JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Íme, az én anyám és az én testvéreim
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 5.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Folyamodjatok az Úrhoz,
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Tudod-e, hogy szükséged van rá? „A bölcs ember nyitott szemmel jár, a bolond pedig sötétben botorkál” (Prédikátor 2, 14)
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
A lelkigondozói beszélgetés © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
ISTEN hozott köztünk!.
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
IGAZSÁGOS JÓSÁGOS SZERETŐ BŰNTELEN MEGBÍZHATÓ IGAZSÁGOS? JÓSÁGOS? SZERETŐ? BŰNTELEN? MEGBÍZHATÓ? MIÉRT VAN EZ ÍGY?
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.
JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA.
Református istentisztelet
I-095.
Értékeld az elmúlt évet:
Isten akarata szerint élni ma
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Felszólító igék Máté evangéliumában
Ökumenikus imahét bezárása
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
a reformáció 500 éve ünnepe
Az Élet Igéje március.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Isten lakhelye.
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Előadás másolata:

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA MEGDÖBBENTŐ HÁLAADÁS: AZ IRÁNYVONAL MEGŐRZÉSE AMIKOR NEM VESZNEK TUDOMÁSUL

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA BIBLIA SZÖVEG „Abban az időben megszólalt Jézus, és ezt mondta: ‘Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak.’” (Máté 11,25-26)

AZ IMÁT KÖVETŐ FELHÍVÁS JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ IMÁT KÖVETŐ FELHÍVÁS „Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Máté 11,27-30)

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA A SZÖVEG JELLEGE LAGRANGE: az igeszakasz Máté evangéliumának „legértékesebb gyöngyét” képezi. Jézus Krisztus egyik legmagasztosabb portréja Az evangélum fogalmának dióhéjban való összegzése MÁTÉ EVANGÉLIUMOT ÍR 11. századi kódex (Spanyolország)

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ IMA JELENTŐSÉGE Kontextus: olyan időszak, amikor Jézusnak figyemen kívül hagyással és elutasítással kellett szembenéznie Bepillantást nyújt számunkra abba, hogyan kezelte Jézus a kihívásokat és nehézségeket szolgálata során.

a nehéz helyzetek lehetséges hatásai: Erőssebbé válunk „Elveszítjük fejünket“ és kétségbe esünk

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA KONTEXTUS ÉS IDŐZÍTÉS „Abban az időben” (Mt 11,25): → a szöveg kapcsolatára utal az előző szakasszal (11,20-24) A szakasz témája: Jézus üzenetének figyelmen kívül hagyása Ellentmondás: Jézus üzenete vonzotta az embereket, de ők semmibevették azt → emberi felületesség

A FELÜLETESSÉG MEGENGEDHETETLEN! A lelki kérdések élet-halál fontosságúak A FELÜLETESSÉG MEGENGEDHETETLEN!

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA SIRALOMÉNEK „Akkor azokat a városokat, amelyekben legtöbb csodája történt, feddeni kezdte, mert nem tértek meg: Jaj neked, Korazin! Jaj neked, Bétsaida! Mert ha Tíruszban és Szidónban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, régen megtértek volna zsákban és hamuban! Sőt mondom nektek: Tírusznak és Szidónnak elviselhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint nektek...”

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA SIRALOMÉNEK ... Te is, Kapernaum, talán az égig emelkedsz? A pokolig fogsz levetteni! Mert ha Sodomában történtek volna azok a csodák, amelyek benned történtek, megmaradt volna a mai napig. Sőt mondom nektek, hogy Sodoma földjének elviselhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint neked.” (Máté 11,20-24)

TÍRUSZ, SIDÓN, SODOMA városaival JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA KORAZIN, BÉTSAIDA, KAPERNAUM: Jézus galileai szolgálatának központját képezték Összehasonlítás: TÍRUSZ, SIDÓN, SODOMA városaival

JÉZUS ÜZENETE INDOK: Visszautasították a bűnbánatot JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS ÜZENETE A Galilea falvaiban élő emberek rosszabbak a gonosz városok lakosainál INDOK: Visszautasították a bűnbánatot Szemtanúi voltak Jézus csodáinak, mégsem fordultak Istenhez

A KÖZÖMBÖSSÉG a lehető legrosszabb reakció, amikor Isten valakit meglátogat NA ÉS? – NA ÉS? – NA ÉS – NA ÉS? – NA ÉS – NA ÉS? – NA ÉS? – NA ÉS? – NA ÉS? – NA ÉS?

