés Pedagógus értékelése külső elvárások mentén. Pedagógus, vezető, intézmény értékelése saját célok mentén. Pedagógus, vezető, intézmény értékelése saját célok mentén.

Pedagógusminősítés Pedagógus- kompetenciák, indikátorok Portfólió Óralátogatás Tanfelügyelet Önértékelés

Önértékelés Pedagógus- kompetenciák, Indikátorok Intézményvezetőkkel , intézményekkel szembeni elvárások Az intézményi céloknak megfelelő elvárások Dokumentumelemzés Kiemelkedő és fejlesztendő területek, A minősítésbe beszámítandó pontszám Óralátogatás Interjúk Elégedettségmérés Nyíl!!!

Tanfelügyelet Pedagógus- kompetenciák, Indikátorok Intézményvezetőkkel , intézményekkel szembeni elvárások Az intézményi céloknak megfelelő elvárások Dokumentumelemzés Kiemelkedő és fejlesztendő területek, A minősítésbe beszámítandó pontszám Óralátogatás Interjúk Önértékelés Nyíl!!!

A tanfelügyeleti standardok felépítése Pedagógus A pedagógus kompetenciák-kal megegyező területek (8 terület) Az értékelési területeket alábontó szempontok Az értékelési szempontoknak megfelelő eszközrendszer Vezető A vezetői kompetenciák-kal megegyező területek (5 terület) Intézmény Az intézményi működés területei (7 terület) A tanfelügyeleti kézikönyvben szereplő standardok a pedagógus, vezető és az intézmény értékelése esetén is meghatározzák az értékelés területeit, és azokat olyan, kérdések formájában megfogalmazott szempontokkal bontják alá, amelyek mentén a pedagógusok, vezetők, intézmények felállíthatják az értékelés alapjául szolgáló saját célrendszerüket (és amelyek pedagógusértékelés esetén összhangban vannak a minősítés területenkénti indikátoraival). Az eszközrendszer olyan javaslatokat rögzít dokumentumelemzési szempontokra, interjú-, kérdőívkérdésekre vonatkozóan, amelyeket a szakértők az előzetes felkészülésnek megfelelően alakíthatnak, súlyozhatnak, illetve amelyek elegendő információt biztosítanak az egyes területeken kiemelkedő vagy fejlesztendő elemek azonosításához.

A tanfelügyelet eszközrendszere: Pedagógus Vezető Intézmény Dokumentumelemzés Korábbi értékelések Tervezési és értékelési dokumentumok Tanulói produktumok Egyéb Vezetői pályázat Intézményi alapdokumentumok Mérési eredmények. Megfigyelés Óra/foglalkozás- látogatás A pedagógiai munkához szükséges infrastruktúra vizsgálata Interjú a pedagógussal a vezetővel a fenntartó képviselőjével a vezetőtársakkal, a munkaközösség-vezetőkkel. fenntartóval intézményvezetővel munkaközösség - vezetőkkel a pedagógusok képviselőivel a szülők képviselőivel. Kérdőív elégedettségmérés eredménye: - pedagógusok szülők - szülők - tanulók.

Közös cél – közös szakmai háttér Az önértékelés, a tanfelügyelet és a pedagógusminősítés főbb kapcsolódási pontjai: közös értékelési területek és minőségstandardok; összehangolt értékelési módszertan; közös szakértői bázis; összehangolt jogszabályi háttér; párhuzamos fejlődési utak.

Köszönöm a figyelmet!