Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei 2008. augusztus 11. Fadd-Dombori.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Ügyességfejlesztés az alsótagozatban
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Gondolatok Sárospatak iskolavárosi helyzetéről Sárospatak, okt. 20.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
Az úszó technika,állóképesség és hajlékonyság kialakítása és szerepük a sportágban Virth Balázs 2013.
A tudatos élet alapelvei
Szakmai Terv (2011) Vanczák Gergely szakmai alelnök Danubius Nemzeti Hajós Egylet május.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Utánpótlás erőnléti edző feladatai:
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
Fogalma, összefüggések
A Belga LSZ fejlesztési terve
HA5ABE*Connect Bt. & Troll-Info Bt. Minden jog fenntartva
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Paradigmaváltások a processzorfejlesztésben Sima Dezső augusztus 25.
Értékelés 2009.szeptember Túlélni a szepszist program Hol tartunk most?
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
A testnevelési tanterv.
ÜDVÖZLET SEPSISZENTGYÖRGYÖN 2009 MÁJUS 21. MIÉRT SEPSISZENTGYÖRGY? MSZT-MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
Segélyezési rendszer átalakítása
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
A közoktatás „dobbantási” esélye Dobbantó Programindító Konferencia Setényi János 2008 Budapest.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
III.4. A VEZETŐ SZEREPE ”... tudomásunk szerint minden sikeres minőségi forradalom a felső menedzsment részvételével történt EGYETLEN KIVÉTELT sem ismerünk.”
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Mechanika KINEMATIKA: Mozgások leírása DINAMIKA: a mozgás oka erőhatás
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Készítette: Dömötöri Melinda
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
A világnépesség növekedése
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
TVK MALI TRIATLON KLUB TISZAÚJVÁROS ELNÖKSÉG TITKÁRSÁG ADMINISZTRÁCIÓ GAZDÁLKODÁS Vezető edző ÚSZÁS EDZÉS OKTATÁS Fodor Ágnes SZÁRAZFÖLD Kerékpár, futás.
Edzéselméleti témák Kiválasztás
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
A sporttudomány helye a tudományok rendszerében
EDZÉSTERVEZÉS.
Modern edzésmódszerek
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Triatlon. Történet o Első triatlon verseny California, USA. o ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) o Olimpiai debütálás Sydney, AUS.
Hajlékonyság.
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
-minősített közoktatási típusú sportiskola szeptemberétől induló első osztályai:
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
Egészség és sport.
Székesfehérvár, július 14.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei augusztus 11. Fadd-Dombori

A felmérésben szereplő gyerekek születési ideje: •Amint láthatjuk a felmért gyerekek kora a két év alatt, egy évvel nőtt. •Figyelni kell a folyamatos utánpótlásra, a legfiatalabbaknál ez különösen fontos!

A 300m-es futás eredmények: •A futás időeredményeket hátrányosan befolyásolták, a belépő új klubok eredményei, ezzel magyarázható az időbeni visszaesés.

300m-es futás eredmények: •Itt egy olyan régiós eredményt láthattok, ahol a felmért gyerekek összetételének változása csak abból adódott, hogy „kiöregedtek” a felmérésből, vagy újonnan kezdtek el triatlonozni.

100m-es gyors úszás és csapásszám 25m-en •Az úszásnál az idő és a csapásszám figyelembevételével azt mondhatnánk, hogy stagnálás figyelhető meg, de az úszás technikája az idei évre jelentős javuláson ment át köszönhetően a Ti munkátoknak. (edzéstervezés, tudatosabb kiválasztás, stb...)

Az osztályozott futás és úszás – ennek magyarázata •A tavalyi évre, mint ahogy azt már Kropkó Pétertől hallhattátok, óriási mértékű bővülés következett be a klubok számában, létszámában. •Rengeteg olyan klub indult, ahol a nullából kell felépíteni a technikai képzést, ez volt az oka a tavalyi visszaesésnek. •Ahol megvannak az idei eredmények, látjuk, hogy szép munkát végeztetek!

Az úszás technika javulása (meglévő idei eredményekkel)

A hajlékonyság eredményei

Az erőfejlesztés •Amint azt láthatjuk, a has és hátizom felmérések összeredménye javulást mutat. •Az ellenkező irányú változás ezen a területen adódhat abból, hogy fordított sorrendben lettek felmérve a gyerekek az előző évhez képest,vagy nagyobb figyelmet szenteltetek az előzőekben gyengébb eredményt mutatott feladatoknak •A megoldás egyértelműen: az azonos mértékű erősítés minden izomcsoportnál!

Mérleg •Az első évben a nagy mértékű létszám emelkedést sajnos még nem tudta kellőképpen ellensúlyozni a „régebbi sportolók” javulása •A második évre viszont megindult a technikai, erőnléti fejlődés is •Vannak pozitív példák, hogy a kitűzött feladatok megvalósíthatók •Ahogy a diagrammokból is kitűnik, még elsősorban a hiányok pótlásán volt a fő hangsúly •Nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt a képzések, fejlesztések között – mikor a rendelkezésre álló idő igen szűkös •Mi választottuk ezt a sportágat – itt hatványozottan igazak a fentiek

•A saját nevemben csak annyit mondhatok, hogy az edzők a versenyzőiket nagyon jól motiválták ezekre a felmérésekre is, megkaptam a maximális segítséget az egész csapattól, ahol jártam. •Nagyon jó CSAPATOKAT ismerhettem meg •Egyetlen módon lehet a csapatlétszámot növelni, megtartani, maximális rugalmassággal – fiatal segítők bevonásával (pl.: gyakornokok). Kívánom, hogy legyen erőtök és lehetőségetek, ezen feltételek elérésére!

Feladatok •Az elmúlt két év felmérései alapján is egyértelműen kiderült: Ahol a technikai képzésre nagyobb hangsúlyt fektetnek, javult a gyerekek technikája, ott az időeredmények is egyértelműen javulnak. •Az erőnléti eredmények összességében egyenletesen javuló tendenciát mutattak a felmért gyerekeknél – a hajlékonysági eredmények romlottak, ami magyarázható, az első éves jó eredményekkel (vállizület), a bokaizület lazaságának romlása az erősítések, futás eredményének következménye lehet. Fontos, hogy már ebben a korban figyeljünk oda, ezen adottságok NE ROMOLJANAK az edzések hatására. •Tudom, hogy kevés nagyon a rendelkezésre álló idő, de elsősorban a technika, az ügyesség fejlesztésén legyen a hangsúly. Valamint egy olyan légkör megteremtését érjük el, amely megtartó erőt jelent a gyerekek, szülők számára is.