Geisz András // Horváth Barnabás // Krőhnung-Székely Károly Máté

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

1 Sajtótájékoztató Kis Gergely Ügyvezető igazgató Madar Norbert Tanácsadó Palocsay Géza COO
Szegi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
AZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK NEMZETGAZDASÁGI ELŐNYEI Knauf Insulation Kft Kanyuk László.
Távlati öntözési vízigények felmérése Somlyódy Balázs főigazgató Országos Vízügyi Főigazgatóság.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
A tartalommarketingről röviden Tartalom generálás és megosztás Először látogatók, olvasók, majd belőlük vásárlók lesznek. Bárhol, bármikor és bármilyen.
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
2011. évi zárás Készítette: Juhász Ágnes. 1. Zárást megelőző feladatok  Leltározás  Folyószámla egyeztetés (kapcsolt vállalkozásoktól egyenlegkérés)
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
Befektetési lehetőségek Kínában Kuntner András, ügyvezető június 24. © 2008, EastInfo.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Előadó : Tóth Elemérné Mb. ügyvezető igazgató NOVEMBER 18.
A vállalkozási környezet és kilátásaink elején S Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013.április 18. Prof. Bod Péter Ákos Budapesti.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Integrációs elméleti alapok, az integrációk típusai
Csörgő Zsuzsa Procter&Gamble CES Háztartási Vegyiárú Üzletág Igazgató
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
EN 1993 Eurocode 3: Acélszerkezetek tervezése
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
PÉLDÁK: Beruházás értékelés Kötvény értékelés Részvény értékelés.
WE PROVIDE SOLUTIONS.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ELŐNYÖK – megbízható működés
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyarország: logisztikai központ
Termékmenedzser A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Piacvezetők vagyunk a vízmérés.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
SZÁMVITEL.
Konszolidáció Guzmics Zsuzsanna
Egyéb gyakorló feladatok (I.)
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Compliance és Corporate Governance
Új pályainformációs eszközök - filmek
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
Az iskolai szervezet és fejlesztése
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Baranya Megyei Önkormányzat
Készítette: Koleszár Gábor
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
A szőlőtermelők integrációja
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Geisz András // Horváth Barnabás // Krőhnung-Székely Károly Máté InnoVate Geisz András // Horváth Barnabás // Krőhnung-Székely Károly Máté

A Heimann pincészetnek a gyilkos árversenyt elkerülendő… Vezetői összefoglaló A Heimann pincészetnek a gyilkos árversenyt elkerülendő… …termelési folyamatait optimalizálva, az on-trade kereskedelmet erősítve, valamint a szekszárdi bortermelőkkel együttműködve… …kell megőriznie stabil növekedési ütemét és tovább fejleszteni hazai és nemzetközi megítélését.

Nagy múlt, ígéretes jövő A saját tőke és az adósság alakulása Az adósságállomány fedezettsége 35%-ról 134%-ra nőtt 250 éves hagyomány 1758 Az árbevétel 15-20%-a realizálódik profitként Prémium portfóliónak megfelelő disztribúciós csatornák Erős kapcsolati háló Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

Az iparági körülmények lehetővé teszik a fejlődést Növekedés mind volumenben és értékben 2 1 Borvidéki társulások szerepe Újra prosperál a magyar borpiac Olcsó külföldi márkák 3 4 Új trendek a keresletben (könnyű borok) Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

Az árbevétel stabil növekedése komplex stratégiával érhető el Megoldási javaslatok A volumen növelése nélkül lehetővé teszi az árbevétel növekedését Az optimalizált termelés nem igényel tőketelepítést és kapacitásbővítést sem Szerkezeti árváltozás Árszabás Áremelés A célközönség kevéssé árérzékeny Fontos a minőség és a borvidék Árbevétel Saját kapacitás A kapacitás bővítése a vállalat tőkeszegénysége miatt csak külső forrás bevonása révén lehetséges Ellentétes a cég filozófiájával Volumen Felvásárlás A továbbiakban kis mértékben szükséges lehet Alacsonyabb árszegmensbe eső borok esetébén Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A termelési faktorok optimális kombinációjával már az első évben 19 millió Ft árbevétel többlet érhető el A kombináció kialakításánál figyelembe vett faktorok: Optimalizáció lépései A folyamat hatásai Vállalati filozófia Elenyésző volumennövekedés mellett rendkívül jelentős bevétel növekedés érhető el Felső Felső közép Termőterületek aránya Alsó közép Borok árazása Termékek népszerűsége A profitábalisabb termékek javára vonunk el kapacitást a kevésbé eredményes termékektől Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

