Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke"— Előadás másolata:

1 Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
10+1 év & érv a szervátültetett gyerekek és családjuk rehabilitációjáért Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert én tudom - A történetem: 20 éve vagyok transzplantált, 50 éves korom után lettem sportoló. Bizonytalanság: a transzplantáció után mi következik? Mit szabad? Mi veszélyes? A közösség ereje: válaszok, és fél szavakból is értjük egymást! A sportban elért siker önbecsülést ad. 1. …mert ÉN tudom – mivel 20 éve transzplantált vagyok -, hogy mit jelent transzplantáció után a teljes bizonytalanság érzete, nem tudod, mit szabad, mit nem, mi veszélyes, mi veszélytelen…és ebben az állapotban bekerülni egy közösségbe, akik már évek óta szervátültetettek, tudják a választ számtalan kérdésemre, és érzem, hogy olyan emberek között vagy, akiknek nem kell magyarázkodnom, félszavakból is értjük egymást. Megtapasztaltam 50 évesen, hogy mit jelent a sportban elért siker; önbecsülést és másokelismerését.

3 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1

4 …mert a szervátültetett gyerekek önképe javul -
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a szervátültetett gyerekek önképe javul - Önértékelésük, önbecsülésük helyére kerül Ehhez segítséget nyújt: a sport (sportpedagógusok, edzők), a gyógypedagógus, a pszichológus, a gyógytornász 2. …mert a szervátültetett gyerekek önképe javul, önértékelésük, önbecsülésük helyére kerül – ehhez segítséget nyújt a sport (sportpedagógusok, edzők), a gyógypedagógus, a pszichológus, a gyógytornász

5 …ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe óvodába, iskolába, munkahelyükön. 3./ …mert ezáltal sikeresen integrálódnak az egészségesek közösségébe – óvodába, iskolába, munkahelyükön.

6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a szülők feszültsége, félelme oldódik, enyhül lassan megszűnik a túlféltés 4./ …mert a szülők feszültsége, félelme oldódik, enyhül, és lassan megszűnik a túlféltés.

7 …mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul -
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul - Családi kör : családterapeuta által vezetett program 5./ …mert a házaspárok egymás közti kapcsolata javul – köszönhetően a családterapeuta által vezetett Családi kör programnak.

8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert mindezek megteremtik a lehetőségét annak, hogy mindkét szülő ismét munkát tudjon vállalni, ez pedig jelentősen javíthatja a családok anyagi helyzetét, és ezáltal csökken a családon belüli feszültség is. 6./ …mert midezek megteremtik a lehetőségét annak, hogy mindkét szülő ismét munkát tudjon vállalni, ez pedig jelentősen javíthatja a családok anyagi helyzetét, és ezáltal csökken a családon belüli feszültség is.

9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert javul a beteg–orvos, illetve szülő–orvos közti kapcsolat, bizalom, mivel a kezelőorvosok rendszeres résztvevői programjainknak 7. …mert javul a beteg – orvos, illetve szülő – orvos közti kapcsolat, bizalom, mivel a kezelőorvosok rendszeres résztvevői programjainknak

10 …mert enyhül az egészséges testvér elhanyagoltság-érzése,
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert enyhül az egészséges testvér elhanyagoltság-érzése, mivel ő is ugyanúgy részese minden programunknak. Semmiben nem teszünk különbséget a szervátültetett gyerekek és az egészségesek között, se pro, se kontra. 8./ …mert javul az egészséges testvér „elhanyagolt vagyok” érzése, mivel ő is ugyanúgy részese minden programunknak, és semmiben nem teszünk különbséget a szervátültetettgyerekek és az egészségesek között, se pro, se kontra.

11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert a rendszeresen közösségünkbe járó gyerekek /fiatalok között az elmúlt 11 évben egyszer sem fordult elő, hogy valaki ne szedte volna pontosan a gyógyszerét. 9./ …mert a rendszeresen közösségünkbe járó gyerekek/fiatalok között az elmúlt 11 évben egyszer sem fordult elő, hogy valaki ne szedte volna pontosan a gyógyszerét.

12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert az újonnan érkezők számára kiváló példák azok a szinte (vagy már egészen) felnőtt fiatalok, akik már éve élnek az új májukkal, veséjükkel, és tanulnak, dolgoznak, sportolnak. 10./ …mert az újonnan érkezők számára kiváló példák azok a szinte (vagy már egészen) felnőtt fiatalok, akik már éve élnek az új májukkal, veséjükkel, és tanulnak, dolgoznak, sportolnak.

13 …mert ez a munka ad nekem életcélt…
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +1 …mert ez a munka ad nekem életcélt… Köszönöm a figyelmet! +1./ …mert ez a munka ad nekem életcélt, hogy legyen miért reggel felkelnem, ez biztosítja számomra, hogy 20 évvel a transzplantáció után, közel 70 évesen frissnek, fiatalnak, egészségesnek érezzem magam!


Letölteni ppt "Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke"

Hasonló előadás


Google Hirdetések