Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Képeslapok a Dunáról.
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Készítette:Fekete Ágnes
Készítette: Albert Krisztina
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Rácalmási Jankovich kúria fejlesztései Konferencia központ és ökoturisztikai bázis kialakítása között Előadó: Dr. Györe Andrea Rácalmás jegyzője.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Általános- és Középiskolai Osztálykirándulás
E l a d ó. Az étterem Budapest központjában, a több, mint 200 éves Józsefvárosban, a József körúton található. Ez a körút Budapest egyik fő közlekedési.
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
Skanzen Örökség Program Partnerség napja – „Együtt a régióért” Miskolc, március 18.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
1. Az évek során ez a rendezvénysorozat átalakult, de az eredeti célkit ű zése nem változott: - felhívni a figyelmet az európai kultúrák gazdagságára,
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Magyarország természeti csodái
Programfejlesztési Központ
Budapest mint világváros
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
A Koala A koala Ausztráliában honos erszényes, növényevő állat,
Budapest Mint Világváros
Open Society Support Foundation Research Support Scheme
Készítette: Nagy Zsanett
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál /18 Készítette: Panghy Bence.
Matyó kultúra.
Szilvásvárad turizmusa
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Horváth Mónika
Esztergom.
Muzeológusok bakancsban A Múzeumi Túrák a Mecsekben című programsorozat „életútja” Pásztor Andrea Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága.
Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata. Felújított közösségi téren, kamerarendszer kialakítása Közvilágítás korszerűsítése Panelházak közötti zöldfelület.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni Most: van A pontos id ő : 19:58
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
A TERMÉSZET ÉS A TÁRSADALOM KÖLCSÖNHATÁSAI
Az Építőipari Piactér Oravecz Péter szóvivő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.
Sao Paulo.
Készítette: Horváth Dóra
Helyi védett értékek bemutatása a
3. osztályban.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

Szentendre Épített örökségek

Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú vize halkan" (Vas István: Szentendrei elégia)

Belváros

Elhelyezkedése  Szentendre a Dunakanyar kapujában, a pilisi K ő hegy és a Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, gyönyör ű természeti környezetben található. Budapest irányából könnyen megközelíthet ő autóval, HÉV-, autóbusz- és sétahajó járatokkal. Kedvelt kirándulóhely.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum  A szabadtéri múzeum létesítését Szentendrén már 1958-ban elhatározták. Ekkor még nem önálló múzeumként, hanem a Néprajzi Múzeum szervezeti egységeként. Az eredeti helyér ő l áttelepített objektumok felépítése 1968-ban kezd ő dött meg. A múzeumban felépítend ő objektum részletes m ű szaki, néprajzi, berendezéseinek, kulturális foglalkozásainak és rendezvényeinek terve a bontások alapján készült el. A konzervált és restaurált tárgyak ez alapján kerültek végleges helyükre.

Skanzen AAAA Szabadtéri Néprajzi Múzeum Magyarország legjellegzetesebb tájainak népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját mutatja be. A többnyire eredeti épületek és tárgyak a 18. század végétől a 20. század első feléig, tájegységekbe csoportosítva mutatják be a látnivalókat. Lehetőség nyílik továbbá az adott táj természeti környezetének és növénykultúrájának megismerésére is.

Az él ő múzeum  Az él ő múzeum koncepciónak köszönhet ő en a látogatók aktívan részt is vehetnek a népm ű vészetek és néphagyományok felfedezésében. A portákon és kertekben tevékenyked ő szakemberek tájékoztatást adnak a házak történetér ő l, egykori lakóinak életér ő l. Valamennyi tájegységben kialakításra került olyan m ű hely, ahol a látogatók maguk is bekapcsolódhatnak a munkákba.

Találjátok ki hol jártunk!

Készítette : Bónácz Annabella Judit  Gál Andrea  7.osztály