Életed iránya ki fog rajzolódni

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Feltehetek egy kérdést?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Készítette: Herczeg Jakab 7/a
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Készítette: Jon A. Palmer
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Húsvét II Vasárnapja B év
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Isten lakhelye.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Életed iránya ki fog rajzolódni Bízd Istenre magad!

Milyen kép lesz belőlem? Egy festmény készül… Milyen kép lesz belőlem?

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg (részlet) . Hatéves koromban egy könyvben, mely az őserdőről szólt, és „Igaz Történetek” volt a címe, láttam egy nagyszerű képet. Óriáskígyót ábrázolt, amint egy vadállatot nyel el. Tessék, itt a rajz másolata:

1. A könyvben ez állt: "Az óriáskígyó egészben, rágás nélkül nyeli le zsákmányát. Utána moccanni sem bír, és az emésztés hat hónapját végigalussza." Akkoriban sokat tűnődtem a dzsungelek kalandjain, és egy színes ceruzával nekem is sikerült megrajzolnom első rajzomat. Az 1. számút. Ilyesformán:

- Miért kellene félni egy kalaptól? - válaszolták. 1. Remekművemet megmutattam a fölnőtteknek, és megkérdeztem őket, nem félnek-e tőle. - Miért kellene félni egy kalaptól? - válaszolták.

2. Az én rajzom azonban nem kalapot ábrázolt. Óriáskígyót ábrázolt, amint épp egy elefántot emészt. Erre lerajzoltam az óriáskígyót belülről is, hogy a fölnőttek megérthessék, miről van szó. Mert nekik mindig mindent meg kell magyarázni. Ez a 2. számú rajz ilyesforma volt:

. Most aztán a fölnőttek azt ajánlották, ne rajzoljak többé óriáskígyót se nyitva, se csukva, hanem inkább foglalkozzam földrajzzal, történelemmel, számtannal és nyelvtannal. Így mondtam le hatéves koromban nagyszerű festői pályafutásomról. Kedvemet szegte 1. és 2. számú rajzom kudarca. A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik.

Van, amikor másképpen látunk dolgokat Más tapasztalataink vannak Más szemszögből nézzük Mást látunk meg belőle, benne Másmilyen a képzeletünk

Ne szárazon cselekedj! A Szent Lélek nélkül ne akarjunk tenni, legyen Isten is benne abban, amit teszünk! „Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?” ( 1 Korintus 6:19) 1,13 „Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel,     1,14 örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.” (Efezus 1:13-14) „Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm;” (Róma 14:17) 3,4 „De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete,     3,5 nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, 3,6 akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által,     3,7 hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.” (Tituszhoz 3:4-7)

Ne feketén lásd a dolgokat! Múlt-jelen-jövő Ha rossz volt a múltban és nem jó a jelen, a jövődet ne fesd feketére! „A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róma 5:5) Láss színesben! “A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által!” (Róma 15:13)

Vesd a te kenyeredet a víz színére! „Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt.” (Prédikátor 11:1)

Egy kedves megnyilvánulás Galata 6:9-11 6,9 A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.   6,10 Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. 6,11 Pál saját kezével írt zárósorai Nézzétek, mekkora betűkkel írok nektek a saját kezemmel!

Egy festmény készül… Milyen kép lesz belőlem?

Tavasz

Nyár

Ősz

Tél

Napfelkelte

Naplemente

Hűs patak

Kerti tó

Hegyi tó

Folyó

Vízesés

Hidacska

Nagyobb híd

Csónak

Világítótorony

Szikla

Hegy

Napsütötte erdő

Őszi ösvény

Egy beérett búzamező

Egy learatott búzamező

Oltalmazó hely

Kunyhó, mely befogad

Egy meleg kuckó a hideg télben

Egy ház nyitott ajtóval

Egy színes kép

Festmény

Festőkészlet ecsettel…? Leginkább ez szeretnék lenni, Isten kezében egy ecset, mely azokkal a színekkel fest és olyan képet, amilyet Isten elgondolt…

Julie Meyer : Fess egy képet… Vegyél fel engem, mint egy ecsetet, Istenem! Válaszd ki a színeket, az életemből fess egy képet, Atyám! Alakítsd a szívem, amely teljesen a tiéd, Vegyél az ujjaid közé, Istenem, Festő Mester! Gyere penész, az anyag mondja el a történetet, Ahogy a nehézség alakította a szívem, amely teljesen a tiéd Írd be a neved, írd be a neved az anyagra! Írd alá, írd alá a neved a képen! Tégy azzá, aki vagyok, vedd mindenem, A tied vagyok örökre, örökre.