Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Advertisements

Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a térségi integrált szakképző központok számára Baskiné Lipka Gabriella.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ éves tevékenysége, eredményei Évzáró értekezlet Budapest, december 16.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
Útmutató az adatbázis használatához. − 1957 – ODK - Orvostudományi Dokumentációs Központ − 1960-tól: OOKDK - Országos Orvostudományi Könyvtár és Dokumentációs.
A hivatalos statisztika információ-megosztási felülete a KSH honlapján 1 Freid Mónika OST-ülés,
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról Fodor Istvánné mb. főigazgató-helyettes.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
A könyvtárosok kompetenciái a hétéves továbbképzés és az európai minősítési rendszer tükrében Informatio Medicata szeptember 26. Dr. Hangodi Ágnes.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
A év értékelése és a év újdonságai
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Pályaválasztási tanácsadás
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A magyar LLG Tanács ülése
Mayer József Budapest február 27.
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
szakmai referens, országos versenyszervező
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
Felvételi eljárás dokumentumai
A Nemzeti Pályainformációs Portál
középfokú felvételi eljárás
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Célegyenesben vagy a rajtvonalnál?
A Közbeszerzési Kutatóműhely bemutatása Közbeszerzési Hatóság
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Baranya Megyei Önkormányzat
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések
Előadás másolata:

Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak Dr. Zachár László főigazgató-helyettes SZAKKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ IGAZGATÓI ÉRTEKEZLET 2008. augusztus 28. Budapest

Mottó a tanár-továbbképzéshez Minél többet tud valaki, annál több a tanulnivalója. A tudással egyenes arányban nő a nem tudás, vagy inkább annak a tudása, hogy mi mindent nem tudunk. (Friedrich SCHLEGEL)

Mit kínál a tanároknak az NSZFI? A FORMÁLIS TANULÁSHOZ akkreditált tanár-továbbképzési programok és tananyagok A NEM FORMÁLIS TANULÁSHOZ szak- és felnőttképzési jogszabályok szakmai tevékenységhez szükséges dokumentációk AZ INFORMÁLIS TANULÁSHOZ szak- és felnőttképzési kutatási eredmények saját kiadású szakfolyóiratok szakkönyvtárak

Milyen programokra lehet jelentkezni? akkreditált pedagógus-továbbképzések (45 akkreditált program – új: 3 távoktatási, 4 felnőttképzési) képesítést adó, önálló képzések (25 - elsősorban ECDL és a szociális területhez tartozó képesítések) vezetői továbbképzések, és konferenciák (8-féle - pl. a moduláris OKJ bevezetésével kapcsolatos felkészítéseket mind a hét régióban is, vizsgaelnökök felkészítése, AutoCAD konferencia) szakmai, illetve módszertani konzultációs napok (56 konzultációs nap - szakmacsoportok,illetve speciális oktatási-képzési feladatokhoz kapcsolódóan)

Milyen újdonságok vannak? nyolc önálló modulból álló, akkreditációra alkalmas program- sorozat a szakképzés- és a felnőttképzés aktuális kérdéseiről, minden modulhoz hagyományos (letölthető) tananyag-sorozat, többek között - az új szakképesítési rendszer - a felnőttképzés hazai és európai rendszere - andragógiai és módszertani ismeretek - fejlesztések a szak- és felnőttképzés területén, stb. témakörökben. A sorozat a felnőttképzés területén megvalósult HEFOP 3.5.1. projekt keretében került kifejlesztésre NSZFI

Milyen újdonságok vannak? II. az újonnan kifejlesztett tananyag-sorozat e-learning változata, a felnőtt- és szakképzés népszerűsítését szolgáló, 60 db 25 perces részből – előadásokból, kerekasztal- beszélgetésekből és tematikus kisfilmekből – álló tematikus sorozat, a regionális képző központokban kifejlesztett, mintegy 200 db – OKJ, vagy akkreditált szakképesítést nyújtó, felzárkóztató, e- learning, illetve pályaorientációs – program- és tananyagcsomag. A sorozat a felnőttképzés területén megvalósult HEFOP 3.5.1. projekt keretében került kifejlesztésre NSZFI

Hol és hogyan lehet a tananyagokhoz hozzáférni? Az NSZFI-ben kifejlesztett tananyagokat az Intézet honlapján közzétesszük, melyekhez személyes bejelentkezés és néhány alapadat megadása után lehet hozzáférni (letölteni). A regionális képző központok tananyagainak listáját az Intézet honlapján közzétesszük, - azok papíralapú változatához az NSZFI Könyvtárában lehet hozzáférni, - azok elektronikus változatához a képző központokkal való tárgyalás alapján lehet hozzáférni. NSZFI

Miért ajánlja magát az Intézet? MERT az NSZFI 2007. augusztusától akkreditált felnőttképzési intézmény, és a 277/1997 OM rendelet szerinti akkreditált pedagógus tovább- képzéseket szervezhet, továbbá A MÚLT ÉVBEN 16 akkreditált képzést indított, melyeken összesen 457 pedagógus vett részt, a szervezett felkészítéseken több, mint 1300-an vettek részt 45 konzultációs napot tartott, melyeken 1200 résztvevő volt. NSZFI

Hogyan kell a képzésre jelentkezni? A TAVALY MÁR MEGSZOKOTT ELJÁRÁS SZERINT, azaz A programokra a kiadványban szereplő – illetve letölthető – Jelentkezési lap beküldésével lehet. A beküldés határideje - 2008. szeptember 15. az első, illetve - 2008. december 15. a második félévben induló képzésekre. Minden jelentkezőt nyilvántartunk, és értesítünk a program pontos helyszínéről, időpontjáról. 10 fő feletti jelentkező esetén a programokat már indítjuk. NSZFI

Mit kínálunk még a „mi mindent nem tudunk” ellen? „Olvasmányokat” a 2005-2007 között megvalósult szak- és felnőttképzési kutatásokról Szakképzési kutatások zárótanulmányai (15 tanulmány) Felnőttképzési Kutatási Füzetek másolatai (42 füzet) Szakiskolai tanévenkénti mérések publikációi (4 tanév adatai) Regionális szakképzés-fejlesztési stratégiák (7 régió) AZ INTÉZET HONLAPJÁN MEGTALÁLHATÓK, és LETÖLTHETŐK NSZFI

Köszönöm megtisztelő figyelmüket eredményes tanévet és „jó tanulást” kívánok!