Falugondnoki szolgáltatás a bonyhádi kistérség 3 településén

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Szakmai Tanácskozás Miskolc
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Gyermekvédelmi alapellátás
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
Közigazgatási alapismeretek
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Módszertani ellenőrzés 2010
Közigazgatási kommunikáció
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Időskorúak helyzete Nyíregyházán 2009 Patyán László DE OEC Egészségügyi Kar.
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
A csoportmunka törvényi háttere- Alapellátások (1/2000 SZCSM rendelet) ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK 30§(2)f)Családsegítésben:  CSSK segíti önsegítő csoportok szervezését,
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, 2007 január 17. Topár József.
Integrált közösségi szolgáltató terek
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Konszolidációs törvény a megyei intézmények
A gondozási szükséglet- vizsgálatok változásai 2010.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Biztos Kezdet Gyerekházak
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Iskolai közösségi szolgálat
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
Az adatvédelem szabályozása
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Családtámogató ellátások
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
Az alacsonyküszöbű szolgáltatások jogi hátteréről Portörő Péter, SZMM május 19.
A falu-és tanyagondnoki szolgáltatások tapasztalatai „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” A Magyar Önkormányzatok Szövetsége konferenciája Keszthely,
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Önkormányzat és állam.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Előadás másolata:

Falugondnoki szolgáltatás a bonyhádi kistérség 3 településén Varga Gabriella Katalin Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kar III. évfolyam, szociális munka szak

A dolgozatomban bemutatom A kistelepülések helyzetét, jellemzőit A falugondnoki szolgáltatás elméleti megközelítését, elindításának történetét A falugondnoki szolgálat törvényi hátterét A szolgálat működésének feltételeit A falugondnoki szolgáltatás során ellátandó, ellátható feladatokat A szolgáltatás adminisztrációját A szolgáltatás vizsgálatát az érintett településeken

A kistelepülések jellemzői Hátrányos földrajzi fekvés Intézmény-, infrastruktúra- és szolgáltatás-hiányok Munkahelyek hiánya, növekvő szociális feszültségek, elszegényedés Az etnikai összetétel változása Értelmiség hiánya

A falugondnokság (tanyagondnokság) alapértékei Egy ember „mikrobusszal”, aki biztosítja a szolgáltatások elérését: ez a falugondnok.  Kis befektetés (egy ember munkaideje és egy mikrobusz fenntartási költségei) - nagy eredmény elve. A kistelepülések gyakran egyetlen szociális/ közösségi szolgáltatása. Nem ellátásjellegű, hanem bizalmon alapuló, személyes segítségnyújtás.

A falu- és tanyagondnoki szolgáltatás elterjedtsége Magyarországon

Mi a különbség a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás között? A falugondnoki szolgálat hatszáz lakosnál kisebb településen, illetve külterületi lakott helyen működik. A tanyagondnoki szolgálatnál a szolgáltatást végző személy legfeljebb 400 külterületi lakossal tart rendszeres kapcsolatot, naponta maximum 80 km utat megtéve.

Falugondnoki szolgáltatás A hátrányos földrajzi fekvésre és az infrastruktúra- és szolgáltatás-hiányra adott intézményesült válasz. Célja, hogy biztosítsa az aprófalvak és tanyás térségek esélyegyenlőségét és a fenti hiányosságokat pótolandó a települési komfortérzetet növelő szolgáltatásokhoz való hozzáférést lehetővé tegyék. 1990 óta működik Magyarországon, hungarikumnak számít. Szociális alapellátási forma, amelyet a főállású, közalkalmazotti jogviszonyban lévő falugondnok lát el.

Áruszállításra is alkalmasnak kell lennie. A falugondnoki feladatellátás feltétele a falugondnoki képzés elvégzése Vértesacsán, amelyről a képzést elvégzők tanúsítványt kapnak. A szolgáltatás alapvető tárgyi feltétele egy 8+1 férőhelyes gépjármű, amellyel biztonságosan szállíthatók: gyermekek idősek mozgáskorlátozottak Áruszállításra is alkalmasnak kell lennie.

