MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Arany János: Juliska elbujdosása
Advertisements

B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Holnemvolt Budapest. Csodálatosan gazdag fotóhagyatékkal bővült a Fortepan: a levéltár jóvoltából a fényképész Klösz György 1500 képe vált közkinccsé.
Korond Készítette: Víglási Anna HAT Története  A hagyomány szerint a falu első házai a Korondi-hegyen, a Szállás nevű határrészen épültek ban.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Deák Ferenc A haza bölcse október 17. – január 28. Készítette: Frank Ádám (11.b)
A viktoriánus kor június 20. – január 22.
Szűz Mária Isten Anyja C - év Lk 2,16-21.
Készítette: Rubik László 5/c
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
Ringató foglalkozások Monoron
A piarista rend.
A Blaha Lujza tér M végállomás átmenő vágánya melyik vágánnyal létesít kapcsolatot? Csak az Újbuda-központ M és a Móricz Zsigmond körtér M irányú vágánnyal.
Montázs készítése.
50. Zsoltár (49.).
Az ember származása, születése
XIV Évközi vasárnapC év
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde Paulay Ede rendezésében
Diadalív Tessék, lássék, e gyönyörű épület , semmire sem megy nélküled. Térj be hát és nyisd ki két füled, vár a Diadalív, a mesés sziget.
Oltáriszentség, Papság,
A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot b.)
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Készítette: Görgics Zoltán
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
KészítetteKálmán és Olivér:
Karácsony Christmas (vers: T.Dénes T.)
Az életvezetés etikája - a döntésről
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
37.
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
Juhász Gyula Trianon 1.
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
MÁTÉ PÉTER ÉNEKEL "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember 9. Úgy várom jössz e.
FIATAL HÁZASOK KÍSÉRÉSE
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
Lehetőségek, tervek… JÖVŐKÉP.
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Most keljetek fel még ti csendesek mind,  és együtt örvendjünk boldogan, Egy újszülött kisgyermek reánk tekint,  az égi béke közöttünk van.
MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL
Beszámoló magyar nyelvből Szerző: Csiszár Virág Palics
A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot b.)
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
JÓ REGGELT ! 5.
Református istentisztelet
Madách Imre Madách Imre Ifjúság, tanulás 1823-ban született a Hont vármegyei Alsósztregován. Pesten jogot tanul, bekapcsolódik.
Bús, sötét éjből, börtönömből, Jézus, jövök, Jézus, jövök;
Erdődy Elek: Felnőttek karácsonya !.
Fölöttünk új csillag ég
Mosolyod nem kerül pénzbe, mégis sokat ér testvéred szemében.
Juhász Gyula Trianon 1.
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Iglódi István rendezése
Dr. Molnár László Semmelweis Egyetem Levéltára
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A Delegáció 7 Szintje.
2. csapat Bugát Pál és kortársai
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
…Alkotásod vázlatai meghozták kedvem, hogy megosszam Véled jelenlegleg íródó versemet. Ahogy levelemben említettem korántsem oly tiszteletre méltó, mint.
A három fa Borodin:Polowerzer...
Mesterséges intelligencia
Isten igéje megvilágítja az életünket.
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
Dr. Molnár László Semmelweis Egyetem Levéltára
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Útravaló verseimmel Madách Imre Utolsónak szánt költeménye,
Advent idején.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Előadás másolata:

1956 1956 1956 1956 1956 MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL Az 1956-os magyar forradalom álldozatainak , hősi halált halt mártirjainak emlékére és a kivégzettek tiszteletére. 1956 MÁRAI SÁNDOR MENYBŐL AZ ANGYAL GYÉJÉ.2011.okt.23

Menyből az angyal -Menj sietve! Az üszkös -fagyos Budapestre. Szent István körút-1956 Menyből az angyal -Menj sietve! Az üszkös -fagyos Budapestre. Oda ,ahol az orosz tankok között hallgatnak a harangok.

Teréz és Erzsébet körút-1956 Ahol nincsen karácsony, Nincsen aranydió a fákon Nincsen semmi ,csak fagy,didergés, éhség.

Mond meg nekik, ,úgy ,hogy megértsék. Szólj hangosan az éjszakából: Blaha Lujza tér-1956 Mond meg nekik, ,úgy ,hogy megértsék. Szólj hangosan az éjszakából: Angyal ,vigyél hírt a csodáról.

Csattogtasd szaporán a szárnyad, Repülj ,suhanj ,mert nagyon várnak. Valahol a nagykörúton-1956 Csattogtasd szaporán a szárnyad, Repülj ,suhanj ,mert nagyon várnak. Ne beszélj nekik a világról , Ahol most gyertyafény világol.

Corvinköz és környéke-1956 Meleg házakban terül asztal, A pap ékes szóval vigasztal, Selyempapír zizzen,ajándék, Bölcs szó fogant ,okos szándék.

Köztársaságtéri pártház-1956 Csillagszóró villog a fákról, Angyal ,Te beszélj a csodákról.

Múzeum körút-1956 Mond el ,mert ez világ csodája,: Egy szegény nép karácsonyfája. A csendes éjben égni kezdett, és sokan vetnek most keresztet.

Rádió és környéke-1956 S a földrészek népe nézi ,nézi, Egyik érti,másik nem érti. Fejük csóválják ,sok ez soknak, Imádkoznak vagy iszonyodnak, Mert más lóg a fán ,nem cukorkák, Népek Krisztusa Magyarország.

És elmegy sok ember előtte: A katona ki szíven döfte, Kossuth Lajos Utca És elmegy sok ember előtte: A katona ki szíven döfte, A Farizeus ki eladta, Aki háromszor megtagadta Vele mártott kezet a tálba, Harminc ezüst pénzért kínálta.

Bem tér -1956 S amíg gyötörte,verte ,szidta, Testét ette és vérét itta. Most áll és bámul a sok ember, De szólni Hozzá senki nem mer

Mert Ő sem szól már,nem is vádol, Néz ,mint Krisztus a keresztfáról. Különös ez a karácsonyfa , Ördög hozta vagy Angyal hozta..

Üllői út-1956 Kik köntösére kockát vetnek, Nem tudják mit is cselekesznek., Csak orrontják,nyínak ,gyanítják, Ennek az éjszakának a titkát. Mert ez nagyon furcsa karácsony: A magyar nép lóg most a fákon.

Móricz Zsigmond körtér-1956 A világ beszél csodáról, Papok papolnak bátorságról, Az államférfi parentálja, Megáldja a szentséges pápa. És minden rendű népek ,rendek, Kérdik ,hogy ez mi végre kellett?

Miért nem múlt ,ahogy kérték,? Miért nem várta csendben a végét? Miért ,hogy meghasadt az égbolt? Mert egy nép ,azt mondta :,,,elég volt!,,

Nem érti ezt az a sok ember, Mi áradt itt meg ,mint a tenger? Miért remegtek világrendek? Egy nép kiáltott .Aztán csend lett.

De most sokan kérdik ,:mi történt? Ki tett itt csontból ,húsból törvényt? És kérdik ,egyre többen kérdik, Hebegve ,mert végképp nem értik,- -Ők ,akik örögségbe kapták - ,,Ilyen nagy dolog a . Szabadság,,?

Angyal ,vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből. -Találkoztak ,Ők már néhányszor -a gyermek ,a szamár ,a pásztor.- Az alomban a jászol mellett , Ha az Élet elevent ellett.

A csodát most is Ők vigyázzák, Leheletükkel állnak strázsát, Mert Csillag ég ,Hasad a Hajnal, Mond meg nekik - menyből az Angyal..-