Gárdonyi Géza: Egri Csillagok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gárdonyi Géza: Egri Csillagok Varga Endrina 7.osztály.
Advertisements

ÉvköziXxvi vasárnap C - év Lk 16,19-31 Abban az időben, Jézus a következő példabeszédet mondta: Volt egyszer egy gazdag ember. Bíborba, patyolatba öltözködött,
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Izrael „történelem előtti” kora. 0. Mi az a „történelem előtti kor”? A zsidó történetírás Kr.e körül jelent meg Kánaánban:  Az éppen megszülető.
TÁMOP C 2. ütem: Ma tégy a holnapért! - kompetencia alapú személyiségfejlesztés és módszertani megújulás az egri KERI-ben.
Deák Ferenc A haza bölcse október 17. – január 28. Készítette: Frank Ádám (11.b)
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
Pályakereső évek Gyermekkortól a János Vitézig. Szlovák származás Petrovics István mészáros Hrúz Mária mosónő, cseléd Kiskőrös születés Félegyháza.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Családi kapcsolatok újjáépítésének a segítése. „Az a tény, ha ma Magyarországon vagy bárhol a világban egy embert a bíróság elítél, és büntetés végrehajtási.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Húsvét Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és.
1. 2 káros tartalmak típusai és előfordulásuk a gyerekek védelmét biztosító szabályok, a felelősség kérdése a korhatár-kategóriák megítélése, a besorolás.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Vándor tábor Szokolya, Az Újszegedi Református Egyházközség
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
IRODALMI HŐSÖK 5. D.
Strandok üzemeltetésének természetvédelmi vonatkozásai
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Elvtársak!!!.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
„JÓT TENNI JÓ” Fejes Lívia Horváth Anna Mária Süveg Leon Kocsis Erik
Készítette: Rubik László 5/c
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
A piarista rend.
Zrínyi Ilona Elevi: Kajcsa Mónika si Mihály Denissza
Mayer József Budapest február 27.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Táborvezető: Pető Ágnes
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
VAGYOK KI, AKAROK MIT..
Mátészalkai Szakképző Iskola
a feledés definíciója:
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A digitális nemzedék Lélekszerda.
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy kedves, tiszteletre méltó tagunk, R Pap Piroska.
Albert Einstein idézetek.
Geréby-Kúria október 28-29
Diplomás Pályakövetési Rendszer
Hogyan lehet sikeresen publikálni?
Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma
Református istentisztelet
Könyvtári munkásság bemutatása
Arany János Vojtina ars poétikája.

Környezeti Kontrolling
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Norvég szakmai út Sebők András.
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
VOJTINA ARS POÉTIKÁJA Vojtina Mátyás: szlovák származású versfaragó, írók kollégájának hiszi magát.A híres Bernát Gáspár inasa. Kocsmákban adta elő a verseit.
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Madách Imre Az ember tragédiája Paulay Ede rendezésével.
A három fa Borodin:Polowerzer...
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Hagyományos megjelenítés
Anyák napjára Idézetek.
Előadás másolata:

Gárdonyi Géza: Egri Csillagok

Sikeres regénye EGRI CSILLAGOK!!! Gárdonyi Géza (Ziegler Géza), születet 1863. augusztus 3 –meghal Egerben, 1922. október 30. Író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. Sikeres regénye EGRI CSILLAGOK!!!

Gárdonyi Géza munkái: Újságírói tevékenységeki, Prózairások, Történelmi regények írása, Tézisregények írása, Költészet és műfordítás Szimpadi művek szerkeztése…

Regényei: A báró lelke, A világjáró angol, A lámpás, A kékszemű Dávidkáné, Az egri csillagok, Légrády, Láthatatlan ember, Az a hatalmas harmadik, Az öreg tekintetes, Ábel és Eszter, Átkozott józanság! Stb…….

(1.fejezet-Hol terem a Magyar vitéz?) TARTALOM: (1.fejezet-Hol terem a Magyar vitéz?) A patagban egy fiú és egy lány fürödött. Gergő és Vicuska nagyon jó barátok voltak. Fürdés közben , egyszer csak megpilantanak egy törököt. Bebújnak egy galagonyabokor hátához, ne hogy meglássa őket.A töröknek megtetszett a Szürke, a ló, de ő inkáb egy gyereket szeretett volna, mert az többet ért a lónál. De mert nem látott sehol senkit, elindult a lóval.

De Gergő bátran kibújt a bokorból, és a török után kiabált, hogy ez az ő lova. A török elmosolyodott. Odahíta magához a gyerekeket, s elrabolta őket. A rabokal teli kocsin egy tizenhét év körüli lány ,Margit, vigasztalja őket. Ezközben Cecey úr a szérűn pihen, jobágyai birkát nyírnak.Egy legényel beszélgetett. Dobó is ott volt és elmesélte, hogyan lett kőtömbbé Mórék vára. Hirtelen eszükbe jutott Vicuska.

Mindenki nagyon megijedt, és mindenki őket kereste Mindenki nagyon megijedt, és mindenki őket kereste. A patak mellett megtalálták a ruháikat, azért azt hitték, hogy belefuladtak. Ezközben a törökök az erdőben megáltak, és tüzet raktatak a magyarokal. A rabszolgák ennivalót is készítettek, de mert túlpaprikázták, nekik kelett megeni. A janicsárok aszúbort ittak. Gergő meghalotta , hogy More azt mondja a törököknek, hogy Ceceynek otthon sok kincse van.

Azt is meghaloták hogy ki fogják őt rabolni Azt is meghaloták hogy ki fogják őt rabolni. Ezt halatán Gergő megszököt Vicuskával együtt. Ceceyék már kezdték feladni, amikor megérkeztek a gyerekek. Megköszönték Gergőnek amit tet. Még egy pénzel teli török lovat is hozot. E hősieség után Dobó fiának vete Gergőt. A magyarok megtámadták a törököket, miközben a pap kiszabadította a megkötözött Jumurdszákot cserébe a talizmánjáért. S majd a pap és gergej elmentek a harcmezőre(Balaton környéke). Csupa holttest volt minden. A pap anyja is köztük volt. Két napon át csak temettek. Másnak elmentek Török Bálinthoz. A pap és Bálint a jövőjüket tervezgették. VÉGE!!!(THE END)

Még néhány kép:!!!

KÖSZÖNÖM HOGY MEGHALGATÁK BEMUTATÁSOMAT!!! Mondta: Gárdonyi Géza