A közfoglalkoztatás legújabb kérdései- Téli átmeneti közfoglalkoztatás 2013-2014. év XXI. Országos Jegyző- Közigazgatási Konferencia Keszthely 2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
A Kormány intézkedései és tervei
Ötvös Mónika Felelő(s) Közösségek Nemzetközi Konferencia
A közfoglalkoztatás évi rendszere
A közfoglalkoztatás legújabb kérdései
Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztály
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
általános főig. helyettes
Elkülönített állami pénzalapok
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztály
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
2013 /2014 év i téli átmenet i közfoglalkoztatási program Komárom- Esztergom megyében november 6.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Az önkormányzatok lehetőségei a közfoglalkoztatásban Udvari, január 31. Lehel Andrásné ügyintéző Közfoglalkoztatási.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Közfoglalkoztatás ’2011 Szolnok, október 26. Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős Államtitkár.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
Közfoglalkoztatás a közép- magyarországi régióban 2010 Vass István főigazgató Tel: Fax: Közép-magyarországi Regionális.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés A közfoglalkoztatás főbb prioritásai évben Kistelek április 21.
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés Fenntarthatóság a településüzemeltetésben A közfoglalkoztatás főbb prioritásai.
Családtámogató ellátások
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés és környezetvédelem A közfoglalkoztatás főbb prioritásai évben, a évi tervezés alapelvei.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A közfoglalkoztatás új rendszere és évi tervezése Festetics Palota Budapest, 2011.december 14. Lőrincz Leó főosztályvezető Közfoglalkoztatási és.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Magyar Önkormányzati Szövetség Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés A közfoglalkoztatás évi tervezésének főbb alapelvei Bük október.
Janovics László igazgató Pécs, október 16. Módosítások átvezetése: október 21. Tájékoztató a téli közfoglalkoztatásról.
„A TÁMOP /1 program Békés megyében elért eredményei” Solti Lajos TÁMOP projektmenedzser 2013.február.14 TÁMOP
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Magán erdőgazdálkodók szerepe a évi közfoglalkoztatásban Szulimán Zsolt osztályvezető Stratégiai és Forráskoordinációs Osztály.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Társadalmi tudatformálás
Társadalmi integráció a kistelepüléseken A közfoglalkoztatás 2017
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
GYAKORLATI TAPASZTALATAI SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN
„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
Magyar Önkormányzati Szövetség Társadalmi integráció a kistelepüléseken workshop A közfoglalkoztatás évi kihívásai Nyírbátor október.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
„Út a munkához”program
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

A közfoglalkoztatás legújabb kérdései- Téli átmeneti közfoglalkoztatás 2013-2014. év XXI. Országos Jegyző- Közigazgatási Konferencia Keszthely 2013. szeptember 20.

A megújult közfoglalkoztatás rendszere A közfoglalkoztatás átalakítása következtében 2011. január 1-től megszűnt a közmunkaprogram, a közcélú munka, továbbá a közhasznú munkavégzés, létrejött az egységes KÖZFOGLALKOZTATÁS rendszere. A közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításával összefüggésben 2011. július 1-jével a Belügyminisztériumban létrejött a Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkárság, így a közfoglalkoztatás szervezésének feladata a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a Belügyminisztérium feladatkörébe került át.

Mit jelent a közfoglalkoztatás? A közfoglalkoztatás: területfejlesztés, vidékfejlesztés, munkahelyteremtés – átmeneti munkalehetőség biztosítása – állami pénzeszközök felhasználásával Az állam tranzitfoglalkoztatási lehetőséget biztosít azok számára, akik a munkaerőpiacon egészségi állapotuk, képzetlenségük, életkoruk miatt, vagy bármely más okból hátrányban vannak, és ezért az önálló álláskeresésük eredménytelen. A közfoglalkoztatás az ország minden területén – azonban kiemelten a hátrányos helyzetű térségekben – a szezonalitást is figyelembe véve teszi lehetővé a munkavégzést. A közfoglalkoztatással megvalósuló tevékenység értéket teremt, hasznos mind az egyén, mind a társadalom számára. A közfoglalkoztatási jogviszony új, speciális jogviszony.

