Köteles játékfüzér Készítette: Kunné Darók Anikó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vonalbírói tevékenység. Vonalbírók szerepe •Részei a mérkőzés játékvezetői testületének •Magas szintű mérkőzésen elengedhetetlen a működésük •Fontos szerepük.
Advertisements

Sor láncolt ábrázolással
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
Készítette: Cserepes Béla – Heim Attila Chart 1 Szabálytalan elzárás (8:2) 12 Rossz időzítés: későn történő elzárás. Rossz elzárás: aktív elzárás lábhasználattal.
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Ügyességfejlesztés az alsótagozatban
Óvoda.
Szülői elégedettség mérés eredménye
Kis csoport szeptember
élménypedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei a tanitásban
ARCHAEOVI – ŐSÖDE AVAGY… Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodája „Matrica” Múzeum és Régészeti Park.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A Belga LSZ fejlesztési terve
Készítette: a Dalai Láma
Képességfejlesztés gyermek korosztályban
Matematika II. 4. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Műszaki térinformatika ágazat tavaszi félév.
Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
A torna felosztása.
Mezők és dombok vannak ott a mi kis barátainknak. a mi kis barátainknak. Ahol futkározhatnak és játszhatnak együtt a kis játszhatnak együtt a kis.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
Szabadrúgások.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
A les.
Ugródeszka használata
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Korai hidroterápia a családban
Speciális tanulási nehézségek
METSZÉSI FELADATOK.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
LayerManager,TiledLayer Léczfalvy Ádám
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Az első és második nyelv elsajátítás elméletei
Szép napot.
Varázslatos játékok iskolába készülőknek
Az szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.
A „diszes” problémák korai jelei
Jó gyakorlat bemutató.  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek.
Változások az Óvodai nevelés országos alapprogramjában: kihívások, feladatok Pécs-Kecskemét-Budapest, 2010 MOZGÁS avagy tennivalók az óvodai testnevelés.
A maszatolástól az írásig Ungár Ágnes
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
Jól vigyázz kicsi kéz Gyermekének.
Nem minden az aminek látszik…
Tanulási nehézségek 5/3.
Jó játék a mozgás !.
Variálható Sport Létra 3D a kosárlabdázók fejlesztésében
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal szakiskolás tanulók fejlesztésére 20 órás gazdagító szakköri program tapasztalatai Balatonalmádi Szabó.
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
A malomjáték algoritmusa
Készítette: Horváth Zoltán
Térbeli tájékozódás fejlesztése
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Oszlop, lámpa automatikus elhelyező program bemutatása.
14. Szabály Büntetőrúgás.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Matematika verseny nyolcadik osztályosoknak a Vasváriban
Előadás másolata:

Köteles játékfüzér Készítette: Kunné Darók Anikó

Háló létrehozása Babzsákdobáló „X-től kapom, Y-nak dobom.” A játék a játékvezetőtől indul és az utolsó dobás is hozzá érkezik. Első körben bevéssük a babzsák útját, (későbbiekben ez lehet a fonál útja), majd több babzsákot indítva, egy kellemes, vidám, bemelegítő játékot játszhatunk a csoporttal. Majd ebben a sorrendben egy folytonos, nagy gombolyagot elindítunk a körben állók között. Ezt köthetjük pozitív üzenetekhez, vagy egy egyszerű memória játékhoz. A kör rendje azért hasznos, mert többször elővéve a játékot, a hosszú távú memóriát is működtetjük, ill. bevésődik a játék „koreográfiája”.

„Járd le azt a vonalat, amit te gurítottál!” Visszaköszön a babzsákos játék, X-től kapom, Y-nak dobom sorrendje. Séta közben mondókázhatunk, dalolhatunk. Ha rövid a mondóka gyorsabban, nagyobbakat lépdelünk, ha hosszabb a vers, dal lassabban, aprókat lépünk.

„Sétálhat szabadon, a vonalon, akinek megérintem a vállát „Sétálhat szabadon, a vonalon, akinek megérintem a vállát. „Használd a kereszteződéseket, válts irányt!” „Miután jól összekeveredünk, emlékezz, ki volt melletted eredetileg!” ( Ismét előkerül az eredeti, babzsákkal kialakított kör-rend.)

Először minden második gyermek magasban tartja a kötelét, a mellettük állók lent. A játékvezető beáll egy játékos helyére, így ő végigjárhatja, bújhatja a térhálót. Következő lépésben minden második gyermek a jobbra mellette levő lábára akasztja a fonalát, így egy gyermek egyet fog fent a kezében, egyet beakaszt lent a lábába és kész a térháló, már a csapat egyik fele mozoghat a „lézermezőben”, majd csere.

Felnőtt és gyermek a lézer mezőben

Egy golyót gurít egy játékos, majd megnevez a körben egy gyermeket, aki szökdelve, úgy, hogy vonalra ne lépjen, felveszi a golyót, majd kiugrál a hálóból és ő gurít. Nehezíthetjük egy lábon ugrálással, vagy azzal, hogy ugyan azon az úton kell visszaszökdelnie, ahogy a hálóba bejutott a golyóért. Arra ösztönzöm a gyerekeket, hogy amikor a golyó megáll a hálóban, az attól legtávolabb esőnek adja a feladatot.

Háromszögek, négyszögek… felfedezése

Téri tájékozódás „Ki ül, vagy áll előtted, mögötted...?” A játék továbbjátszható, ha a játékvezető másik irányba fordítja a hálóban a csoportot, és változnak a viszonyok. „Most ki áll tőled kicsit jobbra a hátad mögött?”

Összegzés Készség képességfejlesztés Szabálytudat Memória Szem-kéz koordináció Társas kapcsolatok, együttműködés Téri viszonyok Síkidomok Nagymozgások ( egyensúlyozás, bújás, dobás, gurítás ugrások, szökdelések ) Logikus gondolkodás Megjegyzés A játék egy keretet, eszközt ad, különböző tevékenységhez köthetően. Elővehetjük matematikai, énekes-mondókás-verses, mozgásos, anyanyelvi, csapatépítő céllal.