A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ne kelljen más ruháját viselni A szakmai kártérítési felelősség áthárítása.
Advertisements

TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek

A Munka Törvénykönyve változásai
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
MILYEN TÍPUSÚ KÁROK TARTOZNAK AZ ÚJ ÜGYVEZETŐI FELELŐSSÉG KÖRÉBE?
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Az egészségügyi szolgáltatók kártérítési felelőssége
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
A munkaviszony jogellenes megszüntetése december Dudás Katalin.
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
Munkajogi alapismeretek
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
A könyvelőnk felelőssége és az ügyvezető felelőssége
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
Menedzselem a vállalkozásom Társasági jog, szakjogok
Kártérítési felelősség
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Munkavállalók bűncselekmény miatti elbocsátásának munkajogi vetületei
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
A Munka törvénykönyve és az új Ptk. összefüggései,
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Mediátor képzés Kártérítés.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.

Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
A Munka törvénykönyve és az új Ptk. összefüggései,
II. Az egészségügyi dolgozók jogai és kötelezettségei
Biztonság és motiváció Biztosítási megoldások a kis és középvállalkozások működésére leselkedő veszélyek ellen © Jogi személyiség Hajas Gábor vállalati.
Munkaszervezési ismeretek
dr. Réti László a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke
A köztisztviselők jogállásáról…
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A munkaviszony megszüntetése
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
Dr. Andrássy Gergely Herendi és Purebl Ügyvédi Iroda tel:
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
A MUNKÁLTATÓ KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE. 1. A felelősség feltételei 2. A károk típusai 3. Kártérítés szabályai.
A MUNKAVÁLLALÓ KÁRFELELŐSSÉGE. 1. A MUNKAJOGI KÁRTÉRÍTÉS RENDSZERE 2. FELRÓHATÓSÁGON ALAPULÓ FELELŐSSÉG 3. OBJEKTÍV FELELŐSSÉG 4. KÁRIGÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSE.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
15. Az eladók foglalkoztatása
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
A munkaviszonyból származó jogok és kötelezettségek
A perköltség fogalma a célszerű és jóhiszemű pervitel
A MUNKÁLTATÓ KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE
Munkajog – 10. Dr. Csőke Rita
A perköltség fogalma a célszerű és jóhiszemű pervitellel összefüggésben keletkezett költség lehet perköltség - a költségek felmerülésének helye (akár bíróság.
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Előadás másolata:

A jog Önt védi. Mi az Ön jogait. Generali Juris jogvédelmi és felelősségbiztosítás A jog Önt védi. Mi az Ön jogait. Generali a munkavállalókért, hogy a jövő a biztonságról is szóljon!

Generali Juris Aktív csomag Munkajogi jogvédelem Munkavállalói felelősségbiztosítás

Tudja, hogy… … a munkavégzése során okozott károkért Ön felel? „A munkavállaló a munkaviszonyból eredő kötelezettségének megszegésével okozott kárt köteles megtéríteni, ha nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.” (A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 179.§) Kárigény érvényesítése Fizetési felszólítással (kisebb károknál) Bírósági úton (nagyobb károknál)

Tudja, hogy… …a felelőssége 2 irányú? Mit jelent ez? Munkavégzése során kárt okozhat munkáltatójának közvetlenül vagy harmadik személynek Mindkét esetben Ön kötelezhető az okozott kár megtérítésére!

Tudja, hogy… … szigorodott a kártérítési felelőssége? 2012. július 1-től új Munka Törvénykönyve lépett hatályba, a munkavállalók kártérítési felelősségét sokkal szigorúbban szabályozza, mint a korábbi jogszabály. Enyhén gondatlan károkozás esetén: 4 havi távolléti díj kollektív szerződésben: 8 havi távolléti díj Súlyosan gondatlan és szándékos károkozás esetén: a teljes kár Vállalja a kockázatot, hogy erre menjen el megtakarítása, esetleg a gondosan felépített egzisztenciája?

Dologi kár (280.000 Ft) - 280.000 Ft Animálva ÖN MUNKÁLTATÓ 6 Dologi kár (280.000 Ft) ÖN MUNKÁLTATÓ Felszólítja Önt a kár megtérítésére  IGEN, elismeri a felelősségét NEM TUDJA, hogy terheli-e felelősség NEM ismeri el a felelősségét, de nincs tisztában vele, hogy mit tehetne … NEM ismeri el a kártérítési felelősségét Animálva Ön a munkáltató fizetési felszólításával szemben 30 napon belül keresetet terjeszthet elő, így BÍRÓSÁG fog dönteni az Ön kártérítési felelősségéről! NEM TESZ SEMMIT, így a munkáltató levonja a munkabéréből a kárösszeget - 280.000 Ft 6

