Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Számítógép részei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Számítógép részei."— Előadás másolata:

1 Számítógép részei

2 A PC- egyik legösszetettebb alkatrésze az alaplap
A PC- egyik legösszetettebb alkatrésze az alaplap. Feladat rendkívül sokrétû: minden periféria hozzá csatlakozik, vagy már egyenesen rá van építve. E perifériák mûködésének összehangolása olyan munka, ami nélkülözhetetlen a PC mûködéséhez.

3 A monitor vezérlését végző bővítőkártya
A monitor vezérlését végző bővítőkártya. A videokártyán a kijelzőt vezérlő áramkörök mellett videomemória is található, amely a megjelenítendő képet tárolja. Ezen kívül a modern videókártyák komoly 2D és 3D feldolgozási feladatokat is ellátnak, amit nagyteljesítményű grafikus processzoruk és több tíz MB-os grafikus memóriájuk tesz lehetővé.

4 A memóriák feladata az adatok átmeneti tárolása, ettől csak a ROM kivétel.

5 processzor a számítógép egyik legfontosabb eleme
processzor a számítógép egyik legfontosabb eleme. Olyan elektronikai alkatrész, mely ma már egyetlen,nagy integráltságú lapkán tárolófelület, vezérlő-, illetve input-output funkciókat ellátó elemeket tartalmaz.  A PC-k ben a processzor az alaplapon található meg a központi tárral egyetemben. Az alaplapon ezekhez az elemekhez kapcsolódik az adatforgalom számára szükséges un. buszvonal és a perifériák illesztője. 

6 Számítógépbe beépíthető bővítőkártya, amely lehetővé teszi a hangok rögzítését, előállítását és lejátszását, mint például a beszéd, zene és egyéb hangok.

7 Más néven klaviatúra. A számítógép elsődleges beviteli (input) eszköze
Más néven klaviatúra. A számítógép elsődleges beviteli (input) eszköze. Innen (is) látjuk el a számítógépet adatokkal, parancsokkal, kezdeményezzük a végrehajtást.

8 Az egér ötlete Douglas Engelbarttól ered, aki a Stanford Kutatóintézetben 1963-ban egy használhatósági teszt során végzett kutatás keretében vetette fel. Eleinte 'bogárnak' hívták, de ezt hamar elnyomta a sokkal jellemzőbb 'egér' kifejezés. A billentyűzet után a második beviteli eszköz.

9 A számítógép a felhasználóval a monitoron, (képernyőn) keresztül kommunikál. Ez az egység nevezhető számítógépünk elsődleges, fő kimeneti perifériájának.

10 Scenner: Olyan adatbeviteli eszköz, mely képeket, rajzokat, ábrákat digitális képpé alakít

11 A hálózati kártya teszi lehetové, hogy a hálózat fizikai közegéhez kapcsoljuk a számítógépünket.

12 Modem (modulátor-demodulátor) Beviteli és kiviteli egység
Modem (modulátor-demodulátor) Beviteli és kiviteli egység. Távoli számítógépek közötti kommunikációt valósít meg analóg vonal segítségével. Két típusa a külső és belső modem.


Letölteni ppt "Számítógép részei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések