Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Advertisements

Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Az alapító okirat: (latinul: memorandum) egy jogi aktus írásba foglalása, mely például egy intézmény létrehozására irányul. Célja, hogy egységes szerkezetben,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Mayer József Budapest február 27.
Működését meghatározó törvények,rendeletek
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
1. dia A szakdolgozat címe
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Kispálné Horváth Mária
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
JNSZM PSZ Törökszentmiklósi Tagintézmény Fegyverneki Telephelye
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
A KRÉTA rendszer céljai, fejlesztési irányai
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
BTMN.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve november 30.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Intézmény minőségirányítási programja
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Iskolai szociális segítő
Szakmai gyakorlat tájékoztató
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Üzlezi információelemző specializió
Miről álmodik a rezidens?
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet Cegléd, 2017. január 19. Cegléd, Malom tér 3.

A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2014/2015 tanévben: Munkaközösség neve: Logopédiai Munkaközösség Munkaközösség vezetője: Bene Judit A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2014/2015 tanévben: tagintézményenkénti állapotfelmérés szűrés egységes dokumentációja INYR vezetése

A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2015/2016 tanévben: Minimum ellátás megfogalmazása – javaslat a protokollba Külső kapcsolataink szélesedtek – képző intézményekkel, szakmai fórumokkal Pedagógus minősítéssel kapcsolatos tájékoztatás

A munkaközösség legfontosabb célkitűzései a 2016/2017 első félévében: Célul tűztük ki, hogy főbb kérdésekben egységes álláspontot képviselő, de a helyi adottságokat és hagyományokat figyelembe vevő szakmai közösséget hozzunk létre. Lehetőség szerint minél több szakmai konferencián, képzésen való részvétel Külső szakemberek meghívása kapcsolatfelvétel az ELTE-BGGyF Kar Logopédiai Csoportjával és a hallgatók gyakorlati képzését koordináló személlyel (második félév) mentor és mentorált kapcsolata, tapasztalatok átadása, dokumentumok vezetése (második félév)

A munkaközösség legfontosabb eredményei a 2016/2017 első félévében: elkészült a felmérés a megyei logopédiai ellátottságról - táblázatok a 3 évesek logopédiai szűrésének problematikájáról konszenzusra jutottunk

A munkaközösség legfontosabb nehézségei az elmúlt két és fél évben: Személyi feltételek hiánya Tárgyi feltételek hiánya Felesleges adminisztrációs terhek Túlterheltség A törvényalkotás és a gyakorlatban való megvalósíthatóság összehangolásának hiánya Szakvizsga, kötelező továbbképzések anyagi támogatásának hiánya Nagy különbségek az ellátórendszerben a személyi és tárgyi feltételek terén megyei szinten.

A munkaközösség legfontosabb kérdései: Szakmai program szervezéséhez milyen anyagi támogatással számolhatunk? „Kijáró logopédiát” mikor lehet megszüntetni? A sokat emlegetett „pénz, paripa, fegyver”, vagyis mikor lesz már végre megfelelő a munkavégzéshez szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítása a fenntartó részéről?

A munkaközösség szakmai területén bevezetett jogszabályi változások 2013. február 26.-tól (EMMI rendelet) – 2017. február 04-ig. Nincs tudomásunk munkánk szakmai részét érintő jogszabály változásról. Reméljük, hogy a 3 évesek kötelező szűrését szabályozó rendelet 2017 szeptemberi bevezetését a tárca megfontolja!

Köszönöm a figyelmet!