Dr. Kovács László Főtitkár

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Advertisements

A közbeszerzés értéke Az új Kbt. 5. §-a értelmében közbeszerzési eljárást az ajánlatkérőként meghatározott szervezetek visszterhes szerződés megkötése.
AZ ÚJ KBT. TÁMOGATOTT SZERVEZETEKET ÉRINTŐ VÁLTOZÁSAI DR. CIBULKA ZITA.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Gyakori kérdések a közbeszerzések terén.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Általános egyszerű eljárás VIII szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Open SKM Agency Kft. - „...a nyílt szabványok választása egyértelműen okos üzleti döntés...” „... az EU nem válhat a zárt forráskód rabjává,
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Integrációs elméleti alapok, az integrációk típusai
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Részekre bontás tilalma
Kína üzleti szemmel június 24..
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Előadó: Dr. Csányi István,
Követelményelemzés Cél: A rendszer tervezése, a feladatok leosztása.
Kereskedelmi szerződések joga
SZÁMVITEL.
A földrajzi kísérletek szervezése és végrehajtása
Gyakori kérdések az utóellenőrzések gyakorlatából
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Stratégiai célok megjelenítése a közbeszerzési politikában A fenntarthatóság kérdése a magyar közbeszerzési jogalkalmazásban, különös tekintettel az.
Korrupció és közbeszerzési kartellek
Dr. Hubai Ágnes Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, elnök
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE (Ft)
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az értékelési szempontok.
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Derzsényi Attila alezredes
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások Közbeszerzési Hatóság
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
beruházás-tervezési ABCD
Belügyi Rendészeti Ismeretek
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
A Közbeszerzési Kutatóműhely bemutatása Közbeszerzési Hatóság
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az innovációs célú beszerzések gyakorlata
EURÓPAI TÁMOGATÁSOKAT AUDITÁLÓ FŐIGAZGATÓSÁG
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Dr. Kovács László Az innovációs szempontok érvényesítési lehetőségei
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

Dr. Kovács László Főtitkár A KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSÁNAK ÚTMUTATÓJA A BECSÜLT ÉRTÉK SZÁMÍTÁSA, A RÉSZEKRE BONTÁS TILALMA ÉS A BESZERZÉSEK MESTERSÉGES EGYESÍTÉSE TÁRGYÁBAN Dr. Kovács László Főtitkár

1. Az útmutató felülvizsgálatának indokai Részekre bontás tilalma – folyamatosan probléma a gyakorlati jogalkalmazásban Jogértelmezési kérdések Egybeszámítás  részekre bontás tilalma Egybeszámítás – NINCS ilyen szabály! Európai bizottsági audit tapasztalatok

2. Általános szabályok Részekre bontás tilalma – Kbt. 19. § (3) bek. egy építési beruházás ugyanazon közvetlen cél megvalósítására irányuló szolgáltatásmegrendelés azonos vagy hasonló felhasználásra szánt áruk Minimális egység megállapítása Műszaki és gazdasági funkcionális egység Kisegítő szempontok egységes tervezés és döntés, ajánlatkérő, azonos jogalap és szerződéses feltételek, időbeli összefüggés, projekt Uniós projekt összevonhatja Példák

3. Építési beruházások Kbt. 19. § (3) bek. – „egy” építési beruházás Építési beruházás fogalma – Kbt. 8. § (3) bek. Épület, építmény Kbt. 1. melléklete szerinti tevékenységek Azonos tárgy, azonos rendeltetés, funkcionális összefüggés, időbeli összefüggés

4. Szolgáltatás megrendelések Kbt. 19. § (3) bek. – ugyanazon közvetlen cél megvalósítása Műszaki és gazdasági funkcionális egység Szolgáltatás tartalmának vizsgálata Azonos tárgy, azonos rendeltetés, funkcionális összefüggés, időbeli összefüggés

5. Árubeszerzések Azonos vagy hasonló felhasználásra szánt áruk Hasonló felhasználás – az áru közvetlen funkciójának szem előtt tartásával (pl. élelmiszerek) Különböző projektbeni finanszírozás önmagában nem meghatározó szempont

6. Speciális szabályok Eltérő beszerzési tárgyak egysége Különböző ajánlatkérők közbeszerzései Támogatott projekt és az „egy közbeszerzés” fogalma Beszerzési igények mesterséges egyesítése

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!