A nemek közötti egyenlőség Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Advertisements

Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Az Európai Unió szociálpolitikája
TÁJÉKOZTATÓ BÁCS-KISKUN MEGYEI CIGÁNYSÁGRÓL
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Fenntartható utak Jogi Bizottság
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Quality 4 Children: a minőségi gyermekgondozás sztenderdjei az európai családon kívüli gondozásban.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Az ifjúsági közösségek szerepe a helyi kulturális életben
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Innovációs képesség és jólét összefüggései
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
címzetes egyetemi docens
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Quality 4 Children: a minőségi gyermekgondozás sztenderdjei az európai családon kívüli gondozásban.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„Adjunk esélyt mindenkinek
Compliance és Corporate Governance
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Az ENSZ, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank
Állampolgári jogok és kötelességek
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A nők lehetőségei az IT szektorban
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

A nemek közötti egyenlőség Magyarországon Rauh Edit esélyegyenlőségi szakállamtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2008. október 29.

A gender mainstreaming A magyar nyelvben csak körülírással visszaadható fogalom. Általában az angol nyelvű kifejezést használjuk. Jelentése: a nemek dimenziójának beépítése a politikai folyamatok minden egyes szintjén: a tervezésbe, a kivitelezésbe, a monitorozásba és az értékelésbe, azaz a nemek közötti egyenlőség szempontjainak fősodorba helyezése. Célja, hogy a elősegítsék a nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség érvényesülését.

A jogi háttér szerepe –nemzetközi és nemzeti szabályok I. Főbb nemzetközi dokumentumok: ENSZ: A nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájának felszámolásáról szóló ENSZ Egyezmény (1982. évi 10. tvr.) Pekingi Nyilatkozatra és Cselekvési Terv (1995) EU: Alapító Szerződések (Amszterdami Szerződés) ”A Közösség feladata hogy…a Közösség egész területén előmozdítsa a.. férfiak és nők egyenlőségét…” Irányelvek

A jogi háttér szerepe –nemzetközi és nemzeti szabályok II. Alkotmány (66. §) „a Magyar Köztársaság biztosítja férfiak és nők egyenjogúságát minden polgári és politikai, valamint gazdasági, szociális és kulturális jog tekintetében.” Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség megteremtéséről szóló 2003. évi 125. törvény A joganyagban található egyéb rendelkezések (pl.: Munka törvénykönyve)

A jogszabályok önmagukban nem elegendőek A jogszabályokat sokszor nem ismerik. A jogszabályokat sokszor a szankcióval való fenyegetettség ellenére sem tartják be. Az emberek, különösen a nők jogérvényesítési készsége és képessége ma még alacsony szinten áll, ha nemi alapú diszkriminációról van szó.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Független szerv Célja a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem a jog eszközeivel Célcsoportjai felölelik az esélyegyenlőség valamennyi érintettjét A nők tekintetében jellemző, hogy a elsősorban az anyaság miatti diszkriminációs esetekkel keresik fel a Hatóságot Ennek egyik oka, hogy ma Magyarországon a nők elleni diszkriminációt sokszor az érintettek sem ismerik fel

Kormányzati intézkedések A nők és férfiak közötti egyenlőség elvének beépítése a szakpolitikákba (oktatás, foglalkoztatás, szociálpolitika, családpolitika) A Szociális és Munkaügyi Minisztérium tevékenysége Hosszú távú munkaterv megvalósítása a Roadmap célkitűzései alapján A családon belüli erőszak áldozati számára intézményrendszer működtetése

„A Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlőségét Elősegítő Nemzeti Stratégiai Terv 2009-2020” (Tervezet) Célja, hogy felgyorsítsa a nők és férfiak társadalmi és gazdasági egyenlőségének kialakítását, és egyben hozzájáruljon a nők és férfiak közötti egyenlőséggel kapcsolatos hagyományos szemlélet megváltoztatásához. Prioritási hosszú távra, 12 évre szólnak.

A Stratégiai Terv cselekvési területei I. a nők és férfiak egyenlő mértékű gazdasági függetlenségének megteremtése, a fizetési és foglalkoztatási aránytalanságok felszámolása, a nők és a szegénység, a nők és az egészség szempontjainak figyelembe vétele, a szakmai, a magán- és a családi élet fokozottabb összehangolásának támogatása, a felelősség egyenlő megosztása a családi kötelezettségek vállalásában, háztartási és gondozási feladatokban, az egyenlő arányú férfi-női részvétel támogatása a politikai és gazdasági döntéshozatalban, a nők ellen elkövetett erőszak minden formájának felszámolása, sürgős fellépés a nők és férfiak, lányok és fiúk testi és érzelmi integritáshoz való alapvető jogának megsértése ellen,

A Stratégiai Terv cselekvési területei II. a nemekhez kötődő sztereotípiák felszámolása a társadalomban. A gender mainstreaming, mint stratégia célkitűzéseinek megvalósításához elengedhetetlen változások szakmai megalapozása A gender szakértelem fejlesztése és szakértők képzése, valamint gender alapú szaktudás megteremtése az államigazgatásban. A stratégia megvalósításához szükséges intézményrendszer létrehozása és működtetése, mely az ágazatokban érvényesítendő feladatok koordinálását, megvalósítását, annak monitorozását, kiértékelését és ellenőrzését biztosítja. A nemekre érzékeny költségvetési (gender budgeting) szemlélet kialakítása (a nemi alapú költségvetés megalapozásának előkészítése), mivel a költségvetés nemekre érzékeny elosztásának igazságossága a gender mainstreaming szemlélet érvényesítésének gazdasági szempontú megalapozása a kormányzat részéről.

A Stratégiai Terv megvalósítása Hároméves intézkedések meghatározásával kerül megvalósításra. Pénzügyi hátterét a központi költségvetésből kell megteremteni. A Stratégia és a kapcsolódó intézkedési tervek jelenleg a szakértői egyeztetés alatt állnak. Még ebben az évben szélesebb döntéshozói kör elé kerülhet.

Köszönöm a figyelmet!