KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

Eucharisztia liturgiája
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
„Honnan jön segítségem?”
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Bibliaismereti alapok
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Nagyböjt első hete.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
A békéltetés szolgálata
A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
NAGYBÖJT 2012 …az újrakezdés lehetősége…
A Biblia.
Az Újszövetség könyvei
Jászberényi Gyülekezet. ENGEDELMESSÉG (uralkodás, alávetettség). 2011
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Az Élet Igéje szeptember.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Az első csoda: Kánai Menyegző
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
A „hegyi beszéd” (Mt 5, 1-7, 28.): az evangélium „radikalitása”.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
18. óra Világvallások.
Kialakulása, nyugati és keleti
A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Igeolvasás.
Urunk megkeresztelkedése
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Törvény alatti állapot:
A gyenge szól: Erős vagyok, És a szegény felkel, így szól:
ENGEDELMESSÉG. (uralkodás, alávetettség). Jászberény, március 20
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Kérdések az alkalomhoz:
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
AZ ÚJSZÖVETSÉGI EKKLÉZSIA II.
Apostoli, Niceai hitvallások
VIII. A Szentlélek Isten
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
Előadás másolata:

KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja Logos-Hungary Keresztény Főiskola KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja Miskolc, 2009.05.02. Előadó: Abonyi Sándor

Keresztyén = Krisztus követő Stabilitás, növekedés Jézus Krisztus A ház példája a hívő életében - bölcs ember kősziklára építi házát Máté 7:24-25 - a szegletkő Jézus Krisztus - apostolok és próféták alapköve Ef. 2:20-22 - minden hívő egy élő kő 1Péter 2:5-6 élő kövek KŐSZIKLA = JK Szegletkő, JK, az első apostol Az apostolok és próféták alapja Alaptanítások (alapok lerakása)

Keresztyén = Tanítvány Minden hívő tanítvány kell, hogy legyen! „tegyetek tanítványokká minden népeket” Máté 28:19 „a tanítványokat először Antiókhiában nevezték keresztyéneknek.” Ap.csel. 11:25-26 2. Tanítvánnyá válás egy folyamat „Péter pedig monda nékik: Térjetek meg (1) és keresztelkedjetek meg (2) mindnyájan Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára, és veszitek a Szent Szellem ajándékát (3) ….. szakasszátok el magatokat e gonosz nemzetségtől (4) ,…akik azért megkeresztelkednek; és hozzájuk csatlakoznak (5) azon a napon…” Ap.csel. 2:38-41 3. Ki a tanítvány? - az első 12 Máté 10:5-8; - az őket követő 70 Lukács 10:1-9

Elszakadás a világtól A tanítványság feltétele: nem lehet tanítvány ha valaki jobban szereti a családját, mint Jézust ha valaki nem veszi fel a keresztet minden nap Lukács 14:26-27 ha valaki kényelmes „A rókáknak vagyon barlangjuk és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs hová fejét lehajtania” Máté 8:20 ha valaki jobban szereti a pénzt, mint Jézust (gazdag ifjú példázata) Máté 19:16-23

Minden hívő papsága Nincs felszentelt pap - „laikus hívő”megkülönböztetés! 1. Felkenetés Istentől mindenkinek papi szolgálatra: - SZSZ kitöltetése minden testre Ap.csel. 2:16-17 2. Mindenki kap szellemi ajándékokat szolgálatra: - Mindenkinek használni kell a SZSZ ajándékait 1 Kor. 12:7; 14:26 - Békéltetés szolgálata 2 Kor. 5:18 - Szellemi áldozatokat áldozva megmenteni embereket 1 Péter 2:9

Alapok lerakása - Alaptanítás Alaptanítás, amit a hívők életében le kell fektetni: - kellenek emberek, akik lerakják az alapot 1 Kor. 3:10-11 - hallani kell az Igét és megcselekedni azt Lukács 6:47-48 Vannak Krisztusról szóló alap tanítások Zsidó 6:1-2 Megtérés a holt cselekedetekből Hit Istenben Keresztségek (bemerítés vízbe, SZSZ keresztség), Kézrátétel 5. Halottak feltámadása Örök (végső) ítélet Az alapokat egyszer, de alaposan kell lerakni!

Példaképek fontossága, szerepe Példakép az, akit követnek: Jézus Krisztus a tökéletes példakép Márk 8:34 hiteles személyek (vezetők), akik példaképek „Legyetek az ÉN (Pál) követőim, mint én is a KRISZTUSÉ” 1 Kor. 11:1 „A köztetek lévő presbitereket kérem én (Péter apostol), a presbitertárs. Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, mint példányképei a nyájnak.” 1 Péter 5:1-3 NEM (csak) tanításokat követünk „Te pedig követted az én tanításomat, életmódomat, szándékomat, hitemet, hosszútűrésemet, szeretetemet, türelmemet, üldöztetéseimet, szenvedéseimet,….. 2 Tim 3:10-11 Hiteles személyek, keresztyén jellem fontossága!!!