S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Hosszú útra indultunk…
Euroleasing Prezentáció
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Nemesvitai Karácsony „Igazi Karácsonyi csodára várva”
Királyhelmec városunk története
„Legyél te is természettudós”
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Készítette:Tóth Nikolett
Víz világnapja 2014.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Téma:Becse és környéke
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A város Katedrálisa Városnézés: Temesvár és környéke Városnézés: Temesvár és környéke.
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
NYON 1.
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
Zarándoklás a Felvidéken
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
MEGHÍVÓ Mamutfenyők Budakeszi én Szombaton.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,
Felekezeti statisztika Irányító tanár: Hasas Tünde Szerz ő k: Szabó Katalin Kertész Erika Veres Janka Eszter Szent László Római Katolikus Gimnázium Nagyvárad.
Minden lépés, minden szó Legyen tiszta, mint a hó, ahol járok Te legyél az út!
Napkor A mi településünk.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
A közgáz Az 5 legjobb dolog.
Törpeállamok.
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Nagyudvarnok Veľké Dvorníky
Cegléd Prezentáció.
Tehetséggondozás színesen
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
Erdélyi önkéntes tűzoltómozgalom. Tűzvédelem kezdete Erdélyben.
Érsekhalma.
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Napközis beszámoló 2009/2010 II. félév.
Bornemisza Óvoda
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
Készítette: Horváth Dóra
ZADAR.
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
Az Úr az én pásztorom, nem szûkölködöm. Füves legelôkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.
VÍZKERESZT Balatonakarattya körtúra Készítette: Szabó Lilla
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA

A Z ÉN FALUM Közép-Európa szívében, Szlovákiában élek, egy kis faluban: Mikolán. Mivel nagyon kis faluról van szó, ezért a közeli városhoz: Zselízhez tartozik. Lakosainak száma: 565 A magyar és a szlovák nyelv egyaránt használatos. A magyar és a szlovák nyelv egyaránt használatos.

L ÁTNIVALÓK Ha a környéken járunk, az els ő meglátogatandó hely a Garam folyó partja. Sétálni, tábortüzet rakni, halászni, kikapcsolódni, élvezni a természet és még sok más tevékenységet folytathatunk itt. A parthoz egy ösvény vezet.

Két templom található itt: egy római katolikus (Fotó-1) és egy református (Fotó-2), mind a kettő felújításra vár. A falu közepén található egy park, amelyben asztalok, székek, a gyermekeknek pedig fából faragott állatok vannak elhelyezve. A park szélén a focipályán az ifjú focisták kedvük szerint játszhatnak.

Az emberek igazi falusiak módjára vetnek, ültetnek és állatokat tenyésztenek.

Egy egyesület szervez különböző rendezvényeket, elnevezése: „Mikulčan“. Önkéntesek segítenek a falut felújítani. Tavasszal az óvodát rekonstruálták, nyáron a Garam partját hozták rendbe.

További rendezvények közé tartozik a nyári gulyásfőző verseny (Fotó 1-4), a lecsófőző verseny, a farsangi disznótor (Fotó 5), májusfaállítás, a szilveszteri bál és még sok más…

Minden főbb eseményt a kultúrházban ünneplünk meg. A legfiatalabbtól egészen a legöregebb lakosig mindenki talál magának valamilyen érdekes rendezvényt. Rendszeresen ünnepeljük a Gyereknapot, és még sok más foglalkozást szervezünk a gyerekeknek.

C ÍMER Címerünket a Garam folyó hullámai, az itt termett búza és gyümölcsök, valamint az elnevezésre utaló M betű alkotja Címerünket a Garam folyó hullámai, az itt termett búza és gyümölcsök, valamint az elnevezésre utaló M betű alkotja.

K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET ! Varga Anikó Comenius Gimnázium Zselíz Comenius Gimnázium Zselíz III.o.,