KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ISTEN HOZOTT A KERESŐK ÓRÁJA MÁSODIK ELŐADÁSSOROZATÁN
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Copyright B. McNutt A BIBLIA rövid vázlata Copyright B. McNutt
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
A Biblia Isten szava.
A Biblia keletkezése, nyelvei és fordításai
? ? ? ? ? Kicsoda Jézus ? ? ? ? ? ? ? ? ?.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Keresztény tanítás Jézus Krisztusról
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
IGAZ-GYŐNGYŐK.
A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Nagyböjt első hete.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Az élet igéje május.
A Biblia.
Az Újszövetség könyvei
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
ÖT TALÁLKOZÁS.
Jászberényi Gyülekezet. ENGEDELMESSÉG (uralkodás, alávetettség). 2011
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Az Élet Igéje október.
Az Élet Igéje szeptember.
Bevezetés az Ószövetségbe
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR
Advent III Vasárnapja A-év
Jób könyve 1.. Játék Helyezzük Istent középpontba a tanulmányozás során Jeremiás 29:11-13 Zsoltárok 33:4-7,,Mert amit Isten kimond, az élő beszéd, erőteljes.
Jézus és a tízparancsolat
 Világ keletkezése  Régészet - Hettiták Sargón Dávid király Poncius Pilátus 1961.
18. óra Világvallások.
János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Kialakulása, nyugati és keleti
A. Az „Ige” kifejezés. János evangélista Jézus Krisztusról mint az „Igéről” ír: - a görög szövegben a Logosz szó szerepel. János a görög filozófiából veszi.
Református istentisztelet
Jézus életének főbb eseményei és tanításának legfontosabb elemei
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Törvény alatti állapot:
Felszólító igék Máté evangéliumában
JÉZUS ISTENSÉGÉBE VETTET HIT ALAPJAI
PSZE Történelem kurzus 2017 őszi félév 1. Kőszeghy Miklós
Református istentisztelet
ENGEDELMESSÉG. (uralkodás, alávetettség). Jászberény, március 20
AZ ÚJSZÖVETSÉGI EKKLÉZSIA II.
AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
A) Jézus Krisztus személye
A teremtő és gondviselő Atya
VIII. A Szentlélek Isten
A Teozófiai Társulat küldetése
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK Logos-Hungary Keresztény Főiskola KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK II. Szentírásról Miskolc, 2009.05.02. Előadó: Abonyi Sándor

A Biblia nem történelem vagy földrajzkönyv! A Szentírás lényege A Szentírás Isten írott Igéje - amit leírtak Isten kinyilatkoztatásából. Isteni tekintélyű - abszolút igazság, ugyanakkor szelektív, nem tartalmazza Isten összes tudását Isten üzenete - az emberiséghez, nem tartalmazza az összes emberhez szóló kijelentést (ezért szükséges a SZSZ) Isten akarata - az ember (teremtett világ) jóléte, a Krisztusba vetett hit által a bűn alól felszabadulva lehetséges. ------------------------------------------------------------------------------- A Biblia nem történelem vagy földrajzkönyv! Időpontok, királyok – együtt uralkodók, földrajzi helyek gyakran kutatást igényelnek. Általános eligazodást ad!

A SZENTÍRÁS mint ALAP ISTENTŐL IHLETETT 2Tim. 3:16 IGAZ János 17:17 TISZTA Zsoltár 12:7 ÖRÖKÉRVÉNYŰ Zsoltár 119:89, 160 BIZTOS, MEGBÍZHATÓ 2 Péter 1.19 TELJES, FEL NEM BONTHATÓ János 10:35 Életünket építhetjük rá, mert Isten bizonyságot tesz róla, hogy PRÓFÉCIÁI, jövendölései BETELJESEDTEK - JÉZUS a keresztény TAPASZTALATOK IGAZOLJÁK.

Jézus Krisztus bizonyságtétele a Tóráról GYŐZELEM SÁTÁN FELETT a pusztában Máté 4.6-7 - „Mert meg van írva” – Sátán az Igét alkalmazza - „Viszont meg van írva” – Jézus Igével válaszol HEGYI BESZÉD ÜZENETE Máté 5.17-18 - Jézus nem a törvény és próféták eltörlésére jött - hanem, hogy betöltse azokat. Ige + Szent Szellem = Győzelem

Jézus Krisztus viszonya az Ószövetséghez A Törvény és próféciák betöltésére jött Jézus Krisztus FÖLDI ÉLETE az ószövetségi igék beteljesítése volt. Teljes tekintélynek fogadta el TÓRA (Törvény) + PRÓFÉTAI ÍRÁSOK

Jézus Krisztus viszonya az Újszövetséghez de üzenetének továbbadását megparancsolta tanítványainak (Máté 28.19-20) Jézus egyetlen szót sem írt Az Újszövetség PONTOSSÁGA a Szent Szellem KONTROLLJA EVANGÉLIUMOK, LEVELEK, PRÓFÉTAI ÍRÁSOK

A Teljes Írás összesen 66 könyv. Sok egyéb (apokrif) irat is van. KANONIZÁCIÓ 1. Kánon fogalma – zsinórmérték, norma, szabály 2. Az ÓSZ-i kánon kialakulása (39 könyv) – Kr.u. 1. században - a szerzők: próféták 3. Az ÚSZ-i kánon kialakulása (27 irat) - a IV. században végén - Valamennyi irat az apostoli korban keletkezett - a szerzők: apostolok és munkatársaik A Teljes Írás összesen 66 könyv. Sok egyéb (apokrif) irat is van.