„Az ÁSZ a jó gyakorlatot közkinccsé teszi, az információkat és tudást átadja a közpénzfelhasználóknak.” Fókuszban az önkormányzatok gazdasági társaságai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
SZÁMVITEL MSC 2012/2013 SZIGORLATI TÉTELEK Pénzügyi számviteli elemzések.
Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
Kérdések a gazdálkodás, pénzügy fejezethez. 1. Egészítse ki a mondatot! A pénzügyek igazgatásának….. része van. A ………… igazgatása, és a……….. Igazgatása.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
A fogyasztók és a tulajdonosok elvárásait megvalósító cégvezetés, gazdálkodás Előadó: Katona Sándorné gazdasági igazgató Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
Kaposvár megyei jogú város önkormányzata gazdálkodási rendszerének évi ellenőrzése Warvasovszky Tihamér – alelnök Dr. Sepsey Tamás -főigazgató-helyettes.
HULLADÉKKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁK A KÖZSZOLGÁLTATÓK SZOLGÁLATÁBAN Január 21. Nagy Bálint ügyvezető.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
1 Beszámoló összeállítása Kérdések – feladatok. 2 Bevezetés A törvényi változások alkalmazása Elmélet – gyakorlat közötti összhang megteremtése Mérlegcsoportok.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
Könyvvizsgálati dokumentumok áttekintése. Minden olyan információ, ami a könyvvizsgálói vélemény kialakításához fontos és lényeges a könyvvizsgálati dokumentáció.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Adományok adózási kérdései
Összeállította: Horváth Józsefné
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
A gyógyítás (hézagos) gazdasági alapjai
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
SZÁMVITEL.
AZ AUTÓBUSSZAL VÉGZETT MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS ELINDÍTÁSA, HÁROM HÓNAPOS TAPASZTALATA DEBRECENBEN Budapest, Millenáris,
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
SZÁMVITEL.
Az „Út a munkához” program évi változásai
SZÁMVITEL.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
SZÁMVITEL.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
SZÁMVITEL.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Mit érdemes a belső ellenőrzésnek vizsgálnia október 17.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Önkormányzati Pénzügy „Változások”-2010 Budapest
Számvitel I Dr. Kiss Árpád Ph.D. Bejegyzett Könyvvizsgáló
Környezeti Kontrolling
Számviteli alapok 2018.
Dr. Benedek Mária felügyeleti vezető
A VÁLLALKOZÁSOK VAGYONA
Előadó: Salamon Ildikó felügyeleti vezető Budapest, március 22.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Az állami tulajdonú társaságok számvevőszéki ellenőrzésének tapasztalatai Előadó: dr. Nagy Imre felügyeleti vezető Budapest, szeptember 27.
Egészségügyi gazdálkodó szervezetek ellenőrzése
Az „Út a munkához” program évi változásai
A kórházak ellenőrzési tapasztalatai
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

„Az ÁSZ a jó gyakorlatot közkinccsé teszi, az információkat és tudást átadja a közpénzfelhasználóknak.” Fókuszban az önkormányzatok gazdasági társaságai Ellenőrzési tapasztalatok „Jó gyakorlatok” konferencia és képzési szeminárium Állami Számvevőszék Budapest Előadó: dr. Horváth Margit számvevő igazgató felügyeleti vezető 2019.01.03.

AZ ÖNKORMÁNYZATI ALRENDSZER ELLENŐRZÉSE Kulcskontrolokon keresztül, változatos összkép Belső kontroll ellenőrzések Négy fő pénzügyi kockázat: 1. működés, 2. felhalmozás, 3. nem fizetés, 4. többségi GT-K veszteségesek Pénzügyi helyzet ellenőrzése Vagyongazdálkodási tevékenység szabályszerűsége - kockázatok feltárása Önkormányzati gazdasági társaságok Kockázat alapú kiválasztás ÖKOMER alapú ellenőrzés 2019.01.03.

ÖNKORMÁNYZATI GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ELLENŐRZÖTT ÖNKORMÁNYZATI GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK – bővülő ellenőrzési tapasztalatok 180 jelentés 2011-2015. 49 jelentés 2016. 80 jelentés 2017. 51 jelentés ELEMZÉSEK – Rendszerszintű értékelések 2019.01.03.

ÁSZ ELEMZÉS I. – Önkormányzati gazdasági társaságok Elemzett időszak: 2011-2014. évek 102 önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása 106 önkormányzati gazdasági társaságra önkormányzatok lakosságszáma szerint 4 csoport (5 ezer fő alatt; 5-10 ezer fő között; 10-50 ezer fő között; 50 ezer fő felett) Elemzés címe: „Az önkormányzatok tulajdonában álló gazdasági társaságok működésének tapasztalatai” Négy kockázati terület: közfeladat-ellátás, tulajdonosi joggyakorlás, önkormányzatok pénzügyi stabilitása, gazdasági társaságok pénzügyi stabilitása Új MEGKÖZELÍTÉS – ÖSSZEVONT KOCKÁZATOK A tulajdonosi joggyakorlás minősítésénél 2019.01.03.

