MÉRÉS, ÉRTÉKELÉS, KUTATÁS A KOMPLEX ALAPPROGRAMBAN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Kutatásalapú tartalmi és módszertani fejlesztések.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
A év értékelése és a év újdonságai
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A közigazgatással foglalkozó tudományok
videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Statisztika 10 évf. 3 osztály 82 tanuló 9 évf. 4+1 osztály 118 tanuló Minden osztályt külön pedagógus javított 8 fő - részben of, ha vállalta.
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Projektmunka Földrajzolok
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
HHR.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Felhasználóképzés a kórházban
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Környezeti Kontrolling
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Iskolai szociális segítő
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
A tehetséggondozás kihívásai
Előadás másolata:

MÉRÉS, ÉRTÉKELÉS, KUTATÁS A KOMPLEX ALAPPROGRAMBAN ÉLMÉNYSULI MÉRÉS, ÉRTÉKELÉS, KUTATÁS A KOMPLEX ALAPPROGRAMBAN 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI A Komplex Alapprogram jelszava: „Tanulni élmény” – élményalapú tanulás, helye az Élménysuli Alapelve: Tanulók aktív órai részvételének biztosítása, támogatása Élményhez juttatás, diáknak, tanárnak Interaktív, a tanulók bevonásán alapuló kreatív feladatmegoldás, együtt tanulás 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI KONCEPCIÓ Átfogó szolgáltatáscsomag: Digitális Logikai Művészeti Testmozgás Életgyakorlat alapú alprogramjaival Segíti a lemorzsolódással küzdő iskolákat Tehetséggondozást, tanulók képességfejlesztést 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI KONCEPCIÓ A programhoz szükséges: Szervezeti oldal: Az intézmények szervezeti megújulása Egyéni oldal: Pedagógusok módszertani kultúraváltása (szerepe megváltozik, ismeretátadóból menedzserré válik, aki vezeti a csoportok munkáját) Az intézmények a helyi adottságaik figyelembevételével, rugalmasan alkalmazhatják a programot. 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI KONCEPCIÓ Intézményvezető: Motiválja, meggyőzi a kollégákat – Pozitív hozzáállás!!! Támogatja a megvalósítást Kommunikál a szülők felé Pedagógus: A bevezetés fázisában pluszmunkát igényel (tréningek) De, kevesebbet kell fegyelmeznie (ld. tréningek) Munkája eredményesebb lesz Siker segít a kiégés megelőzésében 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI KONCEPCIÓ Szülők: Meggyőzésük, megnyerésük elengedhetetlen Iskolával való elégedettsége javul, ha látja, hogy a gyereke sikeres, szeret iskolába járni Csökken a többi iskola (pl. egyházi iskolák) elszívó hatása 2019.07.25.

ÉLMÉNYSULI KONCEPCIÓ Tartalmi pillérei: Pedagógusok képzésekben való eredményes részvétele Alprogramok megvalósítása Szervezeti kultúra fejlesztése 2019.07.25.

Mérés, értékelés, kutatás munkacsoport feladatai A korai iskolaelhagyás megelőzésének módszereit tanulmányozza. A korai iskolaelhagyás kockázati- és védőfaktorait azonosítja. A KAP-ot, mint a korai iskolaelhagyás megelőzésének programját vizsgálja. Folyamatos adatgyűjtéssel követi a Komplex Alapprogram iskolai megvalósulását. Javaslatokat fogalmaz meg a program tökéletesítésére. 2019.07.25.

MÉRÉS, ÉRTÉKELÉS, KUTATÁS ALAPELVEI A Komplex Alapprogramot és nem az iskolákat és nem a pedagógusokat értékeli. A gyűjtött adatokat a kutatási etikának megfelelően anonimizáltan kezeli. Az adatokat harmadik félnek át nem adja, és kizárólag a Komplex Alapprogram fejlesztésére használja fel. Az önkéntes együttműködésre épít. A lehetőségekhez mérten alkalmazkodik az intézmény működéséhez. (Pl. időbeosztás stb.) Azokat az adatokat, amelyeket más dokumentumokból is meg tud szerezni, azokat dolgozza fel, újabb vizsgálatokkal nem terheli az iskolákat. 2019.07.25.

Mérési, értékelési, kutatási Események az iskolában A program indításakor interjús beszélgetés az intézményvezetővel az intézmény helyzetéről, felszereltségéről, társadalmi környezetéről, szervezeti működéséről, jellemző pedagógiai nehézségeiről, sikereiről. Az interjúkat a KAK trénerek készítették el (szóban, írásban) az első tréning alkalmával. pedagógus adatfelvétel a tanárok szakmai tapasztalatairól, terveiről, motivációiról, énhatékonyságáról. (elkészített, beadott feladatok adatainak feldolgozásával) 2019.07.25.

