Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Delegáció 7 Szintje.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Delegáció 7 Szintje."— Előadás másolata:

1 A Delegáció 7 Szintje

2 1. Mondd meg (Tell) Vezetőként te hozod meg a döntést. Nincs szükség magyarázatra, az nem vita tárgya. Példa: Válságmenedzsment idején dönteni arról, hogy milyen projektekkel foglalkozzon a cég.

3 2. Add el (Sell) Vezetőként te hozod meg a döntést, és azt érthetően elmagyarázod a beosztottaknak, hogy miért ez a helyes választás. Példa: Az éves célok meghatározása adott csapathoz.

4 3. Konzultálj (Consult) Vezetőként infromációkat kérsz a csapatod tagjaitól, kikéred a véleményüket, de a végső döntést te hozod meg. Példa: Egy csapat irodájának berendezéséről dönteni.

5 4. Egyezzetek meg (Agree)
A csapatod bevonásával közösen hozzátok meg a végső döntést. Példa: Egy projektben kiválasztani, hogy milyen technológiákat fog használni a csapat.

6 5. Adj tanácsot (Advice) Bölcs tanácsoddal támogasd a beosztottad, és hagyd, hogy a végső döntést ő hozza meg. Példa: Dönteni a képzési keret felhasználásáról adott kolléga esetén.

7 6. Érdeklődj (Inquire) Engedd, hogy a beosztottad döntsön, de megkéred, hogy magyarázza el döntését. Példa: Egy alkalmazás felhasználói felületének tervezése.

8 7. Bízz meg benne (Delegate)
Bízz meg a besztottban, hagyd, hogy ő döntsön. A részletekre ne légy kíváncsi. Példa: A karácsonyi ajándékok beszerezése a kiemelt partnereknek.

9

10 Célok (Misszió, Vízió, Értékek)
1 - Tell 2 - Sell 3 - Consult 4 - Agree 5 - Advise 6 - Inquire 7 - Delegate Célok (Misszió, Vízió, Értékek) X Stratégia Büdzsé Eszközök Fizetések Képzés Új ember felvétele Felmondás Munkaidő Szabadság Példa táblázat a területek meghatározására


Letölteni ppt "A Delegáció 7 Szintje."

Hasonló előadás


Google Hirdetések