Miskolci Járási Hivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Munkavédelmi Konferencia Visegrád 2012.
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
10. Tétel.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
Büntetés-végrehajtási
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
Baleset, munkabaleset. Munkabalesetek kivizsgálása.
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
A Ket. tervezett módosítása
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A Felnőtt képzésBEN
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
Korábbi demográfiai jellemzők Várható élettartam
A munkavédelemi jogszabályok végrehajtott és várható módosítása
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM Fogalmi rendszer.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Nesztinger Péter munkavédelmi elnökhelyettes
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
Készítette: Kincses László
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal Széles Sándor kormánymegbízott
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
„A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia február 1. A munkabalesetek vizsgálata a évtől hatályos előírások szerint.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Katonáné Papp Ágnes főosztályvezető-helyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési.
A munkavédelmi törvény évi legfontosabb változásai Dörner Rezső munkavédelmi szakmérnök.
SZABÁLYOS FOGLALKOZTATÁS Ellenőrzések 2017
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Erőműszer Kft Erdőkertes, Jókai u. 22/a
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
Dr. Sutyinszki Petra Jogi tanácsadó
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
TIOP-2.2.2/C-10/ „Észak-Magyarország kicsinyeiért”
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
BAMKH Hatósági Főosztály
KÖZBESZERZÉS Emberi Erőforrások Minisztérium
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

Miskolci Járási Hivatal A munkavédelmi hatáskört érintő változások, az ellenőrzések tapaszatlatai Miskolc 2017. november 6.

Változások a munkaügyi és munkavédelmi hatóság szervezeti felépítésében Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Ellenőrzési Osztály Munkavédelem: 3530 Miskolc, Mindszent tér 3. Postacím: 3501 Miskolc, Pf. 173. tel: 06-46-560-010 fax: 06-46-562-071 Munkaügy: 3530 Miskolc, Mindszent tér 1. Postacím: 3501 Miskolc Pf. 173. tel: 06-46-500-570 fax: 06-46-500-580 E-mail: munkaugy-munkavedelem@borsod.gov.hu

Változások a munkaügyi és munkavédelmi hatóság szervezeti felépítésében Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Dr. Stiber Vivien hivatalvezető Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Szabóné Bikki Ágnes főosztályvezető Munkaügyi és Munkavédelmi Ellenőrzési Osztály Dr. Sasvári Zoltán főosztályvezető-helyettes

TÁJÉKOZTATÓ a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkavédelmi hatóság 2016 TÁJÉKOZTATÓ a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkavédelmi hatóság 2016. évi beszámolójából

Bejelentett és nyilvántartásba vett munkabalesetek

2016. évben bekövetkezett súlyos munkabalesetekről

A munkavédelmi törvény változásai és annak hatása a munkáltatókra és munkavállalókra A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt az elmúlt egy évben többször módosították. A kisebb változásokra, javításokra azért volt szükség, hogy a fogalmak, meghatározások a kapcsolódó jogszabályokhoz igazodjanak. Ezek jelenős változást nem jelentettek. Pl.: a „dolgozó” meghatározást „munkavállaló” –ra cserélték ezzel jobban illeszkedik az adott rendelkezés a törvény alapfogalmi rendszerébe.

A munkavédelmi törvény változásai és annak hatása a munkáltatókra és munkavállalókra 2017. január 1. napján két jelentős változás lépett hatályba: Az Mvt.66. § (1) bekezdés módosult! A sérült, illetőleg a balesetet észlelő személy köteles a balesetet a munkát közvetlenül irányító személynek haladéktalanul jelenteni. Ha a sérült neki felróható okból ezen kötelezettségének nem tesz eleget, a baleset munkáltatói kivizsgálása során a sérültet terheli annak bizonyítása, hogy a baleset a munkavégzés során vagy azzal összefüggésben történt. Az Mvt.85. § új rendelkezése alapján a munkavédelmi hatóság által hozott elsőfokú döntéssel szemben nincs helye fellebbezésnek.

Néhány hasznos információ: A Munkavédelem Nemzeti Politikáját a Kormány a 2016. október 5-i ülésén tárgyalta meg és fogadta el, majd a 1581/2016. (X. 25.) Korm. határozatban rendelte el a jóváhagyott dokumentum közzétételét a Kormány honlapján.

Néhány hasznos információ: Az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezés alatt megújult program a partnerséget vállaló munkáltatók számára új, kedvezőbb lehetőségeket is kínál. Az új lehetőségek közül a legfontosabbak a következők: Az NGM által kiadott Munkavédelem és Biztonságtechnika című folyóirat térítésmentes megküldése. Évente pályázat hirdetése a „Biztonságos munkahely” cím elnyerésére. A győztes pályázatokat az NGM a honlapján közzéteszi, a partner pedig - a partnerség fennállása alatt - jogosulttá válik a cím használatára.

Néhány hasznos információ: Helyszíni munkavédelmi tanácsadás lehetőségének biztosítása a Munkavédelmi Információs és Tanácsadó Szolgálat útján. A munkaügyi tájékoztatás, felvilágosítás, illetve munkavédelmi tanácsadás körébe tartozó kérdések soron kívül megválaszolása. Meghívás a munkavédelmi és munkaügyi hatóságok által szervezett nyílt napokra és rendezvényekre, amelyeknek fő célja, hogy segítse a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályok helyes alkalmazását.

Közös feladatunk, hogy elkerüljük a baleseteket és foglalkozási megbetegedéseket. Ehhez kívánunk jó munkát és együttműködést! Köszönöm a figyelmet!