A SEMMIBEVEVÉS VESZÉLYE JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA A SEMMIBEVEVÉS VESZÉLYE „A megtérés határozott megtagadása, a makacs ragaszkodás egy öntelt és önelégült élethez való makacs ragaszkodás hlálra szánt élettel egyenlő.“ EUGENE H. PETERSON (1932 )

JÉZUS IMÁJÁNAK MEGLEPETÉSE JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS IMÁJÁNAK MEGLEPETÉSE A körülményekben semmi sem szolgáltatott okot Jézus hálaimájára A mellőzésre általában nem hálaadással válaszolunk

A természetes reakció, amikor figyelmen kívül hagynak: fájdalom – harag – megingott önbizalom – bosszúvágy

JÉZUS HÁLAADÁSÁNAK MOZGATÓRUGÓJA: JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS HÁLAADÁSÁNAK MOZGATÓRUGÓJA: Abban a tudatban élt, hogy: Szolgálata által Isten akaratát valósítja meg Istennek terve volt Jézussal VELÜNK IS TERVE VAN!

AZ EVANGÉLIUM PARADOXA JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ EVANGÉLIUM PARADOXA „Köszönöm neked ... hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől és a kisdedeknek megjelentetted.“ (Máté 11,25) HANGSÚLY: A „bölcsek“ és az „értelmesek“ nem értik az evangélium jelentőségét A „kicsinyeket“ vonzódnak az evangéliumhoz és örömmel fogadják azt

ALÁZAT A BÖLCSEK KUDARCA ÉS A KISDEDEK FELEMELTETÉSE JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA A BÖLCSEK KUDARCA ÉS A KISDEDEK FELEMELTETÉSE „Nem arról van szó, hogy a csecsemő állapot önmagában dícséretes volna. A mondanivaló lényege, hogy bár a kisdedek rendes körülmények között nem képesek az összetett dolgok felfogására, itt olyan kisdedekről van szó, akik természetfeletti módon felruháztatnak bölcsességgel.“ (JOHN NOLLAND) ALÁZAT

Az alázatos ember jellemtulajdonságai Az öntelt ember jellemtulajdonságai

Vajon Jézus megveti a tudás és a bölcsesség értékét? JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA A BÖLCSEK KUDARCA ÉS A KISDEDEK FELEMELTETÉSE Vajon Jézus megveti a tudás és a bölcsesség értékét?

A LELKI VAKSÁG PROBLÉMÁJA ISTEN MEGSZERETNÉ NYITNI SZEMEINKET!

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA TANULSÁG Szoros a kapcsolat az isteni megvilágosodás és az evangélium iránt tanúsított befogadókészég között

JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ ALÁZAT JELENTŐSÉGE „A szó pozitív értelmében vett igazi kisemberek nem mindig láthatóak az emberi szem számára és nem is mindig azok, akiket mi kicsinyeknek tartunk ... A kicsinység, a hithez hasonlóan, gyakran olyan jellemvonás, amelyet csupán Isten láthat, ezért óvatosnak kell lennünk, amikor véleményt alkotunk embertársainkról.“ FREDERICK D. BRUNER (1932 )

JÉZUS ÜZENETÉNEK FORRADALMI TÖLTETE JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS ÜZENETÉNEK FORRADALMI TÖLTETE A rabbinikus körökben a bölcsesség a Tóra tanulmányozásához kötődött, ezért nem élhetett mindenki ezzel az előjoggal Jézus igehirdetésében az evangélium és az üdvösség megértése mindenki előjoga, kivétel nélkül