ÁSZ ELEMZÉS I. – Középpontban a pénzügyi stabilitás Az önkormányzatok pénzügyi stabilitása A gazdasági társaságok pénzügyi stabilitása Tapasztalat: nagyvárosoknál csökkent a kockázat a többi településeknél nem volt határozott trend – az adósság-konszolidáció kedvező hatása a népességszám csökkenésével növekedett a kockázatosként értékelt önkormányzatok aránya Tapasztalat: a települések népességszámával növekedett az ott működő nyereséges társaságok aránya romlott a jövedelmezőség 2019.01.03.

ÁSZ ELEMZÉS I. - Elemzés hipotézise az önkormányzatok működési, gazdasági kockázatai a társaságok működésére (kockázataira) közvetlenül kihatnak HIPOTÉZIS IGAZOLÓDOTT A lakosságszám csökkenésével növekednek az önkormányzatok és gazdasági társaságaik működését, közfeladat-ellátását érintő kockázatok. 2019.01.03.

ÁSZ elemzés II. – Hulladékgazdálkodó társaságok Elemzés címe: „A méretgazdaságossági szempontból sérülékeny hulladékgazdálkodó társaságok ellenőrzése során tapasztalt hiányosságok kezelésének lehetőségei” Elemzett időszak: 2014-2016. évek 18 önkormányzati társaság átlagos mérlegfőösszeg 90 M Ft éves átlagos árbevétel 133 M Ft Megállapítások: 11 sérülékeny önkormányzati társaságra . 2019.01.03.

ÁSZ elemzés II. – Sérülékenységi kritériumok HATÁRÉRTÉK ELLÁTOTT LAKOSSÁGSZÁM 10.000 FŐ ÁRBEVÉTEL 300 MFT HULLADÉKGAZDÁLKODÁS BEVÉTELE 150 MFT MÉRLEGFŐÖSSZEG 100 MFT SAJÁT TŐKE STATISZTIKAI LÉTSZÁM 25 FŐ ELLÁTOTT KÖZFELADATOK SZÁMA 2 DB 2019.01.03.

ÁSZ elemzés II. – A sérülékeny csoport megfelelősége (TEVÉKENYSÉGI ÉS SZERVEZETI DIMENZIÓ) 2019. január 3.

ÁSZ elemzés II. – Hipotézis, fő üzenet A méretgazdaságossági szempontból sérülékeny társaságok nehezebben tudnak alkalmazkodni a piaci és a jogszabályi környezet változásaihoz, eszközrendszerük esetenként nem elégséges a problémák megfelelő kezelésére IGAZOLÓDOTT Az üzemméret csökkenésével a működés szabályozottsága, szabályszerűsége romlott. A gazdálkodási és működési kockázatok csökkentése a közszolgáltatás fejlesztésén, a menedzsment hatékonyabb munkáján, valamint a tulajdonosok, az ellenőrző- és felügyeleti szervek felelős tevékenységén keresztül valósulhat meg. 2019.01.03.

ÁSZ ELEMZÉS I. és II. Következtetések Az önkormányzatok, mint tulajdonosok részéről a „felelős vállalatirányítás jegyében” A gazdasági társaságok vezetésének szóló teljesítendő célok, kritériumok meghatározása, azok következetes számonkérése jelentősen támogathatja az eredményesebb gazdálkodást. A menedzsment közreműködésével A társaságoknál jelentősen mérsékelhetők a pénzügyi-gazdálkodási és működési kockázatok a belső kontrollok kiépítésének és működtetésének erősítésével. 2019.01.03.

2019.01.03.

ÖNKORMÁNYZATI GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ELLENŐRZÉSE 2017. 51 önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 88% kizárólagos 10% többségi 2% kisebbségi önkormányzati tulajdon Tulajdonosi viszonyok 94% kizárólagosan, vagy egyéb tevékenysége mellett Közfeladatot ellátók 96% rendelkezett közszolgáltatási, feladat-ellátási, üzemeltetési szerződéssel Feladat-ellátási szerződések 18% rendelkezett vagyonkezelt vagyonnal Üzemméret: 37 NAGY 14 KISEBB Vagyon-kezelés 2019.01.03.

TULAJDONOSI JOGGYAKORLÁS 90% szabályszerű tulajdonosi joggyakorlás Jellemző hiányosságok: nem készült közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv, nem alkották meg a javadalmazási szabályzatot, nem működött, szabálytalanul működött az FB, (beszámoló írásbeli elfogadása, FB ügyrend hiányzott), nem végzett ellenőrzést az önkormányzat a társaságnál. 2019.01.03.