Bíróság kárigény ÖN MUNKÁLTATÓ 280 000 Ft 150 000 ügyvéd ügyvéd Bíróság I. fok illeték szakértők szakértők tanúk tanúk 150 000 250 000 2-5 év 150 000 ügyvéd ügyvéd illeték Bíróság II. fok szakértők szakértők tanúk tanúk (illeték) 150 000 250 000 300 000 Ft 500 000 Ft vége vagy Kúria vagy ismét I. fok

Kárigény 280 000 Ft, 2-3 éves pereskedés Ha Ön nyer: 0 Ft -300 000 Ft +300 000 Ft 0 Ft Ha egyezség van (50%-os): -140 000 Ft -300 000 Ft -440 000 Ft Miért kockáztat? Ha veszít: -280 000 Ft -300 000 Ft -500 000 Ft -1 080 000 Ft

GENERALI JURIS BIZTOSÍTÁSI VÉDELMÉVEL Dologi kár (280.000 Ft) 9 GENERALI JURIS BIZTOSÍTÁSI VÉDELMÉVEL Dologi kár (280.000 Ft) ÖN MUNKÁLTATÓ Felszólítja Önt a kár megtérítésére Munkajogász ügyvédet ajánlunk Önnek, aki jogi tanáccsal látja el Önt, illetve szükség esetén képviseli is a munkáltatóval szemben (munkajogi jogvédelem) Animálva IGEN, Önt terheli a kártérítési felelősség Önt NEM terheli kártérítési felelősség Generali átvállalja az Önt terhelő kárösszeget (felelősségbiztosítás) 0 Ft Ön a munkáltatóval szemben munkaügyi jogvitát kezdeményezhet, így BÍRÓSÁG fog dönteni az Ön kártérítési felelősségéről! 9

Kárigény 280 000 Ft Biztosítási védelem nélkül: Generali védelmével: -1 080 000 -440 000 Biztosítási védelem nélkül: -300 000 +300 000 Ha Ön nyer: Ha egyezség van (50%-os): -140 000 Ha veszít: -280 000 -500 000 Generali védelmével: Ha Ön nyer: Ha egyezség van (50%-os): Ha veszít:

Munkavállalói felelősségbiztosítás Mentesítjük Önt a kár megtérítése alól, ha a munkáltatójának személyi sérüléses vagy dologi kárt okoz és a kárért kártérítési felelősség terheli. A Generali Juris fedezetet nyújt munkaviszonyával összefüggésben közvetlenül a munkáltatónak okozott károkra 3. személynek okozott károkra, amelyért a 3. személy felé a munkáltatója a felelős

Munkavállalói felelősségbiztosítás Fedezett károk és költségek: Munkáltatót ért vagyoni kár Felelősségi kár járulékai (késedelmi kamat, perköltség, biztosított ügyvédjének díja, szakértői díjbiztosító hozzájárulásával), Kárenyhítési költség – a gazdaságosság keretén belül.

Munkajogi jogvédelem Az Ön munkaviszonyból eredő jogait védjük a munkáltatójával szemben. Például: munkabérét nem fizeti ki a munkáltatója jogellenesen megszünteti a munkaviszonyát nem biztosítja a biztonságos munkavégzés feltételeit (pl. nem ad védőruhát) túlmunkát (munkaidőn felüli munkát) követel Öntől, de ennek díját nem fizeti meg … Például: kárt okoz a munkáltatójának, ezért az kártérítésre kötelezi rendkívüli felmondással megszünteti a munkaviszonyát, ezt a munkáltatója nem fogadja el és pert indít Önnel szemben

Munkajogi jogvédelem Generali Juris jogvédelmi szolgáltatásai Jogi tanácsadás Munkaviszonyának megszüntetése esetén azonnali jogi tanácsadás telefonon! Egyéb esetben a jogvédelmi szolgáltatási igény bejelentése után A jogvitára szakosodott ügyvéd ajánlása

Munkajogi jogvédelem Generali Juris jogvédelmi szolgáltatásai Jogi eljárások költségeinek fedezése ügyvédi megbízási díj jogi eljárási költségek (illetékek, eljárási díjak, tanúdíj stb.) ellenérdekű fél költsége (ha a biztosított köteles megtéríteni) végrehajtási költségek felszámolási eljárás költsége (munkáltató fizetésképtelensége esetén a munkabért a Bérgarancia Alap fedezi) útiköltség független szakértők díja

Időbeli és területi hatály Időbeli hatály A biztosítás a jövőben okozott károkat és jogi érdeksérelmeket fedezi! Területi hatály Magyarország

Keressen bizalommal most! Tornai Edit 06 1 378 47 09 info@exactor.hu www.exactor.hu