A falugondnoki szolgáltatást az 1993. /III A falugondnoki szolgáltatást az 1993./III. törvény „A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról” szabályozza.

A szolgáltatás igénylése a falugondnok személyes megkeresésével telefonon történő értesítésével meghatározott személyeknél A szolgáltatás általában térítésmentes. Finanszírozás: állami normatíva ha szükséges, a települési önkormányzat kiegészíti a képviselő-testület határozata alapján

A kutatás helyszínei: A helyszín (személyes érintettségemből fakadóan) 3 Tolna megyei kistelepülés a bonyhádi kistérségben: Kisvejke, Mucsfa és Závod.

A kutatás módja: 1. A települések falugondnokaival készített interjú 2. Dokumentum-elemzés 3. Kérdőív

Hipotézisek: Ahogy a szociális ellátórendszer összes többi szegmensében, a falugondnoki szolgáltatásnál is nagyon pontosan kidolgozott az alapszolgáltatás adminisztrációja. A szolgáltatást az egyedül élő idősek, a nagycsaládosok és a rossz egészségi állapotban lévők, tehát a legkiszolgáltatottabbak veszik elsősorban igénybe. A szolgáltatás igénybevétele gyakoribb az olyan háztartásokban, ahol nem található gépkocsi. A szolgáltatások igénybevevői pozitívan vélekednek a falugondnoki szolgáltatásról.

A falugondnokok feladatai Közreműködés az étkeztetésben a házi segítségnyújtásban közösségi és szociális információk szolgáltatásában az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosításában, így: - a háziorvosi rendelésre szállítás - az egyéb egészségügyi intézménybe szállítás - a gyógyszerkiváltás és a gyógyászati segédeszközökhöz való hozzájutás biztosítása az óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek szállításában

A falugondnokok feladatai az ételszállítás önkormányzati intézménybe az önkormányzati információk közvetítése a lakosság részére a falugondnoki szolgálat működtetésével kapcsolatos teendők ellátása

A falugondnokok feladatai a közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezése, segítése az egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése, lakossági igények továbbítása egyéb lakossági szolgáltatásokban és a meghatározottakon kívül egyéb alapszolgáltatások biztosításában való közreműködés

A falugondnokok tapasztalatai Mindannyian forráshiányra panaszkodnak. Feladataik hasonlóak, településenként mégis eltérést mutatnak, igazodva a települési igényekhez. A három település adottságai hasonlóak, ezért a szolgáltatás igénybevétele is hasonlóan alakul. Rendkívül hasznosnak találták a vértesacsai képzést, amely támpontot nyújt a munkavégzéshez

Az adminisztráció útvesztői Jelenleg nincs kötelezően előírt adminisztráció Ajánlás ( Magyar Falu- és Tanyagondnoki Szövetség) - Igényfelmérés a falugondnoki szolgáltatás igénybevételéhez - Megállapodás a falugondnoki szolgáltatás igénybevételére - Szolgáltatási napló - Menetlevél - Átvételi elismervény

A vizsgált településeken eltérő a szolgáltatások adminisztrációja Kisvejke: csak menetlevél Mucsfa: menetlevél és szolgáltatási napló Závod: a felsoroltakon kívül megállapodás a szolgáltatás igénybevételére, átvételi elismervény és félévente igényfelmérés

Igénybevevők jellemzői, véleménye Mindhárom településen magas az egyedül élők aránya, az ő ellátásukban fontos szerep jut a falugondnoknak. A lakosság többsége elégedett a szolgáltatás minőségével. A gépkocsival nem rendelkező háztartások gyakrabban veszik igénybe a szolgáltatást. A 40 év feletti megkérdezettek többsége igényelte. .

A kutatásból levont következtetések, ajánlások: Szolgáltatás sztenderdizálása Általános minőség-biztosítás Tapasztalatok beépítése a kistérségi szolgáltatás-tervezési koncepcióba A lakosság véleményének eljuttatása a települések döntéshozó személyeihez, testületeihez

Köszönöm a figyelmet!