Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
Mikor még semmi nem létezett..
Vegyetek erőt! Folk Iván.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
ALAPIGE: 1Kir 3,
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
A szabadítás öröme (a kisebbik tékozló fiú). „Amit ma megehetsz ne halaszd holnapra.” népi „bölcsesség”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
Isten mondta.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Református istentisztelet 2016 május 8. vasárnap anyák napja.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)
Református istentisztelet

Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
Ökumenikus imahét bezárása
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Apostoli, Niceai hitvallások
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) A megtérésről Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 2. rész

Kérni, buzgón kérni kell, Mert az élő Isten Imádságra vár, figyel, Kész, hogy megsegítsen. Mellénk áll, úgy kínál, Úgy ad erős lelket, Új meg új győzelmet Freystein János Burchard (1617-1718, német) EÉ 441 Rembrandt: A tékozló fiú hazatérése

A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be... Isten közel jött hozzánk. Jézusban emberré lett, önmagát, életét adta, hogy megbéküljünk vele, hogy gyermekeivé lehessünk. Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. … A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be... Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek... Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt. (János 1:1-18)

Üzenete hitelességéről Jézus a saját életével tett bizonyságot: tiszta, bűn nélküli élete példát ad nekünk is. Ő nem pusztán azért jött, hogy elismeréssel adózzunk neki mint jó embernek, bölcs tanítónak, aki által mi is jobbak és bölcsebbek lehetünk, hanem olyasvalamiről beszélt, ami az életünket gyökereiben érinti: újonnan kell születnünk, hogy életet találjunk...

Volt a farizeusok között egy. Nikodémus nevű ember, a zsidók Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: "Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, hacsak nincs vele az Isten." Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát." Nikodémus ezt kérdezte tőle: "Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?" Jézus így felelt: "Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: újonnan kell születnetek." (János 3:1-7)

Vannak dolgok, amikből talán a magunk erejéből, akarásából is meg tudunk változni. Vannak hibák, amiket talán jóvá tudunk tenni. De ez még nem ad nekünk új életet, nem formál át minket velőnkig. Életünk, örök életünk csak úgy lehet, ha Isten lehajol hozzánk és megajándékoz minket azzal...

A megtérés egy találkozás, de több is annál, a magunkról és Istenről való gondolkodásmódunk …

…és a másik emberrel szembeni magatartásunk megváltozása. Teréz anya és Diana walesi hercegnő találkozása

A megtérés annyit jelent, mint helyes kapcsolatot találni Istennel, más emberekkel és önmagunkkal!

"Egy embernek volt két fia "Egy embernek volt két fia. A fiatalabb ezt mondta az apjának: Atyám, add ki nekem a vagyon rám eső részét. Erre megosztotta köztük a vagyont. Néhány nap múlva a fiatalabb fiú összeszedett mindent, elköltözött egy távoli vidékre, és ott eltékozolta a vagyonát, mert kicsapongó életet folytatott. Miután elköltötte mindenét, nagy éhínség támadt azon a vidéken, úgyhogy nélkülözni kezdett.

Ekkor elment, és elszegődött annak a vidéknek egyik polgárához, aki kiküldte őt a földjeire disznókat legeltetni. Ő pedig szívesen jóllakott volna akár azzal az eleséggel is, amit a disznók ettek, de senki sem adott neki. Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Nem vagyok többé méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek, tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy.

És útra kelve el is ment az apjához És útra kelve el is ment az apjához. Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. A fiú ekkor így szólt hozzá: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek. Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok reá, húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábára! Azután hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek." (Lukács 15:11-24)

Hazataláltál már?