Dr. Kovács László főtitkár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatályos és a január 1-jén hatályba lépő közbeszerzési szabályozás
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Közbeszerzési tudnivalók
15. tétel.
A Magyar Posta Zrt. közbeszerzési státusza, közbeszerzési rendje
12. tétel. • Egy klasszikus ajánlatkérőnek rendkívül összetett beszerzési igénye van. Számos követelmény meghatározása nehézségeket okoz. • A beszerzés.
Közbeszerzési tudnivalók.  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
„ T ő lünk függ minden, csak akarjuk!” Széchenyi István Forrás: MAG Zrt.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Konzultációs rendezvénysorozat I október 24. Alkalmasság igazolása, alvállalkozók, kapacitást nyújtó szervezetek KÖZBE-SZERDA.
Közbeszerzési tudnivalók  A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott.
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
A közbeszerzési törvény változásai
A közbeszerzési törvény módosítása I.
A KÖZBESZERZÉSRŐL Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal POLGÁRMESTERI KÉPZÉS 2010.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
CHSH Dezső Dr. Dezső A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazásának tapasztalatai és a közbeszerzési törvény.
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Várható jogszabályi és eljárási változások a közbeszerzésben
A KBT ÁPRILIS 1-TŐL HATÁLYOS MÓDOSULT RENDELKEZÉSEI
A Kbt évi módosításai KÖSZ január 15. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Közbeszerzési tudnivalók A évi CXXIX tv. szerint kell eljárni a közbeszerzési eljárásokban, amelyeket az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
1 Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Közbeszerzés ajánlattevői szemszögből Willinger Kornél.
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
Közbeszerzési tudnivalók
A szabályozás jellege Kógens, csak ott és annyiban lehet eltérni, ahol és amennyiben a törvény kifejezetten megengedi. ellenőrizhetőségének megteremtése.
Új közbeszerzési szabályok július 1-től
Uniós támogatások és közbeszerzés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Tárgyalásos eljárások VII szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
KÖZBESZERZÉSI ALAPISMERETEK Közbeszerzés fogalma Közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
A cégeket érintő közbeszerzési szabályok jelentősebb változásai az új Kbt. alapján Előadó: dr. Starcsevics Balázs közbeszerzés tanácsadó Első Magyar Önkormányzati.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési.
Röviden a közbeszerzésről
Közbeszerzési Hatóság
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
A közbeszerzési törvény 2017-es újdonságai
Előzetes piaci konzultáció
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
Közbeszerzési tudnivalók
A folyamatba épített ellenőrzés
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
2018. november 15. Varga Ervin Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Államtudományi és Közigazgatási Kar Közbeszerzési tanácsadó szakirány továbbképzési szak.
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közbeszerzési szabályok változása és
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A közbeszerzési eljárás.
Közbeszerzési Hatóság
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG HIRDETMÉNYELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉGE
Előadás másolata:

Dr. Kovács László főtitkár A Kis- és Középvállalkozások támogatása Magyarországon Dr. Kovács László főtitkár 2017. november 14.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő szabályok Cél: kkv-k sikeres szereplése a közbeszerzésekben, a verseny minél szélesebbre nyitása és a versenyfeltételek elérhetővé tétele a kkv-k számára. Kbt. preambulum: helyi kkv-k eljárásba való bekapcsolódása.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben Eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése nyilatkozati elv bevezetése, ingyenes, elektronikus úton elérhető közbeszerzési dokumentáció.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben Alkalmassági követelmények előírásának szigorú korlátozása referencia: legfeljebb a közbeszerzés 75 %-át elérő értékű/mennyiségű/mértékű, Árbevétel - nem minősülhet alkalmatlannak: éves teljes árbevétel: a közbeszerzés értékét elérő teljes árbevétel, beszerzés tárgya szerinti árbevétel: adott közbeszerzés értékének 75%-át elérő összegű, a beszerzés tárgya szerinti árbevétel.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben A biztosítékkal kapcsolatos követelmények enyhítése kötelező előleg nyújtása biztosíték nélkül (min. 5%-max. 75 millió Ft) biztosíték újratöltési kötelezettség előírásának megtiltása, korábbi garanciális rendelkezések, amelyek megmaradtak; teljesítésigazolás és kifizetés szabályai, AK-i szerződésszegés jogkövetkeményeinek korlátozása semmis (135. § (11) bekezdés).

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben A részajánlat-tétel új szabályai AK minden esetben köteles vizsgálni a lehetőségét, indoklási kötelezettség, AK döntése szerint: ugyanazon AT legfeljebb meghatározott számú részben nyertes.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben Nemzeti eljárásrend szabályai 113. § (2) bekezdése szerinti eljárás: a gazdasági szereplők kiválasztásakor lehetőség szerint a mikro-, kis- vagy középvállalkozások részvételét biztosítva kell eljárni, a 2004. évi XXXIV. törvény 3. § (4) bekezdésében foglalt korlátozó rendelkezés (kkv definíció) nem alkalmazandó. 115. § szerinti eljárás: az ajánlattételre felhívandó gazdasági szereplők kiválasztásakor lehetőség szerint a mikro-, kis- vagy középvállalkozások részvételét biztosítva kell eljárni, az AK a különböző eljárásokban ajánlattételre felhívni kívánt gazdasági szereplők személyét lehetőség szerint változtatja. Nem minősül KKV-nak az a vállalkozás, amelyben az állam vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése - tőke vagy szavazati joga alapján - külön-külön vagy együttesen eléri vagy meghaladja a 25%-ot.

A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt A kis- és közepes vállalkozásokat érintő főbb változások az új Kbt.-ben Részvétel jogának fenntartása (114. §) árbevétel: előző évben, áfa nélkül árubeszerzés és szolgáltatás esetén 100 millió forintot, építési beruházás esetén 1 milliárd forintot nem éri el, fenti feltételeknek megfelelő alvállalkozót vesz igénybe, fenti feltételeknek ugyancsak megfelelő más szervezet kapacitására támaszkodik. Építési beruházás esetében: ha a beszerzés értéke 500 millió Ft alatti.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!