Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek."— Előadás másolata:

1

2 Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek és felnőtt sajátítsa el a természetjárás, a hegyi túrázás kulturált módját, ismerje meg és értékelje vidékünk tájait, természeti kincseit.

3 Programsorozatunk 2009-ben indult és az első része,,A gyerekek környezeti ismereteinek bővítése” elnevezésű program volt, amely elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyerekeinek biztosított lehetőséget hegyeink szépségének megismerésére, környezetük és egészségük óvására nevelve őket.

4 ujkj Ezen program keretén belül a gyerekek megtanulhatják a biztonságos turázást, valamint a természet szeretetét és szépségeinek megőrzését. Elsajátították az alapvető elsősegély nyújtást, láthattak vadállatokat, megtanulták hogyan kell viselkedniük, hogy saját maguk és társaik biztonsága ne kerüljön veszélybe.

5 A program folytatásaként tavaly tájékozódási versenyt szervezünk V-VIII. osztályos diákok számára, amellyel arra ösztönöztük a gyerekeket, hogy ismerjék meg helyi természeti értékeinket saját olvasmányaikon és tapasztalataikon keresztül. Közel 700 gyereket sikerült kivinnünk az iskolák segítségével és az értékes ajándékokkal jutalmazott hétvégén izgalmas versenynek lehettünk tanui.

6 2011 Idén szeretnénk még színesebbé tenni programjainkat és a tájékozódási verseny mellett egy pár napos tábort is szervezünk a gyerekeknek, ahol ismételten biztonságos körülmények között, hegyimentőink rávezetik a gyerekeket a természet szeretetétre és megbecsülésére, és természetesen olyan túlélő technikákat sajátíthatnak el, amely adott esetben életet is menthet..

7 A verseny két szakaszból áll: az első az előválogatás, míg a második szakasz a tájékozódási verseny. A versenyre ötfős csapatok nevezhetnek be egy általuk tetszés szerint választott névvel. Táborunkba olyan V-VIII osztályos tanulókat várunk, akik szívesen töltenének el pár napot a szabadban és szívesen megismerkednének a hegyimentés szépségeivel.

8 Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk azon iskolák érdeklődését is,amelyek eddig még nem jelentkeztek és bekapcsolódnak programunkba. Köszönöm megtisztelő figyelmüket


Letölteni ppt "Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések