Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel."— Előadás másolata:

1 Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés

2 Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel pontokat szerezzenek. A labdát lehet:  hordani  passzolni  esetenként rúgni.  A játékot az a csapat nyeri, amely a játékidőn belül a legtöbb pontot szerzi.

3 A pálya  A játék egy 120 yard (110 méter) hosszú és 53 1/3 yard (49 méter) széles, téglalap alakú pályán zajlik. A hosszanti szélen lévő vonalak az (1) oldalvonalak, a rövid szélen lévők az (2)end line-ok. A pálya két végén vannak a (3) goal line-ok, amelyek egy 100 yard hosszú pályarészt fognak közre. Pontot szerezni az (4) endzone-nak nevezett, 10 yard széles területen lehet, amely a goal line-tól az end line-ig tart. A pályát 5 yardonként az úgynevezett (5) yard line-ok keresztezik. Az oldalvonalakkal párhuzamosan található két vonalsor neve (6) hash mark. A labda minden játékkezdéskor a hash markok között van.  Az endzone mögött található a 18,5 láb (5,64 méter) széles kapu, amelynek alsó része 10 láb (3,05 m) magasan kezdődik. A sikeres rúgás feltétele az, hogy a labda e (7) keresztrúd fölé és a (8) kapufák közé kerüljön. Biztonsági okokból a kaput tartó pózna szivacsos anyaggal van borítva, elkerülendő az ütközésből eredő sérüléseket. 11 2 2 3 3 4 4 5 5 66 7 8 8

4 Posztok

5 A mezszámok általános kiosztása  1–19: irányító, rúgó, punter  10–19: szélső elkapó  20–49: futó, cornerback, safety  40–49: tight end (ha 80–90 között nincs szabad szám), linebacker (ha 50–59, illetve 90–99 között nincs szabad szám)  50–59: támadófal, linebacker  60–79: támadófal, védőfal  80–89: szélső elkapó, tight end  90–99: linebacker, védőfal

6 Felszerelés Sisak Nadrág protektorokkal Vállvédő

7 Cheerleaderek Az amerikaifutballban a játékok közötti szünetekben különféle show-kal fokozzák a hangulatot, ilyen a pompomlányok, azaz a cheerleaderek koreográfiája is, amely a tánc, az aerobic és az akrobatika elemeiből áll össze. Kezdetben a csapatok biztatását szolgálta, de mára már a pompomlányoknak külön bajnoksága, szépségversenye és magazinja van

8 Miskolci Egyetem Csapata és Cheerleaderei

9 Az Amerikai Futball és Cheerleading szakosztály 2011 februárjában alakult meg a Miskolci Egyetemen. Az alapításkor a szakosztály céljának tűzte ki a sportág egyetemi szinten történő bevezetését, a ’college football’ elterjedését hazánkban. Hosszútávon egyetemi liga megalakítása illetve megfelelő utánpótlás rendszer kialakítása szerepel a szakosztály jövőképében. A Miskolc Lions az ország első csak egyetemistákból álló amerikai football csapata. A Black Cats a szakosztály legalább olyan fontos részét képezi, mint a football csapat. A Cheerleading sokkal több, mint szurkolás. A cheerleading önálló sportág, mellyel fellépéseken, országos versenyeken is részt vehetsz amellett, hogy a fiúk mérkőzésein vezetitek a szurkolást. A Lions nem csak egy csapat. A Lions egy közösség.

10


Letölteni ppt "Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések