VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Advertisements

1 VIII. VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL A KIVITELEZÉSIG VASÚTI PÁLYÁS MÉRNÖKTOVÁBBKÉPZŐ Magyar Mérnöki Kamara Budapest, EU támogatású projektek.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Informatikai rendszerek általános jellemzői 1.Hierarchikus felépítés Rendszer → alrendszer->... → egyedi komponens 2.Az elemi komponensek halmaza absztrakciófüggő.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Hogyan lehet sikeresen publikálni?
Egészségügyi Menedzserképző Központ
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Dr. Kovács László Főtitkár
Becslés gyakorlat november 3.
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése
A konszolidáció módszertanáról
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kockázat és megbízhatóság
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
Követelményelemzés Cél: A rendszer tervezése, a feladatok leosztása.
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Hogyan lehet sikeresen publikálni?
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Compliance és Corporate Governance
Környezeti Kontrolling
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
BTMN.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Dr. Varga Beatrix egyetemi docens
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Helyi bíráló bizottság tagjainak megválasztása clld community led local development
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Családi vállalkozások
Üzleti projektterv Előadó neve | Cégnév.
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
Céges értekezlet címe Előadó.
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
A SIKERTELENSÉG NÉHÁNY OKA
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Szabálytalanságkezelés
Tevékenységek felvétele
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Intuitív szakértői módszerek
Előadás másolata:

VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK AKADÁLYKÖZLÉS Bárki használhatja az alábbi céllal: Műszaki problémák feljegyzése Változtatási javaslat vagy kérelem Bármely, a projektet érintő probléma jelentése VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK TE010/1

VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK AKADÁLY JELENTÉSEKET ELEMZŐ ÉRTEKEZLET Rendszeresen tartott, gyakorisága a felmerülő problémák számának függvénye. Az ülés az összes meg nem oldott akadályközléssel, problémával foglalkozik. Javaslatot tesz a projekt menedzsernek a megfelelő intézkedésekről. A projekt mindhárom (ADMINISZTRATÍV, SZAKMAI/MŰSZAKI és FELHASZNÁLÓI) érdeke képviselteti magát. Elemzi és szűri összes felmerülő problémát. VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK TE020/1

VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK VÁLTOZTATÁSI KÉRELMEK A projekt menedzser jóváhagyásával jelenthetők. Általában egy bizonyos akadályközlésből, problémából vezethetők le. A változtatás jóváhagyása a javasolt módosítás hatásától függ: A jóváhagyás az alábbiakon múlik: 1. Projekt menedszer 2. Projektvezetőség 3.A megbízó VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK TE030/1

VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK KÖVETELMÉNY - MEGSÉRTÉSI JELENTÉS A projekt menedzser jóváhagyásával jelenthetők. Általában egy bizonyos akadályközlésből, problémából vezethetők le.. Bizonyos termékekhez kapcsolódnak. Fel lehet használni, hogy dokumentálja a termék hiányosságá(ai)t. A korrekciós, hibajavító tevékenységekre a projektmenedzser adhat felhatalmazást a tűréshatárokon belül. VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNYEK TE040/1

PROBLÉMAFELVETÉSEK KEZELÉSE VÁRATLAN MŰSZAKI ESEMÉNY TE00/1 PROBLÉMAFELVETÉSEK KEZELÉSE HATÁSÁNAK FELBECSLÉSE ÉS JAVASOLT TEENDŐ HATÁS BECSL., MEGOLDÁS KIÉRTÉKELÉS ÉS JAVASOLT TEENDŐ ESTLEGES KÖVET. MEGSÉRT. BEJEGYZÉS MŰSZAKI PROBLÉMA MŰSZAKI (VAGY VEZETÉSI) MEGOLDÁS ESETLEGES VÁLTOZÁS A SPECIFIKÁCIÓBAN VÁLTOZTATÁSI KÉRELEM FORMALIZÁLÁSA Köv. megs feljegyz. Probl. felv. Vált. kérelem KÖVETLMÉNY- MEGS. FELJEGYZÉS FORMALIZÁLÁSA RÖVID VAGY HOSSZÚ TÁVÚ TERVEZÉS A KÖV. - MEGS. ÁLLAPOT KIKÜSZÖBÖLÉSÉRE KÖVETELMÉNY-MEGS. ÁLLAPOT ELFOGADÁSA PROJ./SZAK. MENEDSZER VAGY PROJEKT- VEZETŐSÉGI DÖNTÉS VÁLTOZTATÁSI KÉRELEM VISSZAUTASÍTÁSA VÁLTOZTATÁS ELFOGADÁSA ÉS A SPEC. MÓDOSÍTÁSA A VÁLT. KÉRELEM ELFOGADÁSÁNAK ELHALASZTÁSA RÉSZLETESEBB KIVIZSGÁLÁS KEZDEMÉNYEZÉSE