AZ INTELLEKTUÁLIS ERŐ: JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ INTELLEKTUÁLIS ERŐ: Hatalmas potenciállal rendelkezik a jóra, ha helyes indítékkal, helyes módon és helyes cél érdekében élnek vele Ha aroganciává torzul, akadállyá válik az üdvösség útján

AZ INTELLEKTUÁLIS ERŐ: JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA AZ INTELLEKTUÁLIS ERŐ: „Az ember lehet olyan bölcs, mint Salamon, de ha nem rendelkezik a gyermeki szív egyszerűségével, bizalmával és ártatlanságával, kirekeszti önmagát.“ WILLIAM BARCLAY (19071978)

JÉZUS SZOLGÁLATA A TÖRÖLKÖZŐ ÉS A LAVÓR POLITIKÁJÁN ALAPULT Alázatos Messiás Megfeszített Messiás JÉZUS SZOLGÁLATA A TÖRÖLKÖZŐ ÉS A LAVÓR POLITIKÁJÁN ALAPULT

ALÁZATOS MAGATARTÁS „Mert én arra tekintek, aki nyomorult és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli.“ (Ézsaiás 66,2)

A berlini fal - 1989

Jézussal egy új korszak vette kezdetét, amelyben a bűn által emelt válaszfalak leomlottak és Isten országának kapui szélesre tárultak

KUDARCOK Az élet részei Nem kellemes tapasztalatok JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA KUDARCOK Az élet részei Nem kellemes tapasztalatok Kritikus kérdés: hogyan erőt meríteni a kudarcokban?

SZEMÉLYES ÉRTÉKÜNK ÉS TETTREKÉSZSÉGÜNK GYILKOSA A CSÜGGEDÉS SOHA NEM JÓ MEGOLDÁS SZEMÉLYES ÉRTÉKÜNK ÉS TETTREKÉSZSÉGÜNK GYILKOSA

HOGYAN REAGÁLT JÉZUS AZ ELUTASÍTÓ HELYZETEKBEN? JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA HOGYAN REAGÁLT JÉZUS AZ ELUTASÍTÓ HELYZETEKBEN? Erőt merített az Istennel való személyes kapcsolatából Imádkozott Továbbra is a célra összpontosított

JÉZUS BÉKÉJE NEM FÜGGÖTT A KÖRÜLMÉNYEKTŐL JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS BÉKÉJE NEM FÜGGÖTT A KÖRÜLMÉNYEKTŐL A legnehezebb helyzetekben céljára összpontosított és abban a tudatban élt, hogy: „Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni.” (Máté 11,27)

JÉZUS CÉLJÁRA ÖSSZPONTOSÍTOTT JÉZUS KRISZTUS HÉT IMÁJA JÉZUS CÉLJÁRA ÖSSZPONTOSÍTOTT Folyamatosan abban a tudatban élt, hogy a megváltási tervben betöltött szerepe kulcsfontosságú és nem függött attól, hogy az emberek milyen szívvel fogadják az általa hirdetett evangéliumot JÉZUS KRISZTUS AZ EMBER PROBLÉMÁJA: A BŰN ISTEN IGÉRETE: AZ ÖRÖK ÉLET

Minden nap az új kezdet lehetőségét hordozza magában!

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.“ (János 14,1)

IMÁDKOZZUNK és ÖSSZPONTOSÍTSUNK CÉLJAINKA Amikor okunk van a csüggedésre, kövessük Jézus példáját: IMÁDKOZZUNK és ÖSSZPONTOSÍTSUNK CÉLJAINKA

Jézus jelenléte beteljesedést, megelégedést és biztonságot ad!

IMÁDKOZZUNK!

MIÉRT HALLGAT NÉHA ISTEN? A KÖVETKEZŐ ELŐADÁS LÁZÁR FELTÁMASZTÁSA: MIÉRT HALLGAT NÉHA ISTEN?