Külföldi állampolgárok munkavégzése Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Előadó: Dr. TÖRÖK GYÖRGYI adószakértő
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek Időpont: Helyszín: Polgármesteri Hivatal „B” épület 5350, Tiszafüred, Kossuth.
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Az anyakönyvi igazgatás
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Munkajogi alapismeretek
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalók országos statisztikája, a továbbfejlesztés irányai Munkaügyi Tanácsok Országos Konferenciája.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
Tapasztalatok a németországi munkaerő-kölcsönzésben
Általános tájékoztató
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Körmöczi Márta Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Határon átnyúló szolgáltatásnyújtás Ausztriában
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
A munkaviszony megszüntetése
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
Földhasználati nyilvántartás
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
1 Külföldi munkaerő a svájci építőiparban: Engedélyezés és munkajog HSU Bauseminar 2014, Zürich Georg J. Wohl Ügyvéd, LL.M.
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
A szolgáltatási irányelv alkalmazásából nyíló lehetőségek a kkv-k számára A gazdasági élet stratégiái június 28. Külügyminisztérium.
Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ÉVOSZ-Németországi Vállakozási Tagozat (ÉVOSZ-IWTD) 5.Nemzetközi Információs- és Állásbörze Hogyan.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
A közigazgatási eljárás II.
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
E-ügyintézés az adózásban 2006.
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Előadás másolata:

Külföldi állampolgárok munkavégzése Magyarországon Fóti Klára ARC (All-Round Connections) Kft.

EXPATOK Az ARC Kft szolgáltatási körébe tartozó külföldi munkavállalók Az ARC Kft szolgáltatási körébe tartozó munkáltatók „vállalaton belüli” áttelepítés „vállalaton kívüli” áttelepítés Áttelepítés ügyfél vállalathoz

Jövő hétre lehet? Az időtényező csapdája – üzleti érdek vs. a törvények betartása – naná hogy... A munkaerőigény bejelentés – 15 nap a statisztikának Az ideális apróhirdetés axiómája Anyja neve?

A munkaengedély (foglalkoztatási engedély) A magyarországi munkahely HR-ese, amint kérdőjellé görbül A munkaalkalmassági orvosi igazolás – a bürokrácia diadala A diploma, az OFFI és az ekvivalencia esete a nemzetközi nagyvállalattal A megengedett követelmények és a valóság köszönőviszonya...

Harmadik országbeli munkavállalók és a 22-es csapdái Munkaengedély, tb azonosító és adószám nélkül nem lehet állományba venni Tartózkodási engedély nélkül nem lehet tb azonosítót kérni A tartózkodási engedély kiadásának törvényes alapja a munkaengedély Tb azonositó nélkül a HR nem jelentheti be az Adóhivatalhoz Munkaengedély nélkül nem lehet munkaszerződést kötni A munkaszerződés hatályba lépését nem lehet feltételekhez kötni A munkaszerződés nem lehet határozatlan idejű, ha a munkaengedély határozott időre szól. A munkavállalók nem vállalják a munkát, ha határozott időre szól a munkaszerződés

EGT munkaerő bejelentés Érti ezt valaki? Mikor kell bejelenteni? Mi van, ha nem jelentik be? Miből derül ki, hogy nem jelentették be?

Más országok gyakorlata - összehasonlítás Az ún. egyablakos ügyintézés – álom a hatóságok együttműködéséről Az ügyintéző döntési jogköre – álom a gondolkodó tisztviselőről A méltányos bánásmódhoz való jog – álom a méltányosságról

Harmadik ország állampolgárának tartózkodási engedélye Vízummentes reláció - felhívás törvényszegésre Vízumos reláció: Most akkor hol adjuk be??? Családosok kíméljenek! Ha egyszer visszavonták, akkor miért nincs érvénytelenitve?!

Harmadik ország állampolgárának szálláshely bejelentése A bérleti szerződés titkos kritériumai A szivességi szállásadó, aki nem irja alá... Az ember, aki nem lakik sehol

Az időtényező relatívitása Ha csak két hétre jön, de dolgozik? Ha csak két hónapra jön, de dolgozik? Az üzleti látogató – és betanítása... A garanciális szerviz

EGT állampolgárok regisztrációs igazolása Nem tudják.... Nem értik... Nem jelentik be...

EGT állampolgárok lakcím igazolása Közigazgatási és elektronikus közszolgáltatások központi hivatala – bizony! A lakás, ami nincs – újra: álom a hatóságok együttműködéséről Méltányos adatszolgáltatás vs. tartoztunk az ördögnek... (tudjátok ezt angolul?)

Adózsonglőrök, TB akrobaták „Compliance” – azaz törvénytisztelet minden mennyiségben – de azért mindennek van határa.... Másrészt: TB fizetés ellenszolgáltatás nélkül Akkor?

Tájékoztatás - egyáltalán Páriák a Munkaügyi Központ és a BÁH irodáiban „nem szeretjük az ügynököket” Panta Rhei - Minden változik – de miért nem szólnak??? Álom az együttműködésről

FOHÁSZ Legyen rend a jogszabályokban (magyar-magyar harmonizáció - ez milyen?) Legyenek a törvények következetesen betartva Ne lehessen semmit „elintézni” Az eljáró tisztviselők ismerjék és egységesen értelmezzék a jogszabályokat