Mérési, értékelési, kutatási Események az iskolában A pedagógus továbbképzéseket követően Elégedettség a képzések megszervezésére és az abban közvetített szakmai tartalmakra vonatkozóan (előzetes tájékoztatás, szervezettség, gyakorlati hasznosíthatóság, újszerűség, ellenőrzések módja, képzők munkája, az e- learning megvalósítására vonatkozó tapasztalatok stb, beadott feladatok alapján). – tréneri tapasztalatok felhasználásával 2019.07.25.

TRÉNERI TAPASZTALATOK SZÁMOKBAN 2018. június 18-30. 2018. augusztus 21-30. 25 iskolában tartottunk tréninget 5 Nyíregyházi Tankerület 11 Kisvárda Tankerület 5 Karcag Tankerület 20 tréner, 65 tréning ( 30 június, 35 augusztus) 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK ÖSSZEGZÉSE KAK A trénerek szerint a program tartalma, módszerei jelentős mértékben hozzájárultak a célok eléréséhez Legnépszerűbb feladatok: tréning feladatok (pedagógiai kulisszatitkok, én vagyok az egyetlen, építsünk iskolát, egy lépéssel közelebb) Résztvevők motiváltsága: 4,3 (ötfokú skála), a résztvevők többsége motivált volt. Ok: egy újabb képzés, ami után nem fog történni semmi. Már várták a szünetet, évkezdéssel kapcsolatos teendők. A tréning végére jellemzően nőtt az érdeklődés. Egyetlen esetben sem volt zavaró, hogy az intézményvezető jelen volt a tréningen, sőt inkább segítséget jelentett. Probléma: ha nem voltak megfelelően tájékozottak (beadandó feladatok, regisztrációs problémák, nagy meleg, internetes hozzáférés, hozzárendelések) 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK DFHT Minden tréner szerint a program tartalma, módszerei teljes mértékben hozzájárultak a célok eléréséhez. Legnépszerűbb feladatok: (nyári rajz, darabolt négyszögek, bingó, tücsök és a hangya, mestertervező, szimulált órák, ablak-módszer, nevelési szituációk – nyílt végű feladatok) Résztvevők motiváltsága: 4,1 a résztvevők többsége motivált volt. Ez volt a nyári szabadság előtti utolsó tréning, nehéz volt a nyílt végű kérdések megfogalmazása Itt sem volt zavaró, ha az intézményvezető jelent volt, inkább örültek annak, hogy ő is együttdolgozik velük. Probléma: Nem volt, eleinte előfordult, hogy szkeptikusak voltak a módszerrel kapcsolatosan „csodamódszer”, de a tréningek végére sikerült megismerni a DFHT módszerét. A beadandó feladatok egyetlen esetben sem jelentettek problémát. 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK –ÉLETGYAKORLAT ALAPÚ ALPROGRAM A trénerek szerint az alprogram tartalma jelentős mértékben hozzájárul a cél eléréséhez, bár hosszúnak találták az elméleti részt és több, konkrét gyakorlatot javasoltak beépíteni az alprogramba. Ezeket a javaslatokat, a további tréningeken már megvalósítani kívánjuk. Legnépszerűbb feladatok: konkrét tanórák megbeszélése, óravázlatok közös elkészítése, szakértői mozaik, identitáscsillag, hajlított véleményvonal. Jellemzően a trénerek kihagyták az intézményi dokumentumok elemzését, nem tartották az alprogramhoz kapcsolhatónak. Résztvevők motiváltsága: 4,0 a résztvevők többsége motivált volt, főként a konkrét órák elemzésénél volt ez észlelhető Probléma: A trénerek javasolták a kézikönyv átdolgozását. Az intézményvezetők jelenléte segítette a feladatok megoldását, óravázlatok elkészítését, kimondottan hasznosnak tartották a résztvevők. 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK – MŰVÉSZETALAPÚ ALPROGRAM Minden tréner szerint a program tartalma, módszerei teljes mértékben hozzájárultak a célok eléréséhez. Legnépszerűbb feladatok: ötletmátrix, pályaorientációs feladatok, interjúztató feladatok. Mivel a kézikönyv inkább vázlat volt, ezért a trénereknek nagy volt a szabadságuk. Javaslat pontosabb és részletesebb feladatleírások a kézikönyvekbe. Résztvevők motiváltsága 4,7. Az új módszerek iránt nagy volt az érdeklődés. Az intézményvezetők két helyen vettek részt a tréningen. Itt sem volt semmi gond ebből. Probléma: Nem volt jellemző probléma 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK – LOGIKA ALAPÚ ALPROGRAM Minden tréner szerint a program tartalma, módszerei teljes mértékben hozzájárultak a célok eléréséhez. Legnépszerűbb feladatok: játékok Dienes készlettel, tangram, oware, kártyajátékok, táblás játékok, vizualitást fejlesztő feladatok, kreativitást- fejlesztő kooperatív feladatok. Változtatási javaslat: Minden feladatnál fontos lenne feltüntetni a megoldó kulcsokat. Résztvevők motiváltsága: 4,8. Szinte nem volt olyan résztvevő, aki ne lett volna motivált. Probléma a képzési felületet a résztvevők egy része nem tudta elérni, ezért az online leckék tartalmára nem lehetett építeni. 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK – DIGITÁLIS ALPROGRAM A trénerek szerint az alprogram tartalma jelentős mértékben hozzájárul a cél eléréséhez, de a képzésre szánt időt kevesellték. Legnépszerűbb feladatok: kollaboratív alkalmazások (Google Drive), Padlet, tankocka, szófelhő, Redmenta Résztvevői motiváltság: 4,2 A résztvevők többsége motivált volt. Intézményvezető nem vett részt ezeken a tréningeken. Probléma volt, ha nem számítógépes teremben volt a tréning vagy nem volt internetes elérhetőség, az eltérő mértékű előzetes ismeretek miatt kevés volt az idő a feladatokra. 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK – TESTMOZGÁS ALAPÚ ALPROGRAM Minden tréner szerint a program tartalma, módszerei teljes mértékben hozzájárultak a célok eléréséhez. Legnépszerűbb feladatok: tantárgyak közötti kapcsolódást bemutató feladatok, bemutatkozás különböző szempontok szerint, tanítási órákon történő testmozgás lehetőségeinek alkalmazása. Résztvevői motiváltság: 4,4 , azaz szinte alig volt olyan résztvevő, aki ne lett volna motivált Nem jelentett problémát, hogy az intézményvezető részt vett a tréningen. Probléma a feladatok egy része a testnevelés tanítás módszertani részével foglalkozott, ez nehéz volt azok számára, akik nem tanítanak testnevelést. 2019.07.25.

