Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Super Hybrid Engine (SHE) NB PM Team Sept. 02, 2008.
Advertisements

Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
Alaplap.
A számítógép műszaki, fizikai része
Hálózati és Internet ismeretek
Juszkó Anna AYSAP6 Informatikus könyvtáros I.évf.
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
A grafikus kártya.
Memóriák típusai, jellemzői
A számítógép felépítése
Nagy Tamás.  Nincsenek akadályozó, „megtörő” kábelek  Költséghatékony  Akár másodlagos hálózatként is használható  Folyamatosan fejlődik, gyorsul,
Vezérlőkártyák a számítógépben
Hardver alapok I. 10. osztály.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Az alaplapok felépítése
BIOS újdonságok és érdekességek
Kapcsolódási felület (interface)
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
Neumann-elvek A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtó egységgel. Kettes számrendszert használjon. Az adatok és a programok.
Készítette: Vasvári Zoltán
I/O csatlakozók.
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
A hardver és a személyi számítógép konfigurációja
Alaplapra integrált csatlakozók
Számítógép részei.
A számítógép felépítése
OSI Modell.
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Videokártyák.
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Memóriák.
Instant alkalmazások SharePoint platformon. A fejlesztés és a testre szabás határai elmosódtak. A testre szabást végző legtöbbször nem programozó A.
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
A memória.
Többmagos processzorok
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
Hálózati és Internet ismeretek
Hálózati eszközök.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
A számítógép teljesítménye
Számítógép-hálózatok
Alaplap Fő komponensek.
A PLC és használatának előnyei
A számítógép felépítése
Csatlakozók A számítógépen levő csatlakozók. A számítógépek hátán portok(csatlakozók találhatók) Ennek a segítségével lehet összekapcsolni -külső eszközökkel.
A számítógépen levő csatalakozók
A Neumann-elvű gépek A Neumann elvek:
A központi egység Informatika alapjai Készítette: Senkeiné B. Judit.
Összefoglalás Az informatikai eszközök használata
Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.
Alaplapra integrált csatlakozók
Készítette: Atkári György
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
A számítógép felépítése
Az alaplap Készítette: Z.Patrik.
Alaplapok.
1 A számítógépek felépítése jellemzői, működése. 2 A számítógép feladata Az adatok Bevitele Tárolása Feldolgozása Kivitele (eredmény megjelenítése)
A számítógép modulokból (részegységekből) áll. Az alaplap A részek illesztését megvalósító elem:
Szerver(Szolgáltató) PC LAPTOP Telefon ROUTER Wi-Fi.
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Információtechnológiai alapismeretek
Neumann elvek, a számítógép részei
Számítógép Ft-ból Készítette:Kovács István Ferenc
A számítógép felépítése
Az információ.
Előadás másolata:

Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor

A videó kártya • A videó kártya feladata a képi megjelenítés, illetve a nagy számításigényű 3D effektek előállítása, és így a processzor tehermentesítése. Manapság a videó kártyák teljesítmény mérése a játékoknál mutatkozik meg. • A mai átlagos videokártya AGP csatolóval rendelkezik, az új fejlesztésű kártyák azonban PCI- Express csatolófelületen kapcsolódnak az alaplaphoz. A PCI-Express szabvány újabb és a későbbiekben minden bizonnyal elavulttá teszi az AGP szabványt.

Típusok • AGP( Accelerated Graphics Port) A videokártyák legelterjedtebb csatolási felülete. A szabvány segítségével egy videokártya csatlakoztatható a rendszerhez. Fejlődése során a szabvány fejlődött, gyorsult, a régebben gyártott AGP-s videokártyák nem illeszthetők be az újabb alaplapok AGP csatlakozójába. Az alaplapra integrált videokártyák - bár nem látszik - szintén ezen a felületen csatlakoznak a rendszerhez.Az AGP szabványú adatátvitel nagy mennyiségű adat átvitelére alkalmas a rendszer és a videokártya között a processzor terhelése nélkül, így 3D alapú alkalmazásokhoz, játékokhoz elengedhetetlen.A közel 7 éve használt szabvány ideje lejáróban van, a legújabb videokártyák már PCI express rendszeren keresztül csatlakoznak az alaplaphoz • PCI-Express (Peripheral Component Interconnect) Új belső csatoló szabvány, amely rövid távon kiváltja a jelenleg elterjedt AGP és PCI csatolófelületeket, gyorsabb, biztonságosabb adatátviteli felületet biztosít. Soros átviteli módot használ

PCI-Express 2.0 • A PCI-Express 2.0-ás változata nagyobb adatátviteli sebességet jelent elődjéhez képest. Több új funkcióval rendelkezik, és nagyobb fogyasztású grafikus vezérlők támogatását birtokolja. • Megduplázódott az adatátviteli sebesség (5Gbps) • Sebesség Dinamikus Változtatásának lehetősége (Dynamic Link Speed Management), mely azt jelenti, hogy a sebességet akár menet közben, szoftveresen is módosíthatjuk • Erről kapunk egy visszajelzést, és láthatjuk, hogy mennyire módosítottuk az adatátvitel sebességét. • További újítások álltak be a csatlakozók, és a hozzájuk köthető eszközök kezelésében. Könnyebben kezelhetővé tették. • A kompatibilitás maradt, tehát a régi kártyák is működnek majd a 2.0-ás csatlakozóval ellátott alaplapokon

PCI-Express 3.0 • Az adatátviteli sebesség dupláját ígérik, vagyis közel 10Gbps lesz. • A kódolási séma 8-10 bitről ra változik, ami jelentős újítás. • Bekerül a protocol multiplexing, amely lehetőséget ad a lapkáknak, hogy dinamikusan válthassanak összesen hét protokoll között. Ez lehetővé tenné azt, hogy a központi egység a grafikus processzorral közvetlen protokollon keresztül legyen összekapcsolva, ami rendkívül hatékony feladatmegosztást tesz lehetővé. • Az új szabvány átviteli tempója a nagyobb teljesítményű hálózati kártyáknak, és grafikus vezérlőknek kedvez majd elsősorban.

• A fejlesztésnél elkerülhetetlen a fogyasztás növelése, hiszen jóval nagyobb teljesítményről beszélünk, azonban az eddigi 300 watt már így is magas. • A kártya paraméterei változhatnak, ami a méretet jelenti, 10,5 colos terméknél is lehet hosszabb. • Remélhetőleg halkabb, és jobb hűtőket szerelnek a kártyákra. • A sávszélesség 1-32 között van, a 2.0-ához hasonlóan valószínűleg marad a 16 sín, ami 16Gb/s adatmennyiséget jelent.

• A kártyát elsősorban extrém felhasználói tulajdonságokra ajánlják tekintve fogyasztását, és várhatóan cseppet sem olcsó árát • A PCI-Express 3.0 a 2.0 után 4 évvel jelenik meg, 3 évig tartott a fejlesztés, és 1 évet csúszott a megjelenés. • 2011 első, és harmadik negyedéve között várhatóan.

Források • ess_3_0_szabvany.html ess_3_0_szabvany.html • Egyéb informatikai magazin