A TÁRSASÁGOK VAGYONGAZDÁLKODÁSÁNAK SZABÁLYSZERŰSÉGE 18% szabályszerű számviteli szabályozottság Mindösszesen megfelelt társaságok aránya Gyakori hiányosság: kötelező számviteli szabályzatok hiányoztak; nem készült a közfeladatok és egyéb feladatok elkülönített számviteli elszámolására szabályozás; elmaradt a nyilvántartási, bizonylatolási, leltározási, leltári, értékelési, önköltség-számítási feladatok jogszabályban előírtak szerinti részletezése; hiányzott a kiegészítő melléklet adatainak közvetlen alátámasztását szolgáló szabályozás. 2019.01.03.

VAGYONNYILVÁNTARTÁS Hibák: A társaságok fele az egyes tevékenységekre, közfeladatokra vonatkozóan nem vezetett elkülönített nyilvántartást; továbbá az eszközök és források leltározását nem / nem megfelelően hajtotta végre. A társaságok harmada a beszámolók mérlegét a teljes ellenőrzött időszakban /egy részében szabályszerű leltárral nem támasztotta alá; A vagyongazdálkodási tevékenység szabályozottságát és a végrehajtás szabályszerűségét sem a tulajdonosok, sem a társaságok vezetői nem követelték meg. 2019.01.03.

BEVÉTELEK, RÁFORDÍTÁSOK ELSZÁMOLÁSA Típushibák: fontos szabályzatok hiánya; közhasznú és egyéb tevékenység, vagyonkezelt és saját eszközök elszámolásai elkülönítésének hiánya; elszámolást alátámasztó bizonylatok hiánya, azok tartalmi hibái, hiányosságai. 2019.01.03.

ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT szabályszerű önköltségszámítási szabályzat 52% Mindösszesen megfelelt társaságok aránya A társágok 84%-a szolgáltatások díjait a piaci viszonyok, a tulajdonosi joggyakorló és az állami díjszabásnak megfelelően állapította meg. Ugyanakkor: Az ellenőrzött önköltségszámítási szabályzat készítésére kötelezett társaságok közel fele nem készített szabályzatot /az önköltségszámítási szabályzat tartalma nem volt megfelelő. Az önköltségszámítási szabályzatok rendszerint nem voltak alkalmasak a szolgáltatások közvetlen önköltségének pontos meghatározására. 2019.01.03.

BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE szabályszerű beszámolás 43% Mindösszesen megfelelt társaságok aránya A beszámolókban szereplő adatok nem biztosítottak a tulajdonosok számára teljes körű, megbízható és valós képet a vagyoni, pénzügyi helyzet áttekintéséhez. A kormányzati szektorba sorolt 12 társaságból 10 társaság nem alakította ki és működtette a tevékenységét, céljai megvalósítását nyomon követő rendszerét. Nem volt biztosított a gazdasági folyamatok átláthatósága. 2019.01.03.

KÖZZÉTÉTELI KÖTELEZETTSÉG 17% Szabályszerű közzététel Mindösszesen megfelelt társaságok aránya Gyakori hiányosság: A gazdasági társaságok több mint kétharmada adatvédelmi felelőst nem nevezett ki, adatvédelmi és/vagy közzétételi szabályzatot nem készített; A gazdasági társaságokat jellemző hiányosság volt, hogy a szervezeti, személyzeti, illetve a működésre, gazdálkodásra vonatkozó közérdekű adatokat a teljes ellenőrzött időszakban /annak egy részében nem /nem teljes körűen tették közzé. Az információs alapjogok nem érvényesültek. AZ ÁTLÁTHATÓSÁG SÉRÜLT. 2019.01.03.

A GAZDÁLKODÁS EREDMÉNYESSÉGE Likviditás - kötelezettségek Veszteséges gazdálkodás A társaságok több mint kétharmadának fizetőképessége biztosított volt! A kötelezettségek állománya a társaságok harmadánál növekedett! Csak a gazdasági társaságok harmada gazdálkodott veszteség nélkül! Közel negyedük nem rendelkezett a kötelezően előírt jegyzett tőkének megfelelő összegű saját tőkével! 2019.01.03.

AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JAVASLATAI Az ÁSZ strukturált javaslatai azt célozzák, hogy: szabályozás javítása / helyreállítása gyakorlati hibák korrigálása a társaságok közfeladat-ellátását a felelős, kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemezze aktívabb tulajdonosi joggyakorlás (több ellenőrzés) az önkormányzat gondos tulajdonos legyen Rendszerszintű megoldásra van szükség! A 2017. évben nyilvánosságra hozott jelentésekben 340 javaslatot fogalmaztunk meg. (271-et az ügyvezetőknek, 69-et a tulajdonosoknak.) 2019.01.03.

KÖVETKEZTETÉS A gazdálkodási és működési kockázatok csökkentése továbbra is a tulajdonosok, az ellenőrző- és felügyeleti szervek és a menedzsment hatékonyabb munkáján, valamint a közszolgáltatások szabályozási, végrehajtási és monitoring rendszerének fejlesztésén keresztül valósulhat meg. 2019.01.03.

Ajánlom figyelmükbe a gazdasági társaságok számára összeállított integritás öntesztek kitöltését. https://asz.hu/ontesztek Köszönöm a figyelmet! 2019.01.03.