Borkóstolók, bortúrák szervezése a legjövedelmezőbb A legjövedelmezőbb értékesítési típus Kooperáció más pincészetekkel (szállás) A borvidék, a pince megismertetése Partneri kapcsolatok kiépítése A saját on-trade értékesítés maximalizálása hosszú távon is kedvező befektetés Terasz beüvegezése Téli kapacitás növelése Látogatószám maximalizálása A beruházás kumulatív cash-flowja Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

Az egyre népszerűbb gyöngyzőbor beemelése a kínálatba Egyre népszerűbb gyöngyöző borok A magyar bor-export 22%-át teszik ki Adott az alapanyag (fehérbor) A szén-dioxiddal dúsítás kis ráfordítással jár Évek óta tartó erős trend Kis ráfordítással elérhető bővítés 3 000 palack gyöngyöző bor palackozása az első évben Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A termékek árának mérsékelt növelése fedezetet nyújthat az esetleges kockázatok kezeléséhez A magyar borfogyasztók 18%-a „gourmet” fogyasztó Az áremelés hatása A magyar borfogyasztók 18%-a „gourmet” fogyasztó Árérzékenységük alacsonyabb A termékek kollektív, mérsékelt áremelése kedvező hatású Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A hazai piacon a legfontosabb tényező a regionális borklaszter megerősítése A borvásárlás szempontjainak fontossága (%) A klaszterek célja a borvidék népszerűsítése A borvidék a legfontosabb szempont A márkák népszerűségéhez elengedhetetlen a borvidék népszerűsége A szekszárdi az ország egyik legrégibb borvidéke Erős vörösborkultúra Sok kis pincészet A klaszternek érdeke egy közös stratégia kidolgozása Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A stratégia középpontjában egy prémium vörösbor állna „Select” csomagok összeválogatása a borvidék legjobb boraiból A „grand vin” borházasítás megalkotása Egységes arculat A szekszárdi borvidék imázsának erősítése Pincészetek összefogása Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A javaslatok megvalósításával mérséklődnek a kockázatok Súlya Valószínűsége Javaslat Nem hatékony együttműködés a klaszterben 0,75 0,1 Szorosabb partnerségek Elmaradó turizmusnövekedés 0,25 A újra pozicionálás és az áremelés ellensúlyozza Grand vin nem sikeres 0,33 A már meglévő és sikeres termékpaletta lehetőséget biztosít a helyettesítésre Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A feladatok végrehajtása kidolgozott időtervet igényel Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

A sikeres implementáció meghozza a gyümölcsét Az árbevétel alakulása 2012-2018 2018-ban 54 millió Forintos többlet realizálható Ezer Ft Elemzés Árbevétel-növelés Borvidéki összefogás Kockázatok Eredmény

Geisz András // Horváth Barnabás // Krőhnung-Székely Károly Máté InnoVate Geisz András // Horváth Barnabás // Krőhnung-Székely Károly Máté

Árbevétel és profit alakulása (2007-2012) Mellékletek Árbevétel és profit alakulása (2007-2012)

Mellékletek A saját tőke és az adósság alakulása Az árbevétel 15-20%-a realizálódik profitként

Mellékletek

A beruházás kumulatív cash-flowja Mellékletek A beruházás kumulatív cash-flowja

3 éves futamidejű MÁK 2,5%-os kamatával diszkontálva Mellékletek 3 éves futamidejű MÁK 2,5%-os kamatával diszkontálva