TRÉNERI VÉLEMÉNYEK ÖSSZEGZÉSE A program tartalma, módszerei szinte teljes mértékben hozzájárulnak a program céljainak megvalósításához. Az esetleges hiányosságokat, észrevételeket javítjuk és a kézikönyveket ezeknek megfelelően készítjük el. Nem volt gond a résztvevők motiváltságával, jellemzően jó hangulatú, élményszerű tréningek voltak. Szerencsés volt, ha egy tréner többször is ugyanazzal a csoporttal találkozott, a második, harmadik találkozás hatékonyabb volt. Sehol nem jelentett problémát, ha az intézményvezető részt vett a tréningen. Jellemzően a pedagógusok elfogadták, hogy beadandó feladatokat kell készíteniük, főként, hogy a feladatmegoldásokat megbeszélték, gyakorolták, így kompetenciafejlesztésként értelmezték és törekedtek annak időben történő elkészítésére. Jellemző volt, hogy a beadás előtt a trénereknek elküldték véleményezésre és ezek után töltötték azokat fel. 2019.07.25.

Mérési, értékelési, kutatási Események az iskolában A program évközi megvalósításának időszakában (1) intézményvezetői tapasztalatok a megvalósítás előrehaladásáról (a KAP-al kapcsolatos kihívások sikerek, pedagógusok bevonódását befolyásoló tényezők, tudásmegosztás, tervezés, koordináció stb.) fókuszcsoportos beszélgetések a tanárokkal a programhoz kapcsolódó szakmai tapasztalataikról 2019.07.25.

Mérési, értékelési, kutatási Események az iskolában A program évközi megvalósításának időszakában (2) tanulóvizsgálat a diákok énképére, tanulmányi sikerességére vonatkozóan szülővizsgálat arra vonatkozóan, hogy a szülők mit érzékelnek a Komplex Alapprogram iskolai bevezetéséből. 2019.07.25.

Mérési, értékelési, kutatási Események az iskolában A kipróbálási (pilot) szakasz zárásának időszakában Pedagógus kérdőív a tapasztalatok összegzésének és a program értékelésének céljával. Intézményvezetői kérdőív a Komplex Alapprogram intézményi tapasztalatainak összegzése és a program fenntarthatóságának megvitatása céljával. 2019.07.25.

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Kerülő Judit (kerulo.judit@nye.hu)