A közfoglalkoztatási rendszer pénzügyi keretei Közfoglalkoztatási előirányzat mértéke 2011. évben 64,0 Mrd Ft, 2012. évben 137,5 Mrd Ft, 2013. évben 153,8 Mrd Ft + 19,2 Mrd Ft 2014. évben várható ktgv.-i előirányzat 183,8 Mrd Ft A közfoglalkoztatási intézményrendszer legfontosabb feladata a tartósan munka nélkül levők aktivizálása, és annak megakadályozása, hogy a munkájukat újonnan elveszített álláskeresők tekintetében bekövetkezzen a munka világától való elszakadás. A közfoglalkoztatás megújításának fontos eleme a költséghatékonyság fejlesztése, emellett kiemelt cél a területi aránytalanságok felszámolása, értékteremtő munka biztosítása. 4

A közfoglalkoztatás támogatási típusai Közfoglalkoztatás típusai Célcsoport Foglalkoztatás időtartama Napi munkaidő Támogatás mértéke bérköltség (munkabér+SZHA) közvetlen költségek szervezési költség Rövid időtartamú közfoglalkoztatás FHT-ra jogosult álláskeresők, rehabilitációs ellátásában részesülő személyek legfeljebb 4 hónap 4 óra 95% legfeljebb a bérköltség 5%-a NINCS Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás álláskeresők, rehabilitációs ellátásában részesülő személyek legfeljebb 12 hónap 6-8 óra 70-100% legfeljebb a bérköltség 20%-a Országos közfoglalkoztatási program legfeljebb 100% 100 fő felett a bérköltség 3%-a Közfoglalkoztatás támogatása kiemelt településeken legfeljebb a bérköltség 20%-a + 10% Mintaprogramok legfeljebb12 hónap a beruházási és dologi költségek 70-100% Mintaprogramra épülő közfoglalkoztatási program beruházási és dologi költségek 50-100% Közfoglalkoztatás mobilitását szolgáló támogatás 50-80%

A 2013. évi közfoglalkoztatás kiemelt céljai a halmozottan hátrányos helyzetű álláskeresők – foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, megváltozott munkaképességűek, hajléktalanok, menekültek, roma nemzetiségűek – munkához juttatása, 300 000 fő bevonása a közfoglalkoztatási programokba, 2013 novembere és 2014 áprilisa közötti időszakban 200 000 fő folyamatos, egyidejű közfoglalkoztatása, ebből 100 000 fő képzése az ország elmaradott térségeinek felzárkóztatása, természeti és épített környezet védelme, a közétkeztetés minőségének javítása a helyben megtermelt termények felhasználásával.

A 2013. évi téli átmeneti közfoglalkoztatás, a 19,2 Mrd Ft felhasználásának tervezése Cél: 2013. év november és 2014. április hó közötti időszakban 200 000 fő folyamatos foglalkoztatása, ebből 100 000 fő képzésének biztosítása Közfoglalkoztatási jogviszony létesítése 200 000 fő számára, továbbá képzési szerződés megkötése a képzésben részesülő közfoglalkoztatottakkal Munkaidő: Napi 6 órás közfoglalkoztatás, de 2013. december hónapban egyszeri alkalommal 8 órás munkaidőre a közfoglalkoztatási (garantált) bér mértékéig kiegészítésre kerül Képzések forrása: A képzések a TÁMOP 2.1.6 „Újra tanulok” programból kerülnek finanszírozásra (24 Mrd Ft)

  A közfoglalkoztatási képzések típusai a téli átmeneti közfoglalkoztatás idején OKJ-ben szereplő szakképzettséget nyújtó képzések 21 000 fő Betanító jellegű képzések 29 000 fő Kulcskompetenciákat fejlesztő képzések 47 500 fő Alapfokú iskolai (7-8.) osztály megszerzését biztosító 4 500 fő képzések Hatósági képzések 800 fő Mindösszesen: 102 800 fő

