Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István"— Előadás másolata:

1 Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István
Elsősegély oktatóanyag AKG-OMSZ Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István Szakmai felelős: Dr. Mártai István Képek: Marsi Zoltán, Valics Dezső Illusztrációk: Kispál Éva

2 Elsősegély oktatóanyag 2004. AKG-OMSZ
Utcai balesetek Utcai balesetek, rosszul létek esetén nagyon fontos a gyors és szakszerű segélynyújtás megszervezése. Első teendőnk a helyzet gyors felmérése, további sérülések, balesetek megelőzése, valamint saját testi épségünk megóvása. Cél: annak felmérése, milyen mélységben kellünk. Segélyhívás miatt, vagy a sérült/ek/ állapota olyan, hogy beavatkozás is szükséges.

3 Elsősegély oktatóanyag 2004. AKG-OMSZ
Helyszínbiztosítás Nyugodtan és gyorsan tájékozódjunk arról, hogy mi történt. Kérdezzük meg a szemtanúkat, vegyük szemügyre a helyszínt. Az alábbi kérdésekre keressünk választ: Van-e további veszély? Van-e valaki közvetlen életveszélyben? Tud-e valaki segíteni a jelenlévők közül? Szükséges-e szakember segítsége? A helyszínbiztosításához lehetőleg vonjunk be másokat is, sötétben és rossz látási viszonyok között használjunk világítóeszközöket. Minden esetben törekedjünk arra, hogy a sérültet lehetőleg ne kelljen elmozdítani, ezt bízzuk szakemberre.

4 Az elsősegélynyújtó védelme
Elsősegély oktatóanyag AKG-OMSZ Az elsősegélynyújtó védelme Csak akkor közelítsük meg a helyszínt, ha testi épségünk nincs veszélyben. A sérült vizsgálatakor ne érintkezzünk vérző testfelületeivel, Lehetőleg használjunk gumikesztyűt!

5 Eszméletlenség vizsgálata
Elsősegély oktatóanyag AKG-OMSZ Eszméletlenség vizsgálata Jó napot! Mi történt? Nem válaszol Válaszol Eszméletlen vagy nem tud válaszolni, vagy halott Eszméleténél van Életjelenségek vizsgálata Ép tudat Zavart tudat Légzés és keringés vizsgálata Vérzések, törések keresése Vérzések, törések keresése Átjárható légutak stabil oldalf., Eschmark

6 Milyen a sérülések jellege? Szükséges-e műszaki mentés?
Elsősegély oktatóanyag AKG-OMSZ Mentők értesítése 104 Bemutatkozás Mi történt? Hol történt? Hány sérült van? Milyen a sérülések jellege? Szükséges-e műszaki mentés?


Letölteni ppt "Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István"

Hasonló előadás


Google Hirdetések