A földhasználaton alapuló közfoglalkoztatás sajátosságai és kimenetei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

Az önkormányzatok feladata a közfoglalkoztatási programban
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A „Sellyei Kistérség” keleti térségének fejlesztése
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
RTM kínálatának alakítása
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Családi vállalkozás.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP „Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” MTA KRTK A települési.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
A NEMZETKÖZI TŐKEMOZGÁS SAJÁTOSSÁGAI DR. KOVÁCS JÁNOS.
MTA Regionális Kutatások Központja Szociális gazdaság a gyakorlatban Dr. G.Fekete Éva főmunkatárs, osztályvezető MTA Regionális Kutatások Központja, Miskolc.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Controlling a gyakorlatban
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A Rábaköz agrárgazdaságának fejlesztési lehetőségei Hutflesz Mihály ügyvezető Régiófókusz Nonprofit Kft Csorna, december 17.
(gazdasági ismeretek gyors, velős átismétlése)
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
Szociális földprogram és foglalkoztathatóság Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Konferencia szeptember 29.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A földhasználaton alapuló közfoglalkoztatás sajátosságai és kimenetei Dr. Váradi Monika Mária MTA Közgazdaság- és.
Új innovatív beszerzési modellek (PcP – Pre-Commercial Procurement) és alkalmazásuk Fenntarthatóság és energiahatékonyság a közbeszerzési eljárásban Miskolc,
A Szigetvári kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 6. Baranya Megyei Önkormányzat.
A kisvejkei gyakorlat előadó: Dr. Tóth György elnök Völgység Kincse Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet Földhasználat gazdasági és szociális célok.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A közfoglalkoztatás mikrovilága Ferge Zsuzsa köszöntése október 21. Dr. Váradi Monika Mária MTA Közgazdaság-
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Társadalmi vállalkozások
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

A földhasználaton alapuló közfoglalkoztatás sajátosságai és kimenetei Dr. Váradi Monika Mária MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományok Központja, Regionális Kutatások Intézete (varadim@rkk.hu) Földhasználat gazdasági és szociális célok szolgálatában. Közfoglalkoztatás, mikrohitelezés, szociális szövetkezés 2016. március 9.

„jelenleg ez a legjobb” Mezőgazdasági startmunkaprogram a „konszolidálódott” közfoglalkoztatási rendszerben erőteljes területi célzás a település szintjén érzékelhető és elismert értékteremtés „lapáttámasztó” vs. a konyhára zöldséget termelő „közmunkás” jelentős forrásvisszapótlás a hátrányos helyzetű települések számára évtizedek forráskivonásai, az elmúlt évek központi támogatásainak csökkenése mellett kiemelt településfejlesztési eszközzé vált, amely költségmegtakarítást eredményez az önkormányzatok számára Önkormányzatok mint foglalkoztatók és a helyi gazdálkodás irányítói Helyi, települési meghatározottságok a helyi/térségi gazdaság, piac, termelési hagyományok vállalt vagy kényszerű szerepek szegénységenyhítés és önkormányzati gazdálkodás szerepek elágazása: elutasítók (akik nem kérnek a startprogramból), vonakodók és bizonytalanok, innovatív településvezetők és a hely (helyi társadalom) iránt elkötelezett személyek (önkormányzati szervezésű gazdaságfejlesztés példái)

gazdasági és/vagy (?) társadalmi hatékonyság Tartósnak remélt berendezkedés a startmunkaprogramra, ugyanakkor bizonytalanság a program fenntarthatóságát illetően függés az állami támogatástól – amint az állam kivonul, minden összeomlik, ”nem csinálják tovább” a gazdasági hatékonyság nem (is lehet) szempont és elvárás a közfoglalkoztatási programok működtetésében „a munkaerő végül is nem kerül semmibe” gyenge és esetleges piaci kapcsolódás közétkeztetés prioritása (költségmegtakarítás, de csak a helyi önkormányzatnak) személyes, informális hálózatok működtetése – „mondja meg az állam” piaci megkapaszkodás működőképes típusai: integrátorokhoz való csatlakozás, réspiacok megtalálása Mértékek és léptékek problémája a termés mennyisége, minősége, feldolgozottsága piactorzító hatás (?) helyi, térségi, nemzeti, nemzetközi piacok – „zárványok” és a hálózatosodás esélyei

közfoglalkoztatás és társadalmi vállalkozások párhuzamos működés vagy kiszorító/lefölöző hatás? a szegénységben élők öngondoskodási képességének erősítése vs. gyengítése? Közfoglalkoztatásból kinövő vagy piaci alapon kapcsolódó szociális szövetkezetek feltételei jelentős mértékben helyi és személyes meghatározottságúak ódzkodás, bizonytalanság a polgármesterek körében a közfoglalkoztatottak nem képesek élni tagságból fakadó jogokkal és kötelességekkel az egy tag=egy szavazat elve ezért aggodalomra ad okot nincsenek megfelelő szakemberek a településeken az összetett tevékenységek ellátására tőkehiány, a piacok és ezért a fenntarthatóság hiánya (szakmai) aggodalmak a társadalmi vállalkozások alapelvei és működése miatt az önkormányzat és a polgármester szövetkezeti tagsága kettős irányításhoz, a piac önkormányzati kontrolljához, a polgármester hatalmi pozíciójának megerősödéséhez vezet (G.Fekete-Lipták 2014) közfoglalkoztatásból kinövő szociális szövetkezetek (félt vagy valós?) előnye a pályázati források piacán

és néhány kérdés A közfoglalkoztatásból kinövő szociális szövetkezetek piaci részvételének, önfenntartásának feltételei- e a következők: - hálózatok, intézményi, szervezeti háttér megteremtése, ill. betagolódás a meglévő struktúrába hiányzó tőke/támogatás nyújtása a piacra lépés elősegítéséhez (minőségbiztosítás, marketing…) külső tudás és szakértelem bevonása ott, ahol gyengék vagy hiányoznak a helyi erőforrások Milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy a szegénységből fakadó, a mindenkor kínálkozó lehetőségeket (közfoglalkoztatás, napszám) megragadó, függőségi viszonyokba rögzült megélhetési stratégiát követő emberek felelős, önálló munkavégzésre képes szövetkezeti tagokká, dolgozókká váljanak? Mi várható azokon a településeken, ahol nincs szándék és kapacitás a közfoglalkoztatástól való elmozdulásra? S mi lesz azokkal, akik nem tudnak szövetkezeti tagokká, dolgozókká válni?

egy lehetséges alternatíva? Kiút program – a Grameen modell hazai adaptációja magánszemélyek kezdeményezésére elindított komplex szegénységkezelési program, összetett eszközrendszerrel inkluzív szociális mikrohitelezés: pénztőkét, tudást, kapcsolati tőkét nyújt, valamint segítséget gazdasági hálózatépítésben intézményrendszer: nonprofit részvénytársaság, helyben dolgozó mentorok, szakértők, piaci szponzorok források: magántőke+pályázati források+ 2012-ig állami támogatás mélyszegénységben élő ügyfelekből egyéni vállalkozók és őstermelők válnak, hosszabb távon várható e vállalkozások fenntarthatósága szociális és gazdasági hatékonyság, önállóság és öngondoskodás képessége az egy-egy személyre fordított költségek lényegében megegyeznek a Kiút programban és a közfoglalkoztatásban, a mikrohitelezés hatékonysága meghaladja a közfoglalkoztatásét Kérdés, hogy állami támogatás mellett a program kiterjeszthető lenne-e, és helyettesíthetné vagy kiegészíthetné-e a közfoglalkoztatást?

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!