Szabályok és teendők veszély esetén

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tűzvédelmi alapismeretek
Advertisements

Tűzvédelmi oktatás március.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Balesetvédelem és laborrend
A kísérletezés Tk.:5. és 8. oldala.
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Munkahelyi egészség és biztonság
Információk Gyakorlatvezető: Hajnik Tünde, PhD
10. Tétel.
© Alle Rechte bei Robert Bosch GmbH, auch für den Fall von Schutzrechtsanmeldungen. Jede Verfügungsbefugnis, wie Kopier- und Weitergaberecht, bei uns.
Laborszabályok, Balesetvédelem Dr. Nagy Miklós 2014
Mellár János 1. óra Február 10. v
Mikrovezérlők, perifériák laboratóriumi gyakorlat
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Virtuális méréstechnika levelező Mingesz Róbert 1. óra október 7.
Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5.
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5., 7.
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat Kovács Tamás & Mingesz Róbert 1. óra február 6., 9.
Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5. v
Miért fogyasztunk alkoholt?
Összefoglalás, mit is tanultunk eddig informatikából?
A villamos áram élettani hatása
Óra Rendszabályok.
Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr
Állam munkavédelmi feladatai
1 Balesetmentes, az élethelyzetnek megfelelő környezet.
Barcs Nyári Tábor Somogy megye. KÖVETKEZETES ÍTÉLETEK A FIZIKAI KIHÍVÁSOK ESETÉN Nyilvánvaló gólhelyzet Büntetőterületen belüli lökések-
A VILLAMOSSÁG BIZTONSÁGTECHNIKÁJA
Fél lábbal a börtönben …?. Megelőzés - Reagálás nem lehet verseny…
tűzvédelmi tapasztalatai
Ma igazán feltöltődhettek!
17. tétel.
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
Munkahelyi egészség és biztonság
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Az égés.
Mediátor képzés Kártérítés.
Villamos Baleset és Mentés!!!
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Munkavédelmi tájékoztató bőrtárgy-készítőknek
Munkavédelmi tájékoztató Konyhai kisegítőknek
Segédlet a kollégiumi biztonság megőrzéséhez
Tűz- és balesetvédelem
A tűz.
Az égés.
Tűzvédelem: megelőzés, jelzés, menekülés
Az elektromos áram élettani hatása
A legfontosabb teendőink vészhelyzetben:
OLTÁSI MÓDOK: Éghető anyag eltávolításán alapuló
Menekülési útvonal: » Az útvonal rajza ki van függesztve az iskola tantermeiben és egyéb helyiségeiben. Kérjük, hogy megérkezéskor a menekülési útvonal.
A tűzoltás szabályai A tűzoltás általános szabálya:
„BIG JUNE” Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra?
Analitika hulladék-gazdálkodóknak A mérés, az analitika
Tűz- és balesetvédelem
MPK Nagyleállás 2016 Régió Biztonság MOL Régió Biztonság MOL.
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
Tűz- és Munkavédelmi oktatás Immunológiai Intézet 2014.
1Koncz judit G/GQ-C ISO9000 FÓRUM Egyesület Szakmai nap (szerda). 10:00Érkezés a Látogató Központhoz (Főporta) 10:15Beléptetés.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
TŰZVÉDELMI ISMERETEK. 2 Tűzvédelem – alapfogalmak.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Az off-label gyógyszerhasználat és az orvosi felelősség
Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István
Tűz- és balesetvédelem
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
A hanyag háziasszony története
Hálózati alapismeretek
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Tüzvédelem.
Előadás másolata:

Szabályok és teendők veszély esetén Tűz és balesetvédelem Szabályok és teendők veszély esetén

Füzetbe leírandó: A tanteremben kötelező a fegyelmezett magatartás. Az eszközökhöz (kísérleti eszközök/anyagok) engedély nélkül nem nyúlhatsz! Veszély esetén menekülési teendők: Azonnal értesítsd az esetről a legközelebbi felnőttet. Amennyiben saját testi épségedet nem veszélyezteted, próbáld minimalizálni/megszüntetni a veszélyt. A környezetünket is figyelmeztetni kell a veszélyre! Higgadtan, a csoporttal/osztállyal együtt maradva elhagyjuk az épületet. 112-es telefonszámon értesítjük a tűzoltóságot, rendőrséget, mentőket.

