Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén"— Előadás másolata:

1 Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Demeter András városi vezető ápoló Kisvárda és Vásárosnamény Városi ÁNTSZ

2

3 II. Kihívások a szakfelügyeleti ellátásban az alapellátás területén
A Népegészségügyi Program hatékony megvalósulásának segítése. (Egészséges életmód elterjesztése). Szolgáltatók folyamatos ellenrzése. Ápolási dokumentáció tökéletesítése, a teljes ápolási tevékenység megjelenítése. Képzés, továbbképzés szakmai tartalmának koordinálása. A teljes regisztráltság elérése. Az ellátórendszerek közötti folyamatos kommunikáció, együttműködés segítése.

4

5 III. Az illetékességi területen lévő egészségügyi szolgáltatók megoszlása
Felnőtt háziorvosi szolgálatok, Gyermek háziorvosi szolgálatok, Fogászati alapellátások, Foglalkozás-egészségügyi alapellátások, Otthoni szakápolási szolgálatok.

6 Az egészségügyi szolgáltatók megoszlása

7 IV. Szakdolgozói tevékenységek a háziorvosi ellátás területén
Ápolt betegek száma, Látogatások száma, Egy ápolóra jutó ápolt betegek száma, Ápolási tevékenység típusának megoszlása, (alapápolás, kezelés, gondozás, egyéb és összesen)

8 Ápolási tevékenység típusának megoszlása

9 Szakmai felügyeleti tevékenységeinket segítő tényezők
Érvényes jogszabályi háttér elérhetősége (közlöny, CD jogtár), Belső szabályozások, Szakfelügyeleti tevékenység folyamatának szabályozása, Szakmai konzultációk.

10 Szakfelügyeleti tevékenység tartalma
Az ellenőrzések során megfelelő jegyzőkönyvek készítése, Szakfelügyeleti tapasztalatok felhasználása az ápolás színvonalának emelése (elemzések, értékelések, minősítések), A hibák, hiányosságok feltárása, javaslatok a megszüntetésre, Társhatóságokkal való együttműködés, Működési engedélyezési eljárásban való részvétel, Ápolást érintő panaszügyek kivizsgálásában való közreműködés. Ápolásszakmai vélemények, javaslatok adása.

11 Fontos feladat az éves beszámoló jelentésben a konkrét ellenőrzés tapasztalatait rögzíteni, a hibaforrásokat feltárni. Elengedhetetlennek tartom a folyamatos képzést, továbbképzést, hogy a munkámat folyamatosan naprakészen tudjam végezni.

12 Munkánk során valamennyien azon dolgozunk, hogy az ápolás, a betegellátás minél hatékonyabban a beteg, a rászoruló ember megelégedésére történjen.   Milyen ápolást szeretnénk? Mire legyen képes az ápoló?

13 Virgina Henderson szerint:   „Az ápoló minden beteg bőrébe bele kell bújjon, hogy ne csak azt tudja, hogy mit akar, hanem, hogy mire van szüksége élete fenntartásához és egészsége visszanyeréséhez. Ő átmenetileg az öntudatán kívül lévő tudata, az élet szeretete az öngyilkos számára, lába az amputáltnak, szeme a frissen megvakultnak, a mozgás eszköze, a csecsemőnek, a tudás és a bizalom a fiatal anyának, a hang azok számára, akik túl gyengék, vagy visszahúzódók a beszédhez.”

14 Sokan vagyunk és sokfélék, de arra kell törekednünk, hogy azok, akik a pályán vannak, beleérző, együttérző képességüket felhasználva minőségi ápolást nyújtsanak az ellátottak megelégedésére. Az elméletben megszerzett tudásukat a gyakorlatban alkalmazzák, humánus ellátást nyújtsanak. S ha ez így van a kihívásaink maradéktalanul megvalósulnak.


Letölteni ppt "Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén"

Hasonló előadás


Google Hirdetések