Téli átmeneti közfoglalkoztatás főbb tevékenységei mezőgazdasági termékek környezetbarát termelése, feldolgozása, értékesítése; ipari munkálatok költségtakarékos elvégzése (amennyiben a tevékenység az önkormányzathoz vagy intézményeihez közvetlenül kapcsolódik); a természeti és a lakókörnyezet védelme, tisztán tartása, turisztikai látványosságok felújítása, karbantartása; oktatáshoz, sporthoz, kulturális, szabadidős programokhoz kapcsolódó tevékenységek; egészségügyi, szociális és lakossági szolgáltatások nyújtása és a téli közlekedést elősegítő hóeltakarítási, valamint síkosság-mentesítési munkálatok.

A közfoglalkoztatás eredményei II.  2013 augusztus Országos összesen Zala megye Közfoglalkoztatásba belépők létszáma* 226 269 5 348 ebből kistérségi startmunka mintaprogramokba belépők létszáma 101 388 1 480 ebből mezőgazdasági mintaprogramba belépők létszáma 25 370 314 Közfoglalkoztatásból kilépők létszáma* 168 426 4 212 az elsődleges munkaerő-piacon 1 hónapon belül elhelyezkedettek létszáma** 939 7 az elsődleges munkaerő-piacon 180. napon munkában állók létszáma** 1 326 10 * 2012. december 21. és az adott hónap 20. között ** a 6 hónappal korábban kilépettek közül

A közfoglalkoztatás eredményei II. A Belügyminisztérium által felügyelt közfoglalkoztatási programokba a 2011. évben 35 033 fő, 2012. évben 271 625 fő, 2013. évben a tervek szerint 300 000 fő bevonása valósult/valósul meg. A kistérségi startmunka mintaprogramokban 2011-ben 480, 2012-ben 1609, 2013-ban 1732 település vett/vesz részt. A mezőgazdasági képzéseket 2012-ben 11 523 fő, 2013 júliusáig 5191 fő kezdte meg. Az országos közfoglalkoztatási programok keretében 2012-ben 2 578 fő vett részt képzésben.

A közfoglalkoztatás eredményei III. 38 990 fő, 6 855 hektár (68 546 893 m2) parlagfű-mentesített terület parlagfű elleni védekezés az országos és a kistérségi startmunka mintaprogramokban 627 db település, 1485 fő, 998 db kazán és 197 db aprítógép a bio- és megújuló startmunka mintaprogram 2012. („Kazánprogram”) keretében 5 634 fő roma nemzetiségű álláskereső foglalkoztatásba vonása az Országos Roma Önkormányzat közfoglalkoztatási mintaprogramja keretében bel- és árvízvédelmi tevékenység az elvégzett munkáknak köszönhetően a csatornák jobban bírták levezetni a 2013-as év rendkívül nagy csapadékterhelését

Jogszabályi környezet változása Közfoglalkoztatásból történő kizárás A 2011. évi CVI. törvény szeptember 1-jétől hatályos szabályai szerint az álláskeresőt három hónap időtartamra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha tanköteles gyermekének mulasztása miatt vele szemben szabálysértési eljárás van folyamatban vagy e szabálysértés miatt három hónapon belül jogerősen elmarasztalták, vagy önkormányzati rendeletben előírt, a lakókörnyezet rendezettségének biztosítására vonatkozó kötelezettségét nem teljesíti. A munkaügyi kirendeltség a közvetítés előtt adatszolgáltatást kér a lakókörnyezet rendezettségének biztosítására vonatkozó kötelezettség megsértéséről az álláskereső lakóhelye szerint illetékes jegyzőtől. A jegyzőnek a Kftv. 1. § (4b) pontja szerint 3 napon belül kell adatot szolgáltatnia.

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Lőrincz Leó közigazgatási főtanácsadó leo.lorincz@bm.gov.hu Közfoglalkoztatásért Felelős Helyettes Államtitkárság