Általános szabályok I. A tanteremben kötelező a fegyelmezett magatartás. (Ne ugrálj, ne szaladgálj, ne lökdösődj!) Az eszközökhöz (kísérleti eszközök/anyagok, számítógépek) engedély nélkül nem nyúlhatsz, nem kapcsolhatod be! Tűz esetén fegyelmezetten hagyd el a tantermet – NEM zárjuk be - és a megadott menekülési útvonalon távozunk az épületéből! Biztonságos távolságra kell eltávolodni: Udvar vagy Kossuth tér, tanár vezetésével.

Általános szabályok II. A menekülési útvonalat TILOS bármilyen módon elzárni, még ideiglenesen is! A házirend is tiltja nyílt láng használatát, valamint mások testi épségét veszélyeztető eszközök iskolába történő behozatalát. Az iskolába balesetveszélyes tárgyakat hozni TILOS! (szúró, vágóeszköz, gyújtó, stb.) Kivéve, ha az órai tevékenység megköveteli, használni tanár felügyeletével szabad.

Veszély esetén mik a teendők!? (Bárhol történik) Ha tűz ütne ki és felnőtt nincs a közelben, akkor: Azonnal értesítsd az esetről a legközelebbi felnőttet. Elektromos tűz esetén a főkapcsolóval áramtalaníts, vagy a hálózati csatlakozót húzd ki az aljzatból, de csak akkor, ha testi épségedet nem veszélyezteted! (Használj szigetelő anyagot, amivel megfogod!) Alapvetően felnőtt üzemeltetheti a poroltót, hogy megfékezze a tűz továbbterjedését. Emellett a környezetünket is figyelmeztetni kell a veszélyre! Higgadtan, a csoporttal/osztállyal együtt maradva elhagyjuk az épületet. 112-es telefonszámon értesítjük a tűzoltóságot/rendőrséget/mentőket. Kötelező elmondani: hol és milyen vészeset történt, hányan vannak veszélyben, történt-e már személyi sérülés, ha igen az milyen mértékű, meg kell adni adatainkat, hogy visszaigazoljuk, tényleg veszély van!!! SOHA ne tréfálkozz a vészhívóval, mert a vonal lefoglalása mások életét követelheti!

Elektromos eszközökre vonatkozó szabályok I. Engedély nélkül ne helyezz üzembe számítógépet! A számítógépekre, csak az arra jogosultak telepíthetnek, illetve másolhatnak hordozható (portable) programokat! Ne törölj semmit, ami nem a saját mappádban található! A számítógéphez csak tanári engedéllyel csatlakoztathatsz berendezéseket! Ha bármilyen működési rendellenességet, füstöt vagy égés szagot tapasztalsz, azonnal szólj egy felnőttnek! Ne nyúlj a számítógép belsejébe! Ha sérült kábelt, vagy burkolatot találsz, ne nyúlj hozzá, hanem szólj tanárodnak!

Elektromos eszközökre vonatkozó szabályok II. A tanteremben TILOS ételt, italt fogyasztani. (Folyadékok jelenléte az áramütés veszélyét hordozza!) A számítógép-teremben vízzel nem szabad oltani, mert az balesetveszélyes, áramütést és több kárt okoz a berendezésekben, mint maga a tűz! Elektromos eszközöket csak az erre a célra kifejlesztett gázzal oltó készülékkel szabad oltani! (porral oltó nem jó mert károsítja az elektromos berendezéseket) Az égés három feltétele: éghetőanyag, megfelelő hőmérséklet, levegő – oxigén

Vigyázzatok magatokra és egymásra! Aki megsérti a teremrendet, az kártérítésre kötelezhető, súlyos esetben (mások veszélyeztetése esetén) büntetőjogi felelősség IS terheli! Vigyázzatok magatokra és egymásra!